фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за дома – част 12

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте още хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.


Бързи идеи за дома – част 11


1. Весели чадърчета за напитки



Лятното парти у дома или в градината няма как да мине без ледено студени напитки. Добавете щипка интерес към тях, като ги украсите с тези лесни за направа чадърчета. Те са не само красив акцент, но и ще служат за разбъркване на коктейлите.

Бързи идеи за дома

За направата им ще са Ви нужни няколко бамбукови шишчета и  плътна бяла хартия. Свалете схемите, показани по-долу и ги пуснете на цветен принтер (ако не разполагате с такъв, можете да използвате обикновен, а да оцветите чадърчетата на ръка). Срежете всяко чадърче по контурите, както и по прекъснатата линия. Оформете широк конус и го залепете по ръба с лепило или прозрачно тиксо. Забодете по едно чадърче в края на всяко шишче и по желание го залепете на мястото му с капка лепило.

Бързи идеи за дома


2. Пеперудена декорация


Една идея, сходна на предишната – свежа пеперудена декорация на сламките за напитки.

Бързи идеи за дома

За да направите тази лесна и красива декорация, са Ви необходими само подръчни материали – сламки за пиене, малко картон или декоративна хартия и ножици. Свалете схемата по долу и я оразмерете по Ваше желание.

Бързи идеи за дома

Принтирайте схемата върху обикновена или декоративна хартия – принтираната форма можете да използвате като шаблон, за да очертаете останалите пеперуди. Ако желаете, можете да направите декорацията двустранна, като залепите две огледални фигурки една за друга. Срежете по два разреза върху всяка пеперуда - на местата, отбелязани с прекъсната линия, и пъхнете в тях сламките. Внимателно прегънете крилцата на всяка фигурка нагоре, за да създадете по-естествен ефект.

Бързи идеи за дома

Можете да използвате същата техника, за да декорирате аксесоарите у дома (без да правите разрезите).

Бързи идеи за дома


3. Слънчогледи на масата


Тази семпла есенно-лятна декорация е подходяща както за двора, така и за дома, или пък за терасата.

Бързи идеи за дома

Декорацията се състои в това да прикрепите в двата по-къси края на покривката по един свеж слънчоглед или друго цвете и да го захванете с парче канап или панделка. Така полученият свеж акцент не е особено издръжлив, тъй като слънчогледът не е натопен във вода, но можете да удължите живота му, като прикрепите към долната му част парче навлажнен памук и го покриете с плат, подобен на този на покривката (или го скриете в гънките й).


4. Лесна градинска масичка


Тази лесна и практична масичка за двора или градината можете да направите от обикновено бетонно паве и висока саксия за растения.

Бързи идеи за дома

Павето се превръща в удобен плот за масичката, докато избраната саксия, каменна или керамична, служи като основа. Саксията трябва да е достатъчно здрава и стабилна, за да издържи тежестта на избраното паве. Важно е тя да бъде поставена на равно място, а двете части на масичката да са балансирани идеално, за да не поддадат. Ако искате можете да залепите павето към саксията с подходящо лепило или малко цимент, но ако сте изпълнили горепосочените условия, това надали ще е нужно.

Бързи идеи за дома


5. Тежести за покривката


Едно лесно решение за ветровитите дни, когато искате да прекарате деня си в двора или градината.

Бързи идеи за дома

За да не се налага постоянно да оправяте покривката на масата, разместена от вятъра и да поставяте тежки предмети в ъглите й, използвайте тези лесни тежести. За да ги направите, увийте малко речно камъче или друга тежест в пискюл от декоративна хартия, канап или рафия, и завържете долната му част. В горната част направете клуп, чрез който да окачите тежестта за предварително пришитото във всеки ъгъл на покривката за маса голямо декоративно копче.

Бързи идеи за дома


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, идеи за дома, чадърчета, пеперуди, слънчогледи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg