фирми продукти
представяме
работа
 
12 красиви и нестандартни мивки

В съвременните малки бани рядко има достатъчно място за декорация. Затова пък можете да превърнете практичните елементи в декоративни, като най-подходяща за целта е мивката, чийто дизайн позволява вариации както във вида, така и във функционалността. Вижте 12 необичайни умивалника, които биха се превърнали в чудесен декоративен елемент на всяка баня.


1. Овална мивка от синьо стъкло


12 красиви и нестандартни мивки

Тази изящна мивка е с формата на полумесец и е направена от полупрозрачно стъкло в синьо. В средата на основната плоскост има сферична вдлъбнатина за оттичане на водата. Мивката е монтирана директно върху стената с метални тръби и е закрепена допълнително в горната си част с метални скоби. Тъй като няма контакт с пода, под нея могат да се подредят част от вещите в банята или да се вмести плетена кошница за хавлиите и другите аксесоари за баня.


2. Мивка от стъкло

12 красиви и нестандартни мивки

Тази невероятна прозрачна мивка на краче е направена от издухано стъкло. В горната си част тя има овален умивалник с диаметър 40 см., направен от подсилено стъкло, за да се осигури повече стабилност срещу счупване. Основният акцент, който привлича вниманието обаче, е крачето на мивката, създадено от няколко отделни парчета издухано стъкло.


3. Мивка - цвете

12 красиви и нестандартни мивки

Тази изящна мивка е достойна за експозиция в арт галерия, но всъщност е практичен аксесоар за всяка баня. Нейната органична форма и чувствен дизайн я правят част от декорацията в интериора. Използваният материал е цветно стъкло с дебелина между 6 и 25 мм., което се предлага в няколко нюанса (показаният на снимката е в нюанс кехлибар).


4. Умивалник от неръждаема стомана и дърво


12 красиви и нестандартни мивки

Дизайнерите са измислили решение и за по-съвременните интериори – този изящен умивалник с плот от неръждаема стомана, която изглежда модерно и практично. Практичната красота на метала е съчетана с топлотата на дървесината, от която е създадена основата на мивката. Стоманеният плот е с интегрирана в него овална мивка, а оригиналните кранчета също са от метал. Дървената основа пък разполага с достатъчно място за поставяне на вещите в помещението, служейки като шкаф за баня.


5. Умивалник от отлят бетон


12 красиви и нестандартни мивки

Макар на вид да прилича на направен от метал, този умивалник всъщност е излят от бетон. Материалът е предпочитан от потребителите, тъй като притежава редица от желаните качества за плот в банята – устойчив е на петна и влага, притежава гладка повърхност и се предлага в разнообразни нюанси. Този умивалник например представлява цял плот с интегрирана в него мивка. Тя всъщност е истинският уникален елемент, тъй като е оформена под ъгъл, образувайки своеобразен склон, по който се спуска водата, преди да достигне скритата цепнатина към отточния канал. Над мивката е изграден панел за кранчето с вградено огледало, който може да служи и за поставяне на декоративни елементи.


6. Мивка от неръждаема стомана


12 красиви и нестандартни мивки

Тази изящна мивка от неръждаема стомана е монтирана директно върху плота в банята, без да се вгражда в него. Тя е с диаметър 40 см. и височина 18 см. Тук семплата красота и издръжливост на стоманата са съчетани с практичността на мраморния плот, а нестандартното решение кранчето да се монтира директно върху огледалото на стената допълва този уникален дизайн.


7. Цветна мивка


12 красиви и нестандартни мивки

Докато едни дизайни са футуристични, то други са вечни. Такъв е например този невероятен цветен дизайн върху семплата кръгла мивка. Тя е декорирана с т.нар. техника на емайлиране (cloisonne), при която се смесват стъкло и метал. Мивката е обшита с медна периферия, а вътрешността й е богато декорирана с китайки мотиви в интензивни нюанси. При смесването на двата материала са използвани съвременни технологии, така че да се гарантира здравината и устойчивостта на готовия умивалник.


8. Емайлиран чугунен умивалник


12 красиви и нестандартни мивки

Изборът на цвят за елементите в банята може да е истинско предизвикателство, особено ако помещението е малко. Затова дизайнерите обикновено залагат на неутралните цветове, които са скучно, но пък сигурно решение. За онези обаче, които не искат да се примирят с неутралните тонове, специалистите са създали продукти като този – полупрозрачна мивка в няколко цвята, която представлява ловко съчетание на светлина, форма и текстура. Мивката се монтира директно към стената и представлява изящество от извивки, сякаш изваяни от природата.


9. Мивка от рисувано стъкло


12 красиви и нестандартни мивки

Семпла, но много красива, тази мивка е истинско произведение на изкуството, което може да се постави в банята. Златистата основа е оцветена с червени и зелени шарки, оформящи семпли мотиви. За да се запази декорацията и да се осигури по-лесно почистване, стъклената повърхност е покрита с тънък епоксиден слой.


10. Семпла мивка с шкафче

12 красиви и нестандартни мивки

Сама по себе си тази бяла порцеланова мивка не е нестандартна, но тя е съчетана по необичаен начин с основата от дърво. Двете части на умивалника преливат една в друга плавно, сякаш са половини от едно цяло. Семплият шкаф отдолу не само играе ролята на масивен крак на мивката, но и осигурява достатъчно място за съхранение на вещите в банята.


11. Мивка с полукраче


12 красиви и нестандартни мивки

Семпла и стилна, тази мивка е не толкова необичайна, колкото открояваща се със своя стилен дизайн. Тя представлява съчетание между умивалник на краче и такъв, който е монтиран директно върху стената. Сифонът на мивката е скрит зад порцелановия панел, за да се постигне един още по-изискан дизайн. Така под нея остава достатъчно място за поставяне на аксесоарите за почистване или на кошница с кърпи и тоалетни принадлежности.


12. "Езеро" в банята


12 красиви и нестандартни мивки

За любителите на органичния дизайн и азиатския стил, този уникален умивалник би бил истинско вдъхновение. Той е сякаш умалено копие на градинските басейни със спускащи се над тях изкуствени водопади. Семпъл като дизайн, умивалникът представлява дълго корито със сатенено или полирано покритие, чийто отводнителен канал е умело скрит на дъното му. Над него, монтирани директно върху стената, са поставени две отделни кранчета за вода.


Източник: bhg.com







7 октомври 2013 10:10 | отговор
От: comfort.bg
Здравейте, статията e преводна и не е с рекламна, а с информационна цел. Ако се интересувате от повече подробности, вижте сайта, даден като източник. Не е сигурно дали продуктите се предлагат на нашия пазар.
6 октомври 2013 22:49 | Мивки
От: Елена
Има ли от къде да се купят или поне да се видят?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
мивки, мивка, баня, интериор, идеи за дома

още по темата

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg