фирми продукти
представяме
работа
 
10 хитри идеи за съхранение на аксесоарите

Бижута, колани, шапки, вратовръзки, чорапи – не винаги можем да намерим място за тези аксесоари в гардероба или шкафа, а често след това не можем да ги намерим сред безпорядъка. Справете се с този проблем с помощта на няколко хитри идеи за организация.


1. Панаир на суетата


10 хитри идеи за съхранение на аксесоарите

Въртележката за закачалки, подобна на тези в магазините на облекла, е чудесно решение за малките гардероби – върху нея могат да се поставят цял куп по-малки дрехи и аксесоари. Вещите се подреждат лесно и се намират само с едно завъртане.


2. Прозорче - етикет


10 хитри идеи за съхранение на аксесоарите

Вместо да поставяте етикети на кутиите или да се опитвате да си спомните какво има във всяка от тях, съхранявайте аксесоарите си в кутии с прозорче (с акрилно покритие). Така винаги ще виждате съдържанието, без да рискувате то да се цапа или повреди, а намирането на желаната вещ ще е много по-бързо и без неразбория.


3. Закачалки за шапки


10 хитри идеи за съхранение на аксесоарите

Използвайте разноцветните си шапки и аксесоари, за да превърнете една от стените на гардероба или антрето в декоративен акцент – окачете ги в желаната аранжировка и ги съчетайте по цвят. Така не само ще разполагате с цветна фокусна точка, но и ще имате функционални закачалки за шапките си, на една ръка разстояние.


4. Разделяй и владей


10 хитри идеи за съхранение на аксесоарите

В малките ниши на шкафовете или в чекмеджетата поставете пластмасови или дървени разделители, в които да сортирате дребните вещи – бижута, копчета, брошки и прочее. Ако вещите са деликатни, облицовайте предварително кутийките с мека материя, за да не се повреждат.


5. Прилежно сгънати вратовръзки


10 хитри идеи за съхранение на аксесоарите

Това хитро чекмедже с разделители и без преден панел ще Ви позволи да подредите всички колани и вратовръзки по безупречен начин. За целта ги навийте на руло и ги подредете по вид или по цвят в кутийките – при издърпване на чекмеджето ще имате бърз достъп до всички аксесоари с едно движение.


6. Закачалки за коланите

10 хитри идеи за съхранение на аксесоарите

Скрити зад вратичките на шкафа, тези практични издърпващи се системи за окачване на коланите и вратовръзките ще Ви помогнат да организирате аксесоарите по-лесно и практично. Тъй като са подредени вертикално, един до друг, те заемат много малко място и могат лесно да се прегледат с едно движение.


7. Чекмедже за чорапите


10 хитри идеи за съхранение на аксесоарите

Този семпъл аксесоар от картон, който можете да си направите и сами, ще Ви бъде от полза при организирането на чорапите в чекмеджетата. Всеки чифт се сгъва прилежно и се съхранява в една от кутийките, така че да се вижда с един поглед какъв цвят и шарка са конкретните чорапи.


8. На руло

10 хитри идеи за съхранение на аксесоарите

Прозрачните акрилни поставки за документи също могат да Ви бъдат от полза при подреждането на аксесоарите – подредени една до друга, те се превръщат в удобни килийки за организация на дълбоките шкафове и чекмеджета. За целта поставете в тях сгънатите на руло дрехи и аксесоари, така че да можете да видите горната им част с един поглед и да ги извадите при нужда.


9. Въртяща се поставка за обувки

10 хитри идеи за съхранение на аксесоарите

Тази практична въртяща се поставка за обувки ще скрие безпорядъка с едно завъртане на основата. Обувките са подредени върху метална система във височина, като дори има място за поставяне на аксесоарите за поддържането им – обувалка, боя с гъбичка и прочее.


10. На едно място


10 хитри идеи за съхранение на аксесоарите

Организирайте шкафа си за аксесоари, като надпишете всяко чекмедже. За да виждате надписа по-лесно поставете го във вдлъбнатина в средата на ръба.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
аксесоари, съхранение, шкафове, гардероби, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg