фирми продукти
представяме
работа
 
10 от най-красивите цветя в червено

Обградете се с най-страстния от цветовете – червеното, като изберете за градината си някои от най-красивите и ярки цветя в този наситен нюанс.


1. Циния


10 от най-красивите цветя в червено

Цинията е чудесна не само за градината, но и за цветната тераса, както и за красиви букети за интериора. Тя може да се намери в разнообразие от цветове, сред които ярко червено. Растението е лесно за отглеждане и е устойчиво на горещини и засушавания.

Латинско наименование: Zinnia elegans

Условия за отглеждане: Цинията обича слънчевите места с почва с добър дренаж. Можете да я съчетаете с деликатната текстура на космоса и ярко оцветения невен.


2. Полски мак

10 от най-красивите цветя в червено

Изключително лесен за отглеждане, полският мак ще разцъфти в градината Ви с деликатни, ярко обагрени цветове, които веднага ще привлекат вниманието към себе си.

Латинско наименование: Papaver rhoeas

Условия за отглеждане: Растението обича местата, които се огряват от слънцето през целия ден, както и влажната почва с добър дренаж. Съчетава се прекрасно с други полски цветя в ярки нюанси.


3. Роза


10 от най-красивите цветя в червено

Розите са едни от най-красивите, но и трудни за отглеждане цветя в градината – сортът Knock Out обаче е разработен така, че растенията почти не се нуждаят от допълнителни грижи. Едновременно с това обаче розите от този вид притежават всички типични за останалите представители на вида качества – кадифени листенца, красиви цветове и наситени оттенъци.

Латинско наименование
: Rosa 'Knock Out'

Условия за отглеждане: Растението обича местата, които се огряват от слънцето през целия ден, както и влажната почва с добър дренаж. Съчетава се чудесно с божури, които също изискват минимални грижи.


4. Целозия (петльов гребен)


10 от най-красивите цветя в червено

Нестандартната на вид целозия е красива не само в градината, но и като суха декорация за интериора. Яркочервените и стръкчета наподобяват пламъци, които сякаш горят сред зеленината.

Латинско наименование: Celosia

Условия за отглеждане: Целозията обича местата, които се огряват от слънцето през целия ден, както и влажната почва с добър дренаж. Растението може да бъде съчетано с бели космоси или цинии, за да се получи перфектният букет от цветове.


5. Божур


10 от най-красивите цветя в червено

Едно от най-лесните за отглеждане растения, което ще изпълни с цвят градината, терасата и дома Ви. Божурът не разполага с разнообразие от нюанси, но за сметка на това неговите цветове са ярки и наситени.

Латинско наименование: Paeonia

Условия за отглеждане: Божурът обича слънчевите места с почва с добър дренаж. До него можете да засадите ириси, които се комбинират чудесно като цвят и аромат.


6. Карамфил


10 от най-красивите цветя в червено

Карамфилът е не само красив, но и много ароматен. Той се отличава и със сребристо-синята си зеленина, която привлича погледа дори извън сезона на цъфтеж. Освен за градинските лехи, той е чудесно решение за аранжиране в контейнери, заедно с други растения.

Латинско наименование
: Dianthus

Условия за отглеждане: Растението предпочита местата с повече слънце или частична сянка, както и почви с добър дренаж. Съчетава се чудесно с други растения със сребриста зеленина – например спореж (Senecio cineraria) или заешко ухо (Stachys byzantina).


7. Бегония


10 от най-красивите цветя в червено

Едно от най-пищните и величествени цъфтящи растения, бегонията, привлича погледите с двойните си цветчета и богата на текстура зеленина. Растението е подходящо както за градината, така и за саксийно цвете, особено ако го поставите във висяща кошничка, от която то да се спусне величествено надолу.

Латинско наименование: Begonia

Условия за отглеждане: Бегонията харесва сенчестите места с почва с добър дренаж. Растението не трябва да се полива твърде често, защото кореновата му система е предразположена към гниене. В градината се съчетава страхотно с циганчето, особено ако изберете подходящите нюанси на цветовете.


8. Пентас


10 от най-красивите цветя в червено

Ако обичате пеперудите, пентас е едно от най-подходящите растения за Вашата тераса или градина, тъй като той ги привлича с аромата си. Яркочервените снопчета от дребни цветчета изпъкват красиво на фона на тъмнозелените листа на растението. Пентас е лесен за отглеждане и е толерантен към високи температури, засушаване и влага.

Латинско наименование: Pentas lanceolata

Условия за отглеждане: Растението предпочита слънчевите места и почви с добър дренаж. Съчетава се добре с великолепната лантана (Lantana) – и двете растения обичат слънцето и привличат пеперудите.


9. Далия (гергина)

10 от най-красивите цветя в червено

Великолепните цветове на гергината могат да бъдат намерени в няколко разцветки, но тъмночервените видове са най-величествени. Растението е много разпространено у нас и краси градини, тераси и букети.

Латинско наименование: Dahlia

Условия за отглеждане: Далията обича слънцето и почвите с добър дренаж. Те се съчетават чудесно с високите и красиви гладиоли – както в градината, така и в букетите.


10. Кандилка

10 от най-красивите цветя в червено

Това лесно за отглеждане цвете цъфти седмици наред, а неговите цветчета, напомнящи по форма камбанки, привличат вниманието с деликатната си красота и свежи цветове.

Латинско наименование: Aquilegia canadensis

Условия за отглеждане: Кандилката предпочита сенчестите места и влажните почви с добър дренаж. Стои добре до туфичките с цъфтящ в бяло здравец, които разцъфтяват по същото време.


Източник: bhg.com







13 февруари 2014 17:43 | 10 от най-красивите цветя в червено
От: Ваня
Аз бих добавила канна, също със страхотно огнени цветове.
20 август 2010 20:11 | 10-те най-красиви цветя
От: rocco_george
Точно тази комбинация от цветя я имам в двора на селската ми къща и се чувствам там като в рая. Освен тези цветя съм добавила още гладиоли, лалета, богородички, невени, ралица и кадънки. Става нещо невероятно за гледане и си отпочивам.
20 август 2010 15:16 | Червени цветя в градината
От: Мама -Лидия
За да са отглеждани красиви, те искат много обич и отношение, дори ласки.Иначе трудно се получава.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
цветя в червено, цветя, градина, двор, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg