фирми продукти
представяме
работа
 
Миниатюрно фонтанче за масата

Ако винаги сте искали да имате фонтанче у дома, но не разполагате с градина или двор, не трябва да се отказвате от мечтата си – можете да си направите миниатюрно фонтанче, което можете да поставите върху масата за хранене или на терасата. Необходими са Ви само подръчни материали и закупена от специализиран магазин подводна помпа за фонтан (може и такава с батерии).

Миниатюрно фонтанче за масата

Подарете си часове наслада под сянката на чадъра на терасата или релаксиращ ромон на вода по време на обяд.


Необходими материали:


* керамична саксия с диаметър 21-22 см
* по желание – допълнителна керамична саксия за долната част
* малка помпа за фонтан
* здрава найлонова торбичка
* пластмасова облицовка (чинийка) с диаметър 21-22 см.
* речни камъчета
* вода


Инструкции:


1. Облицовайте вътрешността на керамичната саксия с найлоновата торбичка, като изгладите максимално повърхността й и я изпънете по ръбовете на съда. На дъното на саксията поставете помпата – ако тя е с директно електрическо захранване, прокарайте кабела нагоре към ръба, изнесете го под торбичката и го изведете навън през дренажния отвор на керамичния съд. Ако искате да създадете основа за фонтанчето, поставете саксията върху втори керамичен съд, обърнат наопаки (кабела прокарайте през дренажния отвор и го изнесете навън).

Миниатюрно фонтанче за масата


2. Налейте в найлоновата торбичка малко вода и вместете пластмасовата облицовка в горната част на керамичния съд, така че ръбът й да пасне стабилно по ръба на съда. Пробийте отвор в средата на облицовката за изкарване на тръбичката за вода, както и няколко по-малки дупчици за дренаж. Проврете тръбичката на помпата през дренажния отвор (на желаната височина) и подредете отстрани речните камъчета.

Миниатюрно фонтанче за масата


3. Ако тръбичката на помпата стърчи твърде много над камъчетата, срежете излишъка. Включете помпата и тествайте фонтанчето – ако се налага разместете камъчетата така, че водата да пада деликатно върху тях, без да пръска наоколо. При изтичането на водата от фонтанчето, тя трябва да се стече през дренажните отвори на облицовката и да се върне в долната част на керамичния съд (в найлоновата торбичка), откъдето да се върне отново нагоре.

Миниатюрно фонтанче за масата


А ето и една още по-лесна идея за семпло водно съоръжение, което можете да поставите на масата:


Тази малка водна "градинка" ще Ви пренесе далеч в планината, където високите дървета къпят отраженията си в кристалните води на езерата. За нея не са необходими никакви специални материали, а аранжировката можете да направите по свой вкус и желание.

Миниатюрно фонтанче за масата

Необходими са Ви: голям и дълбок керамичен съд (поднос), дълбока керамична чиния (с гланцово покритие) и малко речни камъчета.

Как да я направите
: Поставете по-малкия керамичен съд в по-големия. Подредете речните камъчета в чинията и налейте вода. Добавете едно-две стръкчета от любимите си цветя, така че стеблата им да са потопени във водата. Декорирайте с няколко керамични саксийки със свежи растения, поставени отстрани до чинийката.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
фонтанче, миниатюрно фонтанче, декорация, идеи за дома, фонтан

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg