фирми продукти
представяме
работа
 
12 великолепни бани в синьо

Синьото е цветът на водата и затова сякаш съвсем естествено то пасва на интериора в банята. Множеството нюанси на цвета могат да се използват индивидуално или в съчетание с други цветове, за да се получи перфектната цветова палитра. Вижте няколко великолепни сини бани, от които да почерпите вдъхновение.


1. Електриково синьо


12 великолепни бани в синьо

Синият оттенък на тази баня напомня за цвета на океана по бреговете на някой тропически остров – кристален и наситен. За да се омекоти силният характер на синьото, то е съчетано с цвят слонова кост. Цветните плочки са поставени покрай ваната и душ кабината, както и върху плота на мивката. Двата прозореца пък осигуряват изобилие от естествена светлина, още повече, че те са декорирани само с ажурни частични завески в долната им част.


2. Сини акценти


12 великолепни бани в синьо

Тук синьото не е основният цвят, а е съчетано с бяло, шоколадово и златисто. Балансът в палитрата е постигнат чрез умелото дозиране на наситените нюанси и ефектните ретро декорации върху облицовката, които привличат вниманието върху себе си. Смесването на различни шарки, форми и нюанси създава жизнерадостно настроение в интериора, без да го прави незрял или лекомислен.


3. Баня в светлосиньо


12 великолепни бани в синьо

Мекият син нюанс в тази баня е използван пестеливо, за да се постигне деликатен и ненатрапчив резултат. То е съчетано с мек цвят слонова кост, светлосиво и няколко по-ярки акцента, които придават на банята закачлив характер.


4. Високо в облаците


12 великолепни бани в синьо

Тази необичайна по дизайн баня създава усещането, че се намирате в облаците – мекото класическо съчетание между синьо и бяло, допълнено от слънчевия покривен прозорец, допринасят за тази лежерна атмосфера. Разпределението на интериора е направено така, че да се обособят няколко сектора с различно предназначение.


5. Очарование в синьо


12 великолепни бани в синьо

Тази нестандартна баня, обзаведена в провинциален стил, съчетава в себе си функциите на няколко помещения. Плъзгащите се врати в наситеносиньо отделят секторите -  баня, тоалетна, перално помещение и място за почивка. Стените са облицовани с тапет и искрящо бяла ламперия, а върху пода е постлано овално килимче в няколко нюанса на синьото и пурпурното.


6. Елегантна баня в сиво-синьо


12 великолепни бани в синьо

Тук са съчетани няколко нюанса на синьото – от наситени тонове до пастелни сиво-сини оттенъци. Дизайнът на банята е семпъл и се базира основно върху съчетанието между различни по вид и цвят облицовки. Групата прозорци, оставени без декорация, осигуряват достатъчно слънчева светлина, а прозрачните стъклени панели позволяват на светлината да достига до всички части на банята.


7. Баня в лавандулово


12 великолепни бани в синьо

Мекият лавандулов оттенък на синьото е съчетан с искрящо бяло и няколко акцента в какаово. Семплият дизайн и стилните геометрични фигурки създават елегантен интериор с ненатрапчив характер. Цветът на естествената дървесина на мебелировката изпъква приятно на мекия синьо-бял фон и превръща елементите във фокусна точка.


8. Бледи сини нюанси


12 великолепни бани в синьо

Тази слънчева баня е решена в много светли нюанси на синьо-зеленото. Огромното огледало над шкафчето пък отразява светлината в помещението и я разпръсква из целия интериор.


9. Тъмносин интериор


12 великолепни бани в синьо

Тъмносинята облицовка в тази баня създава наситен фон за интериора, затова цветът е балансиран визуално чрез искрящо бели елементи. Заради тъмния цвят на плочките, над мивката е поставено огромно огледало, което да разпръсква слънчевата светлина в иначе малката баня, за да не изглежда тя твърде мрачна и тясна.


10. Геометрични шарки


12 великолепни бани в синьо

Тази баня е обзаведена семпло, но пък в дизайна й е оформен интересен акцент – вана, облицована с фаянсови плочки в синьо, чиито ефектни щампи създават визуален интерес. Подът на помещението е облицован с паркет – нестандартно решение, което обаче създава изключително усещане за уют.


11. Окъпана в светлина

12 великолепни бани в синьо

Тази слънчева баня сякаш е окъпана в светлината, навлизаща през огромните прозорци. Усещането се подсилва и от светлата палитра – съчетание между пастелносини стени и искрящо бяла ламперия.

12 великолепни бани в синьо

Интериорът е базиран основно върху белия цвят, а синьото е по-скоро акцент в дизайна. Банята е обзаведена стилно и с вкус – до ваната са монтирани високи шкафчета с функционални чекмеджета, а в ъгъла между прозорците е оформена пейка за сядане, която е чудесно място за отмора и четене.


12. С цветовете на водата


12 великолепни бани в синьо

Традиционните воднисти нюанси на синьото пасват перфектно на малката баня – те са достатъчно светли, за да не я правят твърде мрачна, но и са различни от традиционното бяло. В съчетание с белите завеси на прозореца и светлосивата облицовка на пода, синьото създава интересен и ненатрапчив дизайн, облян в слънчева светлина.


Източник: kitchenbathideas.com







Няма коментари


ключови думи
баня, бани, синьо, дизайн, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg