фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: Комфортна семейна стая

Вижте как тази скучна всекидневна е превърната в уютна семейна стая, само с помощта на малко боя и смяна на дизайна.


Преди: Скучна и нефункционална всекидневна


Комфортна семейна стая

Всекидневната е сърцето на дома и събира на едно място цялото семейство. В първоначалния си вид обаче това помещение е неособено уютно и гостоприемно – липсва му повече цвят и декорация, които да създадат атмосфера и настроение.


След: Свежа и уютна семейна стая


Комфортна семейна стая

За да стане интериорът по-уютен, новата цветова схема съчетава мек жълтеникав нюанс с ябълково зелено. Палитрата облива стените и мебелировката, докато подът е решен в неутрален сив оттенък. Добавени са акценти в провинциален френски стил, които да подчертаят гостоприемната атмосфера в помещението. Освен много приятна на вид, избраната палитра е и функционална, тъй като подхожда на интериора във всеки един сезон.


Шикозен рафт над камината


Комфортна семейна стая

Облицовката около камината също е освежена – запазен е видът на естествения камък, но цветовете са подчертани, за да се постигне по-силен акцент. Дървеният рафт над камината пък е превърнат в място за декорация – керамични вази, аксесоари от ковано желязо и красиви картини.


Красив и удобен шкаф

Комфортна семейна стая

В другия край на семейната стая е поставен голям шкаф, съчетаващ открити рафтчета и скрито от погледите място за съхранение зад вратите. Шкафът е не само практичен, но и играе ролята на визуален баланс на камината отсреща. Върху откритите му рафтове са поставени плетени кошнички, които събират значителна част от вещите на цялото семейство. Естественият тъмен цвят на дървесината пък се съчетава чудесно с цвета на масичката за кафе и контрастира приятно на фона на стените в цвят мляко с кафе.
 

Очарователни аксесоари

Комфортна семейна стая

Задният панел на шкафа, който се намира при откритата му част, е тапициран с маслинено зелена материя. Така създаденият фон позволява на светлите елементи върху рафтовете да изпъкват красиво. Част от декорацията представляват старинни керамични съдове в ярки цветове, които създават уютна и традиционна атмосфера.


Скрито място за вещите


Комфортна семейна стая

До големия шкаф, подредени спретнато в чупката на нишата, се намират няколко еднакви по дизайн, но различни по големина плетени кошове с капак. Те са чудесно решение за вещите в помещението, като най-рядко използваните вещи са складирани в най-долния кош. Неутралният нюанс на кошовете се съчетава чудесно с всички останали елементи в интериора – от стените до мебелите от тъмна дървесина и дървения под.


Шикозно място за аксесоарите


Комфортна семейна стая

Между два от прозорците е поставено семпло бюро, превърнато в странична масичка за декорация. Над бюрото са монтирани два рафта, върху които са подредени семпли картини. Отдолу пък са поставени стилна настолна лампа и ефектна старинна ваза. Цветовете са пастелни, но наситени.


Практични завески за шкафа


Комфортна семейна стая

В долната част на бюрото са поставени семпли завески, които скриват подредените върху рафтовете кутии с вещи. Завеските са в приятен пастелен нюанс на зеленото и са окачени на халки върху предварително монтиран в горната част на двата отвора тънък метален корниз.


Стилна настолна лампа


Комфортна семейна стая

Елегантната настолна лампа е с дървена основа, боядисана в металиков цвят и гравирана в старинен стил. Семплият й абажур от бял плат пък е декориран допълнително с тъмнозелен ширит, поставен по периферията на горния и долния ръб.


Завеси със собствен характер


Комфортна семейна стая

Металните поставки за растения са превърнати в ефектни корнизи за карираните завеси във весели цветове. Свежата палитра на плата създава интересен акцент на фона на светлите стени. За окачване на завесите са използвани няколко не много широки сатенени панделки в маслинено зелено.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
комфортна стая, интериор, обзавеждане, дизайн, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg