фирми продукти
представяме
работа
 
9 идеи за декорация с боя

Променете интериорите у дома само с помощта на малко боя и няколко хитри идеи. Тези лесни техники са един от най-лесните начини да добавите в дизайна повече цвят и интерес.


1. Лесна декорация за стената

9 идеи за декорация с боя

Съчетайте ярък нюанс с по-бледи тонове, за да оформите геометрична щампа върху стените (или само върху една акцентна стена). Независимо дали ще работите върху светлата основа на оригиналния цвят или първо ще боядисате цялата стена в ярък нюанс, техниката изисква да използвате самозалепваща се бояджийска лента, за да обособите двете части – тази, която ще боядисвате и тази, която ще остане небоядисана.

9 идеи за декорация с боя

Ето един примерен десен – този, който е изпълнен при показания проект. Той представлява декорация върху светла основа – когато боята изсъхне, върху стената се обособяват с бояджийска лента няколко ивици. Ивиците се разполагат диагонално и хоризонтално, като на няколко места те се пресичат. Отгоре се нанася боята в ярък цвят, като местата под лентите остават в оригиналния светъл нюанс. Когато боята леко позасъхне бояджийската лента се маха и върху цялата стена се нанася прозрачен полиуретан.


2. Шкафче с флорална декорация


9 идеи за декорация с боя

Превърнете обикновеното шкафче със скучен дизайн в ефектен акцент на интериора. Нанесете боя в наситен цвят върху всички чекмеджета, а контурите боядисайте в бяло. Използвайте шаблон с желания мотив, за да нанесете щампи на няколко места върху наситената основа, като използвате светла боя. Тук например флоралните десени са оформени в двете посоки, като посоката се редува, за да се получи по-ефектен дизайн. Там, където е границата между панелите на чекмеджетата, прекъснете щампата и я продължете върху следващия панел. За този проект има и още един вариант – изрежете от картон шаблона и го използвайте, за да очертаете и изрежете желания брой декорации от самозалепващ се винил. Готовите винилови фигурки залепете на желаните места.


3. Лесно изкуство за стената


9 идеи за декорация с боя

Лесна и евтина декорация, при която можете да използвате остатъците от различни бои, останали от други проекти. Нарежете няколко различни по размери ивици от опаковъчна хартия и ги боядисайте в няколко цвята боя. Залепете ивиците върху парче картон и оформете рамка от бяла хартия. Поставете готовата декорация в дървена рамка и окачете на стената.


4. Модерен фон


9 идеи за декорация с боя

Създайте интересен и ефектен фон върху стените, шкафовете или в килера. За целта напръскайте повърхността с желания цвят боя, като оформите множество малки петънца, капчици и пръски (за целта има специални четки, които можете да намерите в магазините за строителни материали). Вместо един, можете да използвате два цвята, за да получите по-нестандартен дизайн. Ако не искате да рискувате със стените, декорирайте по описания начин тънка шперплатова плоскост, предварително боядисана в светъл базисен нюанс, а готовата декорация поставете в задната част на шкафа или килера.


5. Огледален мотив


9 идеи за декорация с боя 9 идеи за декорация с боя

Декорирайте стандартното огледало с избран от Вас десен – за целта използвайте шаблон с желаните размери и с негова помощ нанесете плътен слой боя върху огледалото. Резултатът ще е красиво и интересно декоративно огледало, което можете да окачите на стената или да поставите върху тоалетката в антрето. Ако искате да получите декорация с временен характер, изрежете от самозалепващ се винил желания мотив и го залепете върху повърхността на огледалото, като изглаждате внимателно всички неравности.


6. Свежо килимче


9 идеи за декорация с боя

Освежете интериора с лесно за направа винилово килимче, което можете да оцветите в желаните цветове и щампи. Нанесете върху парче винил (или готово винилово килимче) основния цвят боя и я оставете да изсъхне. Отгоре използвайте шаблон и боя в по-светъл нюанс, за да оформите декорацията. Когато боята изсъхне, отгоре нанесете безцветно покритие от полиуретан.


7. "Етикети" за столовете


9 идеи за декорация с боя 9 идеи за декорация с боя

Поставете означение върху столовете, за да определите кой гост или член на семейството ще седи на конкретното място – за целта нанесете върху целия стол боя в светъл цвят, а гърба на облегалката боядисайте с черна боя за училищни дъски. Върху готовата "дъска" напишете с тебешир имената на гостите – впоследствие можете да изтриете написаното и да го замените с друг надпис.


8. Ефектен полилей


9 идеи за декорация с боя

Стандартните едноцветни полилеи и абажури можете да освежите с подходящ шаблон и малко боя в наситен цвят. Използвайте шаблона, за да оформите с боя в контрастен нюанс желаните мотиви и оставете боята да изсъхне добре.


9. Цветни подложки за хранене


9 идеи за декорация с боя

Превърнете дървените или гипсови детайли за фризове в изискани цветни подложки за храни и напитки. За целта ги боядисайте в желаните цветове, оставете боята да изсъхне и отгоре нанесете два слоя прозрачен полиуретанов лак.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, боядисване, интериор, боя, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg