фирми продукти
представяме
работа
 
Свежа тапицирана пейка за трапезарията

Ако искате да освежите трапезарията си с ново обзавеждане, вижте този свеж проект. Той ще Ви помогне да превърнете обикновената дървена пейка в удобно място за хранене. С помощта на същата техника можете да тапицирате градинските пейки, за да ги направите по-комфортни и цветни. Освен лесен за изпълнение, проектът е и много гъвкав по отношение на цветовете – можете да тапицирате пейката в един-единствен цвят или да съчетаете няколко свежи нюанса, които да се вписват в общия дизайн.

Свежа тапицирана пейка за трапезарията


Необходими материали:


* обикновена дървена пейка (може и такава от пластмаса или метал, но тогава захващането на тапицерията трябва да стане по друг начин, в зависимост от материала) – тук избраната пейка е с размери 35 х 110 см.
* грунд на водна основа
* латекс в избрания цвят
* парче плътен дунапрен с размерите на седалката на пейката
* такер (тапицерски телбод)
* дълга линия
* ножици
* памучен плат за подплатата – тук е използвана тъкан в светложълт цвят, с размери 135 х 60 см.
* ленти за тапицерията – тук са използвани:
- 3 ленти от т.нар. Ultrasuede (изкуствено кадифе) в светлозелено - с размери 8 х 125 см.
- 2 ленти от изкуствено кадифе в оранжево - с размери 6 х 125 см.
- 6 ленти от изкуствено кадифе в тъмнозелено - с размери 8 х 50 см.
- 5 ленти от изкуствено кадифе в жълто - с размери 8 х 50 см.
- 10 ленти от изкуствено кадифе в жълто - с размери 3 х 50 см.

При избора на цветове можете да заложите само на един цвят и ширина на лентите, или да съчетаете само два цвята, като ги редувате (вижте един подобен проект тук)

Свежа тапицирана пейка за трапезарията


Инструкции:


Цветните ленти се разпределят по следния начин – 3-те ивици в светлозелено и 2-те ивици в оранжево се поставят хоризонтално, по дължината на пейката; останалите ивици се вплитат вертикално, по ширината на седалката, като се редуват.

1. Нанесете грунд върху цялата повърхност на пейката и изчакайте да изсъхне. Нанесете два слоя от избрания цвят боя и оставете да изсъхне добре.

2. Поставете върху седалката изрязаното до необходимите размери парче плътен дунапрен. Захванете дунапрена за пейката, като го обвиете с памучната тъкан за подплата и я захванете плътно откъм долната страна на седалката с такера, изпъвайки я добре. Докато захващате ръбовете с тапицерския телбод, подгъвайте ги добре, а по ъглите сгънете внимателно плата, за да не виси.

3. С помощта на линийката и остри ножици нарежете плата за тапицерията на ивици.

Свежа тапицирана пейка за трапезарията

4. Захванете двата края на хоризонталните ивици в двата края на седалката, като ги застопорите с телбода откъм долната страна на пейката. Ако използвате два цвята, редувайте ги при поставянето – тук са използвани светлозелени и оранжеви ленти.

5. Вплетете вертикалните ивици във вече поставените хоризонтални ленти, като ги прехвърляте ту отдолу, ту отгоре. За целта захванете с телбод единия край на лентата откъм долната страна на седалката, вплетете я и захванете по същия начин другия й край от другата страна. Докато работите, старайте се да изравнявате лентите и да ги изпъвате добре, за да не се получават пролуки в тапицерията. Ако използвате ленти в повече от един цвят, редувайте ги – тук например поредността е тесни жълти ивици - широки жълти ивици – тъмнозелени ивици. Ако се окаже, че ивиците са по-дълги от необходимото, обърнете пейката и внимателно изрежете излишъка с ножици.







Няма коментари


ключови думи
пейка, тапицирана пейка, трапезария, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg