фирми продукти
представяме
работа
 
Поставка за растенията от... парапети

Дървените подпори за парапет – стари или нови, могат да се превърнат в чудесен аксесоар за дома – удобна и функционална поставка за домашните растения. За целта са Ви необходими само 3 или 4 подпорки (еднакви или различни), кръгла дървена или шперплатова плоскост с необходимия за саксиите диаметър, и няколко дървени дюбела.

Поставка за растенията от... парапети

Що се отнася до височината на поставките и нивото на саксиите, дизайна и цвета на аксесоара – те зависят от Вашето желание и възможности. Ако изберете няколко еднакви подпори, можете да оставите дървесината необработена, а ако използвате различни по вид материали, най-добрият начин да ги уеднаквите е с малко боя в желания цвят. Същото се отнася и за кръглата дървена плоскост, която обаче е добре да обработите с водозащитен слой, за да не се повреди, ако върху нея попадне вода от растенията в саксията.

Поставка за растенията от... парапети


Необходими материали:


* 3 или 4 дървени подпори за столове или парапети – стари или новозакупени
* дървени дюбели
* супер силно лепило за дърво
* дрелка
* дървена кръгла плоскост с желания диаметър
* молив
* ръчен трион
* чук
* боя
* мерителна рулетка

Поставка за растенията от... парапети


Инструкции:


1. Решете на каква височина искате да бъде поставката и ако е необходимо изравнете долната част на всяка подпора. За да намалите височината на аксесоара, срежете подпорите в горната им част, така че да получите елементи с еднаква дължина.

Поставка за растенията от... парапети

2. Поставете изправени всички подпори и измерете желаната височина, на която да поставите кръглата плоскост. Отбележете височината с молив – тук трябва да сте прецизни, за да не се окаже плоскостта наклонена на една страна. Тествайте желаната височина на поставката – показаната тук е на 50 см. от земята.

Поставка за растенията от... парапети

3. Пробийте с дрелката по една дупка във всяка подпора, за да поставите в тях дюбелите – дълбочината на отворите трябва да е около 10-12 мм.

Поставка за растенията от... парапети

4. Измерете обиколката на кръглата поставка и разделете получената стойност на 3 или 4, в зависимост от това колко подпори ще използвате. Отбележете местата с молив.

Поставка за растенията от... парапети

5. Пробийте в страничната част на кръглата поставка 3 или 4 отвора за дюбелите, върху отбелязаните места. Поставете по един дюбел във всяка дупка, така че той да влезе наполовина.

Поставка за растенията от... парапети

6. Ако решите да боядисате частите, извадете дюбелите, нанесете боята и оставете да изсъхне. Вкарайте отново дюбелите в отворите на кръга, а другия им край вкарайте в подпорите, като ги зачукате с чука. Тествайте дали поставката е стабилна, а кръгът - поставен перпендикулярно на подпорите.

Поставка за растенията от... парапети

7. Ако всичко е наред, извадете дюбелите и поставете няколко капки лепило във всеки отвор – върху подпорите и върху кръга. Поставете отново дюбелите на местата им, сглобявайки отново поставката, и изчакайте лепилото да изсъхне.

Готовият аксесоар може да издържи тежест до 10-11 килограма, като за по-тежките саксии с растения се препоръчва да използвате четири подпори, вместо три.

Поставка за растенията от... парапети


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
парапет, поставка за растения, растения, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg