фирми продукти
представяме
работа
 
Цветна харизма

Ако ярките цветове са символ на радостта от живота, то цветният дом е белег за ярка индивидуалност и жизнена сила. За онези, които не се страхуват да експериментират с цветовете и да претворяват ярките нюанси в своя дом, ето едно очароващо вдъхновение...


● Тази удивителна къща се намира в северния щат Минесота, близо до границата с Канада и до Големите езера. Тя е обзаведена в наситени цветове и притежава ярка индивидуалност. Тук например е показана музикалната стая в къщата, обзаведена в розово. За да балансира ярките нюанси, дизайнерът е допълнил цветовата палитра с класическото съчетание между черно и бяло. Съчетано с изобилието от светлина от огромните прозорци, искрящо бялото създава чудесен неутрален фон за жизнерадостните бонбонени оттенъци.

Цветна харизма


● Семейната стая продължава същата линия на дизайна – ярки цветове в малки количества са съчетани с изобилие от неутрални пастелни нюанси, на чийто фон те изпъкват красиво и ненатрапчиво. Тук смелите флорални щампи на завесите и декоративните възглавнички съдържат наситените нюанси на тапицерията на два от фотьойлите. С изключение на няколко декоративни възглавници в яркожълто и няколко цветни аксесоара, останалите нюанси в интериора са много по-деликатни – бяло, светлозелено, шоколадово и бежово. Наситените елементи обаче, макар и само щрихи върху общия фон, са достатъчно силни като присъствие, за да създадат настроение и жизненост в интериора.

Цветна харизма

Помещението е свързано със съседните стаи чрез остъклени врати във френски стил – те пропускат светлината и създават усещане за повече пространство. Камината е с ненатрапчив дизайн и сякаш се слива със стената, но над нея е окачена декорация с ярките нюанси от завесите. Релефният таван е решен в нетрадиционен цвят – светлозелено, който обаче може да бъде открит и по тапицерията на част от мебелите. Всъщност тайната на баланса в този иначе смел интериор е добре премереното количество на ярки цветове и умелото съчетаване на нюансите в дизайна.

Цветна харизма


● Къщата, строена още през 30-те години на миналия век, грабва настоящите си собственици не само с просторните си помещения и огромните прозорци, но и с прекрасния си екстериор. В разгара на лятото, когато градината навън разцъфтява с цветовете на дъгата, границата между вътрешните и външните пространства се размива и се превръща в ненужна преграда.

Цветна харизма


● Всекидневната се отличава със смелата комбинация от яркожълто и наситено розово, допълнени от графитено сиво, цитрусово зелено и бяло. Акцентите са съсредоточени върху канапето в стил "Луи XVI", декоративните възглавнички върху него и семплите като дизайн завеси върху огромните прозорци. Дизайнът е основан върху изобилието от естествена светлина, идваща от прозорците, като на места тя се отразява в огледалните повърхности в интериора.

Цветна харизма

Цветна харизма


● Всекидневната е отделена от трапезарията с арка в стената. Двете помещения са свързани чрез общата цветова палитра и свободния поток от естествена светлина, която преминава през цялото пространство. Трапезарията взима назаем от палитрата яркорозовите нюанси, съчетани с черно-бял фон. Акцентите са съсредоточени върху тапицерията на столовете и завесите.

Цветна харизма


● В съседство на трапезарията, кухнята се превръща в малко островче за почивка от ярките нюанси на интериора. И тук обаче присъства искрящо белият цвят, съчетан с контрастните шоколадови нюанси. Палитрата е допълнена от познатия вече светлозелен оттенък – макар и деликатен, тук той изглежда наситен и дързък, тъй като вече не изпълнява ролята на ненатрапчив фон за ярките нюанси.

Цветна харизма


● Екстериорът на къщата включва разкошна градина с величествени дървета, дървена пергола, голям гараж, каменна камина, плувен басейн и спретната градинска барака. Задният двор се вижда през огромните прозорци на някои от помещенията на къщата, допълвайки с цветовете на природата ярката палитра на интериора.

Цветна харизма


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, обзавеждане, дизайн, идеи за дома, ярки цветове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg