фирми продукти
представяме
работа
 
Фонтан от воденични камъни

Старите воденични камъни, намерени на вилата или на село, могат да се превърнат в ефектен аксесоар за градината. Дори да не разполагате с много пространство в двора, винаги можете да намерите място за този нестандартен аксесоар, чиято направа също не е сложна. За проекта са Ви необходими два воденични камъка (или създадени в същата форма бетонови блокчета) и рециркулираща водна помпа от специализиран магазин.

Фонтан от воденични камъни

Тъй като е по-ниско от стандартните градински фонтани, съоръжението може да се постави сред растения, за да се създаде уединен воден кът. Единственото условие е избраното от Вас място да има достъп до електричество.


Необходими материали:


* малка оборотна (рециркулираща) водна помпа
* 2 воденични камъка – в два размера и с диаметър между 40 и 60 см.
* плитка облицовка (като тази за басейни и декоративни езера) – малко по-широка от по-големия воденичен камък
* речни камъчета
* дървена дъска


Инструкции:


Фонтан от воденични камъни1. Подгответе облицовката – тук е използвана готова облицовка за дъното на бъчва за уиски. Тя ще позволи на водата да се събира в нея, за да се върне отново нагоре чрез водната помпа, затова тя трябва да бъде достатъчно дълбока.

2. Изберете място за фонтанчето и направете дупка с размерите на облицовката – поставена в нея, тя трябва да е равна на повърхността. Когато вместите цялата облицовка в дупката, добавете отстрани още почва, за да я изравните и почистете добре вътрешността й.

Фонтан от воденични камъни3. Добавете помпата, като я поставите в средата на облицовката. Около и под нея подредете гладки речни камъчета, и я застопорете стабилно.

Фонтан от воденични камъни4. Върху ръба на облицовката, по диагонал, поставете дървената дъска. Отбележете с молив мястото, където дъската минава над помпата – на това място изрежете отвор. Двата края на дъската срежете така, че да пасне стабилно върху ръбовете на облицовката. Дървената дъска играе двойна роля – тя е ориентир за локализирането на двата воденични камъка и едновременно с това поема тяхната тежест, за да не смачкат основата.

Фонтан от воденични камъни5. Подредете двата воденични камъка един върху друг, като ги стабилизирате върху дъската. Изравнете ги така, че отворите им да пасват с този на дъската отдолу. Напълнете облицовката с вода.

6. Включете помпата, като се уверите, че няма риск от попадане на вода в източника на електричество. Регулирайте силата на изтласкване на водата според желанието си. Скрийте ръбовете на дъската с речни камъни или пълзящи растения, но без да рискувате част от почвата да отиде в коритото на облицовката и да се смеси с водата в него.

7. Добавете достатъчно вода, включете помпата и регулирайте, ако е необходимо. Помпата ще върти водата, но ако е много горещо, тя може да се изпари – ако водата стане твърде оскъдна, помпата може да изгори, затова наливайте редовно допълнително вода в коритото. Приберете помпата при първите студове, за да я инсталирате отново напролет.







Няма коментари


ключови думи
фонтан, фонтанче, градина, двор, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg