фирми продукти
представяме
работа
 
Екзотика в сърцето на Бали

Летните емоции даряват вдъхновение както за почивката, така и за обзавеждането на дома. В хармония със сезона и ваканционното настроение, вижте един невероятен тропически комплекс за релаксация в сърцето на индонезийския остров Бали. Комплексът се намира в градчето Убуд, а архитектурата, интериорът и ландшафтът са създадени от Made Wijaya.

Екзотика в сърцето на Бали

Бали се смята за една от най-атрактивните и екзотични дестинации в света. Ето защо този божествен остров е перфектното място за създаването на комплекс за отмора и връзка с природата. Архитектурата на комплекса е невероятно съчетание между традиционни форми и островна екзотика, а около павилионите в него са оформени пищни тропически градини, уединени кътчета и сенчести пътечки. Убуд се намира в планините на острова, затова дизайнерът залага на специфичните за района материали – кокосова палма и бамбук. Комплексът, който е разгърнат върху площ над 1100 кв.м., включва басейн, павилион за забавления и дори подземна постройка, водеща до винарната.


* Структурата на всеки павилион е едновременно традиционна и специфична. Освен конструкцията на постройката обаче, силно влияние върху цялостната атмосфера на интериора имат детайлите в него. Тук например такива детайли са статуйката на елен, датираща то 19-ти век, лампата от кована мед и невероятната подова мозайка с индонезийски мотиви. Основната идея на павилионите с полуотворен тип постройка е да се съчетаят екстериора и интериора така, че границата между тях да бъде едва забележима.

Екзотика в сърцето на Бали


* Тъй като Югоизточна Азия съчетава в себе си богатство от различни традиции, разположени съвсем близо една до друга, местната архитектура и дизайнът на сградите носят белезите на много съседни култури. Тук например е използвана старинна облицовка от съседния остров Ява, а верандата е оформена в европейски стил, съчетан с традиционни детайли.

Екзотика в сърцето на Бали


* Дизайнерът смята за най-голямо предизвикателство решението как да обзаведе павилионите в старинен стил така, че да не наруши специфичната атмосфера в тях. Още повече, че идеята е наред с традиционното обзавеждане, в дизайна да се вплетат деликатно някои модерни елементи, които да осигурят удобство на гостите в комплекса.

Екзотика в сърцето на Бали


* Някои павилиони са с колониален дизайн с тропически привкус – бунгалото за забавления например е архитектурен хибрид между балийски и виетнамски стил. Традиционните плетени покриви напомнят, че се намирате на остров в прегръдките на Индийския океан.

Екзотика в сърцето на Бали


* Просторната постройка е обзаведена минималистично – само с ниска дървена масичка и няколко цветни стола. За сметка на това фокусът в интериора пада върху нестандартния полилей, направен от дървени подпори за къща.

Екзотика в сърцето на Бали


* "Синята спалня" е обзаведена с мебелировка в китайски стил – още едно доказателство за очарованието на местния дизайн, съчетаващ елементи от различни култури, близки и далечни. Златистите детайли подчертават луксозния вид на леглото, а тъмносините елементи създават наситен фон за тяхната пищност.

Екзотика в сърцето на Бали


* Панелите от тикова дървесина в това просторно бунгало осигуряват вентилация на въздуха в помещението. Интериорът, чиито дизайн е повлиян от културата на Сингапур, е решен в светли нюанси, а акцентът пада върху изобилието от светлина, навлизаща през решетките. Макар обаче дизайнът на стаята да е очарователен, спиращата дъха панорама навън си остава основен акцент в дизайна на павилиона.

Екзотика в сърцето на Бали


* Поредната невероятна смес от стилове – дизайнът на тази сграда е вдъхновен от архитектурата на Молукските острови, намиращи се в близост до Бали. И тук са съчетани хармонично природа и архитектура – около кокетния павилион и релаксиращия басейн са оставени няколко големи дървета, които създават прохладна сянка и уединение.

Екзотика в сърцето на Бали


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
архитектура, интериор, дизайн, ландшафт

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg