фирми продукти
представяме
работа
 
"Плетена" декоративна възглавничка

Не изхвърляйте старите декоративни възглавнички – освежете дизайна им с помощта на този лесен проект. За него са необходими само ивици от разноцветен плат, като можете да използвате и такива, останали от други проекти.

Плетена декоративна възглавничка

Техниката на декорация е много проста – тя се прави чрез преплитане на ивиците плат, както се плете например кошница. Ширината на ивиците зависи от Вашето желание – можете да съчетаете ленти с еднакви размери или да ги комбинирате и редувате.


Необходими материали:


* ивици разноцветни платове – дюс или с щампи (тук са използвани и такива с карета)
* плат за гърбовата част на възглавниците (по избор)
* игла и конец, или самозалепваща материя за апликации (която се активира при допир с гореща ютия)
* ножици
* няколко копчета
* готова декоративна възглавничка или пълнеж


Инструкции:


1. Нарежете или накъсайте парчетата плат на ивици с желаната ширина – дължината им трябва да е достатъчна, за да покрие съответно дължината и ширината на възглавничката, като добавите няколко сантиметра толеранс.

2. Ако ще използвате самозалепваща материя за апликации, срежете я до размери, които да са малко по-големи от тези на декоративната възглавничка, която ще декорирате (или искате да направите). Поставете парчето с лицевата страна нагоре и подредете върху него ивиците плат в желаната конфигурация. Целта е да покриете цялото парче.

Плетена декоративна възглавничка

Ако смятате да използвате игла и конец, заменете самозалепващата се материя за апликации с парче хартия (за да се ориентирате за размерите).


3. Използвайте други ивици плат, за да покриете парчето самозалепваща се материя (хартия) по ширина. Вместо да ги подреждате обаче, вплетете ги в хоризонталните ивици, като редувате посоката – отгоре и отдолу. Когато вплетете няколко ивици, притиснете ги добре, за да ги изгладите (ако ще използвате игла и конец, можете да забодете декорацията с няколко карфици). Когато вплетете всички ивици и покриете цялата повърхност на парчето, изрежете излишъка от плат, така че да получите декорация с 2-3 см. по-голяма от предния панел на декоративната възглавничка. Ако използвате материя за апликации, минете отгоре с гореща ютия. Ако ли пък не, тропосайте ивиците, за да не се разнищват.

Плетена декоративна възглавничка


4. Ако желаете, можете да направите цяла нова калъфка за декоративната възглавничка – за целта ушийте гърба й от две парчета плат, върху които да пришиете няколко копчета. Пришийте един към друг двата панела – преден (декоративен) и заден. Можете обаче директно да пришиете ръбовете на предния панел от разноцветни ивици към ръбовете на готовата декоративна възглавничка – така ще оставите оригиналната гърбова част на аксесоара. Ако пък използвате материя за апликации, извадете калъфката, поставете парчето с вече готовата декорация върху нея и минете отгоре с ютията (като следвате инструкциите върху опаковката).

Плетена декоративна възглавничка

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, декоративна възглавничка, плетена възглавничка, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg