фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за дома – част 11

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте още хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.


Бързи идеи за дома – част 10


1. Фото мозайка


Бързи идеи за дома – част 11

Един бърз и лесен начин да пренесете любимите си снимки върху стената на дома си, за да им се наслаждавате ежедневно. За целта принтирайте на цветен принтер изображението в желаните размери – изцяло или на предварително обособени части. Ако не сте обособили частите от цветната мозайка предварително, измерете ги и ги нарежете на равни сектори. Готовите сектори (тук те са с размери 30 х 40 см.) поставете в необходимия брой еднакви семпли рамки и ги окачете една до друга върху стената, за да оформите цялото изображение.


2. Калъфче за дъската на леглото


Бързи идеи за дома – част 11

За да промените дизайна на горната дъска на леглото си бързо и евтино, направете си този лесен калъф. Той е най-подходящ за тапицираните дъски и може да се смени с нов, когато Ви омръзне. Измерете дъската и осигурете достатъчно от избраната материя, за да покрие цялата дъска, като остане и толеранс от всички страни (от около 10-ина сантиметра). Увийте плата около дъската и го захванете откъм гърба й с тапицерски телбод. Друг вариант е да направите "джобче" в горната част на плата, както и от двете страни, за да нанижете през него парче ластик – така ще можете да сменяте калъфа с едно движение.


3. Градински контейнери от тръби


Бързи идеи за дома – част 11

Използвайте стари ВиК тръби с дебелина 2-3 см., за да създадете тези лесни и функционални контейнери за градинските растения. Те са не само ефектни, но и практични, тъй като ще изолират частично растенията от горещините навън. Срежете тръбите на желаната височина, поставете ги на равна повърхност и ги напълнете с почва, в която да засадите (или пресадите) растенията. Ако желаете да смените оригиналния цвят на тръбите, напръскайте ги предварително от външната страна и по ръбовете със спрей-боя.


4. Природна декорация


Бързи идеи за дома – част 11

Използвайте разноцветни есенни листа – свежи или сухи, за да направите тази лесна декорация за масата. Използвайте високи стъклени чаши, за да поставите в тях няколко декоративни свещи. От външната страна залепете с двустранно залепваща лента едно или две листа - тук са използвани такива от китайски шам-фъстък, но листата на гинкото и японския клен също са много подходящи.


5. Лесна цветна декорация


Бързи идеи за дома – част 11

Още една лесна идея за празничната маса – поставете няколко клончета от калина или касис върху масата, като предварително забиете стабилно стеблото на всяко клонче в средата на една чаена свещ. Поставете декорацията на няколко места или я аранжирайте на едно място – например върху кръгъл цветен поднос.


6. Подложка за хранене


Бързи идеи за дома – част 11

Превърнете обикновеното парче декоративна хартия в практична подложка за хранене. За целта изберете хартия с желаните цветове и шарки (може и такава, останала от разопаковането на подаръци), изрежете я до желаните размери и я занесете в близката книжарница, за да Ви я ламинират. С ножици можете допълнително да скъсите и да заоблите ръбовете на ламината. По същия начин можете да създадете цял комплект цветни подложки за масата, като използвате еднаква декоративна хартия или съчетаете няколко десена. Разнообразието от възможности е почти неограничено – можете да изберете и свалите от интернет красиво изображение на плод или зеленчук, да го принтирате на цветен принтер и да го ламинирате.


Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, идеи за дома, интериор, бързи идеи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg