фирми продукти
представяме
работа
 
11 идеи за прозорците в кухнята

Семпла или пищна, едноцветна или щампована, декорацията за кухненските прозорци е не само функционална, но може да се превърне в основен акцент на интериора. Ако я подберете правилно, тя може да даде основата на цветовата палитра в цялото помещение, а дори и в съседните стаи.


1. Семпла и елегантна драперия

11 идеи за прозорците в кухнята

Полупрозрачната драперия скрива най-горната част на прозореца и се спуска изящно на воали. Този тип завеса е чудесно решение за прозорците с допълнителна декорация, защото скрива всякакви механизми в горната част на прозореца. Чрез нея можете да експериментирате с ярки цветове и декоративни обшивки, с формата и текстурата на материята, за да постигнете желания дизайн.


2. Класически корниз


11 идеи за прозорците в кухнята

Корнизът е по-скоро с декоративна роля, макар да има същата функция като драперията – той скрива горната част на прозореца и му придава изискан вид. Декорацията може да бъде в различни цветове, шарки и контур, а дължината му зависи от Вашето желание. Корнизите се правят от избраната материя и парчета шперплат, които се заковават във формата на кутия.


3. Практични дървени щори


11 идеи за прозорците в кухнята

Класическо решение за прозорците – семпли дървени щори, които контролират светлината в кухнята. Освен достъпни като цена и практични като употреба, хоризонталните щори са и много стилни. Освен в стандартните дървесни нюанси, можете да ги намерите и в различни цветове – изберете този, който се вписва най-добре в интериора на Вашата кухня.


4. Семпли частични завески


11 идеи за прозорците в кухнята 11 идеи за прозорците в кухнята

Частичните завески (т.нар. café curtains) са често срещано решение за прозорците в кухнята – те се поставят само в долната част на прозореца, върху монтиран на желаната височина корниз. Освен ефектни, тези завески са и практични – те осигуряват желаното уединение, без обаче да блокират достъпа на естествена светлина към помещението.


5. Смесена декорация


11 идеи за прозорците в кухнята 11 идеи за прозорците в кухнята

Семплите завески в долната част на прозореца могат да се съчетаят с друг вид декорация – например декоративен корниз или драперия. Това съчетание осигурява достатъчно светлина в кухнята, без обаче прозорците да изглеждат голи и незавършени.

11 идеи за прозорците в кухнята

Комбинацията е много подходяща за декорация на ъгловите прозорци, тъй като можете да я оформите върху всеки отделен прозорец, без това да накърнява целостта на дизайна. Най-добрият вариант е да направите и двете части на декорацията от една и съща материя или поне да изберете елементи, които са сходни като цвят и десен.


6. Цветни плисета


11 идеи за прозорците в кухнята

Красива, ефектна и лесна за направа, този тип декорация за прозорците Ви дава почти неограничени възможности. Тя е направена от парче плат в желаните цветове и десени, и е захваната само с помощта на цветна панделка в двата края. Щорите с плисета са лесни за направа и практични за употреба - те се повдигат до желаната височина само с едно движение. Така набраната декорация за прозорците стои много ефектно, създавайки интересен акцент в интериора.


7. Модерни ролетни щори


11 идеи за прозорците в кухнята

Ролетните щори също са практично решение за кухнята – те могат да се поставят по стандартния начин или пък малко по-надолу върху прозоречната рамка, оставяйки достатъчна пролука за светлината да навлиза в помещението. Тази декорация също дава много възможности за дизайна – дори закупените от Вас щори да са едноцветни, те са идеално "платно", върху което сами можете да добавите желаните цветни щампи.


8. Бамбукови щори


11 идеи за прозорците в кухнята

Чудесно решение за кухни с органичен дизайн, бамбуковите щори са сами по себе си ефектен акцент. Те са лесни за употреба, а естественият им бежов нюанс се вписва лесно във всякаква цветова палитра. Декорацията дава възможност да експериментирате с дизайна – можете да монтирате панелите от вътрешната страна на прозоречните рамки, за да ги подчертаете, или пък от външната им страна, за да акцентирате върху щорите.


9. Гъвкави римски щори


11 идеи за прозорците в кухнята

Още едно семпло решение за кухненските прозорци, чиято височина се управлява с едно движение. Красиви и практични, римските щори са още една възможност да добавите в интериора цвят и интерес, без да го превръщате в кич. Те са и идеално "платно” за Вашите собствени декоративни идеи.


10. Кокетни завески


11 идеи за прозорците в кухнята

Дори да не разполагате с излишни средства за нови завеси за кухнята, можете да си ги направите и от подръчни материали – например две големи кухненски кърпи. Това е едно отлично решение за дизайна в помещението, особено ако кърпите са в комплект с други аксесоари наоколо. За да направите тези кокетни завески, необходимо е само да оформите в горната им част "джобче" за корниза или пък да ги окачите с обикновени клипсове с халка.


11. Очарователен сенник


11 идеи за прозорците в кухнята

Обикновената ивица плат, превърната в ефектен сенник за кухненския прозорец, служи като буфер за силните слънчеви лъчи, падащи под ъгъл към помещението. И тук, както при предишната декорация, най-добрият вариант е да се използва материя в същите цветове и щампи, както останалите кухненски аксесоари.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
кухненски прозорци, прозорци, щори, завеси, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg