фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: 7 слънчеви бани

Създайте функционална баня, която излъчва изискан стил и слънчево настроение. Открийте вдъхновение за следващия ремонт вкъщи от тези невероятни идеи за трансформиране на банята.


1. Оазис на спокойствието


Преди & След: 7 слънчеви бани Преди & След: 7 слънчеви бани

Преди: Макар тази баня да се намира в къща, обзаведена в изискан френски стил, нейният дизайн надминава добрия вкус. Декорацията в бонбонено розови и наситени флорални мотиви прави банята да изглежда нелепо и претруфено. Ваната, поставена в нишата с арка, изглежда като клетка, скрита зад грозните завеси в тъмнозелено.

След: Преобразената баня изглежда много по-изтънчена и гостоприемна – ярките, крещящи цветове са заменени от класическата комбинация между бяло и синьо. Нишата е трансформирана в душ-кабина с прозрачни вратички, за да достига светлината до всички части на помещението. Фаянсовите плочки пък са изрисувани ръчно, което им придава финес и индивидуалност. Ваната е преместена встрани и е отделена от тоалетната с тясна частична стена. Отстрани на душа пък е оформена просторна тоалетка в бяло и синьо.


Преди & След: 7 слънчеви бани Преди & След: 7 слънчеви бани

Преди: Другата част от банята също е решена в комбинацията между бонбонено розово и крещящи флорални мотиви. Мивката е твърде семпла и неудобна, а мястото за съхранение – недостатъчно.

След: До ваната е поставен ъглов шкаф, за да се осигури повече място за вещите в банята. Над него са монтирани няколко големи огледала, които отразяват светлината и я разпръскват из цялото помещение.


2. Младежка баня


Преди & След: 7 слънчеви бани Преди & След: 7 слънчеви бани

Преди: Тъмна и неприветлива, тази малка баня е меко казано безинтересна. Ваната от ковано желязо датира още от 20-те години, когато е създадена къщата, а фаянсовата облицовка е остаряла и повредена.

След: Върху стените е монтирана искрящо бяла ламперия, която прави помещението по-свело и просторно. Около ваната ламперията преминава в бяла фаянсова облицовка. Поставена е и нова мивка – семпла и компактна, а върху прозорците са поставени ажурни завеси. Добавени са и няколко цветни аксесоара – килимче за пода и свежо зелена завеса за баня.


3. Баня с тавански прозорец


Преди & След: 7 слънчеви бани Преди & След: 7 слънчеви бани

Преди: Дизайнът на банята е старомоден и нефункционален. Специфичната конструкция на помещението – скосеният таван, затруднява обзавеждането. Огромното огледало не може да компенсира липсата на достатъчно светлина.

След: Обновеното помещение е светло и просторно. Върху скосения таван е оформен покривен прозорец, който доставя естествена светлина в помещението и осигурява чудесна гледка навън. Огромното огледало е заменено с ново, по-малко, което разпръсква светлината из цялото помещение. Старата тоалетка за баня е сменена с две по-компактни и модерни като дизайн шкафчета. Помещението е решено в бяло, като акцентът пада върху ефектната релефна ламперия в долната част на стените.


Преди & След: 7 слънчеви бани Преди & След: 7 слънчеви бани

Преди: В другия край на банята се намират душ-кабината и тоалетната чиния, вместена в малка ниша. Само по себе си това разпределение е практично, но на интериора му липсват светлина и акценти.

След: Тоалетната чиния в тъмен нюанс е заменена с нова, която е в традиционния бял цвят. Душ-кабината с прозрачни вратички е запазена като конструкция, като по нея са направени само няколко козметични промени. Както в останалата част на банята, тук също е поставена нова облицовка. Подовата настилка също е сменена, като собствениците са решили да инвестират средства в подово отопление.


4. Органичен дизайн


Преди & След: 7 слънчеви бани Преди & След: 7 слънчеви бани

Преди: Мрачна и старомодна, банята изглежда прилично, но й липсва индивидуалност. Освен това помещението не се вписва в общия дизайн на къщата, създаден в планински стил. Семплото бяло шкафче за баня създава натрапчив контраст на фона на стените в тежък цвят на бургундско вино.

След: Оригиналният шкаф за баня е запазен, за да се спестят пари – той обаче е пребоядисан в мек карамелен нюанс, а плотът му е заменен с нов. Безформените огледални панели над двете мивки са заменени от огромно дълго огледало. Самите умивалници също са сменени – новите са с нестандартен дизайн и са монтирани директно върху плотовете. Прозорците са оставени без декорация, за да осигуряват достатъчно светлина в помещението.


Преди & След: 7 слънчеви бани Преди & След: 7 слънчеви бани

Преди: В другия край на банята се намират ваната и остъклената душ-кабина. Стените тук са облицовани с мрамор в розово и изглеждат студени и безлични. Конфигурацията обаче е доста практична и затова собствениците са решили да я запазят.

След: Мраморната облицовка е сменена с облицовка от травертин в топъл карамелен нюанс – около ваната плочките са гладки, а вътре в кабината те са с релефна повърхност. Остъклението е ремонтирано, като е махнат грозният обков по ръбовете на стъклените панели.


5. Баня за релаксация


Преди & След: 7 слънчеви бани Преди & След: 7 слънчеви бани

Преди: Банята е тъмна и мрачна, а дизайнът й е тежък и напрягащ сетивата. Цветовата палитра е изградена върху контраста между тъмно бургунди, шоколадово и бяло. Осветлението също е недостатъчно и поради тази причина помещението изглежда като пещера. Конструкцията на дома е такава, че между банята и съседната спалня няма врата – от едното помещение се влиза директно в другото.

След: Шкафът за баня е запазен, но е пребоядисан в свеж бял цвят. Стените са пребоядисани в пастелен син нюанс, което моментално създава усещане за въздушност и простор. Подовата настилка е запазена, но върху нея е добавено семпло килимче в бяло и синьо – новите основни нюанси в палитрата на интериора. Старомодното огледало е заменено с ново, а върху прозорчето е поставена ажурна частична завеска. На мястото на арката между двете помещения пък е инсталирана врата, за да се отделят пространствата.


Преди & След: 7 слънчеви бани Преди & След: 7 слънчеви бани

Преди: Тъмните цветове са проблем и в другия край на банята. Тук обаче има и чисто функционални проблеми – овалната вана с душ е твърде малка, за да бъде използвана по предназначение, а тоалетната до нея изглежда неуместно.

След: На мястото на малката вана е създадена семпла душ-кабина с частичен параван. Червената облицовка на стените е заменена с бели фаянсови плочки. Тук също са добавени няколко семпли синьо-бели аксесоара – килимче и кърпи за баня. Тоалетната пък е преместена в другата част на банята.


6. Ергенска баня със стил


Преди & След: 7 слънчеви бани Преди & След: 7 слънчеви бани

Преди: Малката и спретната ергенска баня има потенциал, който обаче е задушен от безличния дизайн. Интериорът е останал полузавършен след последния ремонт, затова в него липсват всички онези детайли, които вдъхват живот на дизайна.

След: Новият дизайн е мъжествен и стилен. Старата вана е заменена с нова, а новата облицовка е на принципа на мозайката – в бяло, кафяво и тютюнево. Мивката, която заема твърде много място, е демонтирана – вместо нея е поставен семпъл умивалник върху метална поставка. Под него има достатъчно място за плетена кошничка, в която да се поставят хавлиените кърпи. Добавена е и красива завеса за баня в шоколадово, а върху прозореца е поставена семпла римска щора.


7. Изискан дизайн

Преди & След: 7 слънчеви бани Преди & След: 7 слънчеви бани

Преди: Семплата баня изглежда гола и незавършена. За разлика от останалите помещения в дома, тя е безлична и стандартна, без индивидуален характер.

След: Единичната тоалетка е заменена от две еднакви по-малки шкафчета за баня с дървена облицовка. Модулът включва и висок дървен шкаф с остъкление, който се поставя между двата мебела. Стените на помещението са пребоядисани в много светъл розов оттенък, който се съчетава чудесно с шоколадовите нюанси на обзавеждането. Подовата настилка от фаянсови плочки пък е заменена с гъвкава каучукова настилка в цвят бургунди


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
баня, бани, идеи за дома, ремонт

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg