фирми продукти
представяме
работа
 
9 стилни идеи за съхранение на вещите у дома

Вижте няколко хитри идеи за обзавеждането у дома, с които да съхранявате вещите си стилно и функционално.

Вижте още: 8 идеи за съхранение на вещите в банята


1. Двойна функционалност


9 стилни идеи за съхранение на вещите у дома

В тази стилна кухня вграденият банкет служи и като масичка за хранене. Той може да се използва и като кухненски плот, а във вътрешността на основата му са оформени функционални поставки за вино.


2. Практична метална поставка


9 стилни идеи за съхранение на вещите у дома

Този практичен лост, монтиран върху стената под кухненските шкафове, е чудесно решение за запалените готвачи – с негова помощ желаното приспособление може да бъде намерено само с един поглед. Освен всичко това, тази система за организиране на кухненските приспособления и аксесоари е и много гъвкава по отношение на подредбата – предметите се окачват върху лоста посредством метални кукички, което ги прави лесни за пренареждане. Ако изберете прибори с еднакъв дизайн, системата се превръща в ефектен акцент в кухненския интериор.


3. Хитра ниша в стената


9 стилни идеи за съхранение на вещите у дома

Използвайте всеки сантиметър от малката баня, за да стане тя по-практична и подредена. Тук например е показано едно хитро решение – ако конструкцията на сградата го позволява, можете да оформите не много голяма ниша в стената и да я облицовате с дървени летви. Така оформените вградени рафтчета могат да се използват за съхранение на хавлиените кърпи, на козметиката или пък на декорация.


4. Витрина за чаршафите


9 стилни идеи за съхранение на вещите у дома

Ето едно хитро решение за чаршафите и покривките – за да не се намачкват след гладене и за да ги намирате бързо, подредете ги вертикално върху тази семпла система от дървени ребра. Системата наподобява сгъваемите сушилни – сгънатите аксесоари се подреждат върху лостчетата. Тя е създадена така, че да се издърпва напред при необходимост, а когато приключите с подреждането, можете да я върнете в шкафа с едно движение.


5. Скрито място за пералнята


9 стилни идеи за съхранение на вещите у дома

Стандартните или вградени гардероби могат да се превърнат в практично перално помещение – за целта трябва да приспособите едно или две от отделенията на гардероба за пералнята и сушилнята, а до тях да осигурите място за необходимите консумативи. Ако имате достатъчно място, можете да поставите и вградена дъска за гладене, която да се прибира вертикално вътре в шкафа.


6. Ефектна библиотечка


9 стилни идеи за съхранение на вещите у дома

Стандартните рафтове в тази просторна ниша са заменени от нестандартна система от дървени дъски, образуващи рамка от ромбоидни отвори. Те от своя страна са чудесно място за подреждане на книги, списания и дори декорация, като едновременно с това се превръщат във фокусна точка на интериора.


7. Декоративна стена


9 стилни идеи за съхранение на вещите у дома

Частичните стени са чудесно архитектурно решение за малкия дом – те разделят визуално пространството, без да създават тесни и мрачни помещения. Освен това вътрешността им може да се превърне в прекрасно място за поставяне на декоративните аксесоари.


8. Решение за покривните помещения


9 стилни идеи за съхранение на вещите у дома

Макар и просторно, това таванско помещение е трудно за обзавеждане заради скосените тавани под покрива. За да се използва максимално пространството в интериора, шкафовете са поставени отстрани и заемат ъгловите сектори между стената и пода. За да се спести място, вратите са монтирани така, че да се управляват със система макари.


9. Шкаф за бутилките


9 стилни идеи за съхранение на вещите у дома

Този висок кухненски шкаф – чекмедже е идеално решение за съхранение на бутилките с вино, шампанско или безалкохолно. Страничните лостове държат стабилно шишетата, а вътре в самия шкаф могат да се поставят разделители, за да ги поддържат изправени.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
обзавеждане, кухня, съхранение на вещи, идеи за дома, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg