фирми продукти
представяме
работа
 
11 евтини декорации за кухненския шкаф

Ако сте решили да освежите кухнята си, но не разполагате с много средства, вижте няколко лесни и евтини идеи. С тяхна помощ ще можете да декорирате вратичките на кухненските шкафове, за да промените цветовете, тематиката и атмосферата в интериора. Ако искате да постигнете по-деликатен ефект, можете да боядисате всички шкафове в съответния цвят, но да декорирате допълнително само няколко от вратичките, за да ги превърнете в акцент.


1. Перфорирани фигурки


11 евтини декорации за кухненския шкаф

Лесна и бърза декорация, направена директно върху боядисаната повърхност на шкафа. Изберете фигурката, която искате да пренесете върху вратичката и внимателно очертайте контурите й с молив на желаното място. Минете по контурите с дрелка, като разполагате отворите на равни разстояния един от друг. Почистете остатъците с кърпа. Допълнете декорацията с дръжка с формата на клонка.


2. Панел от плат


11 евтини декорации за кухненския шкаф

Почерпете вдъхновение от красивите порцеланови сервизи – заменете вътрешния панел на вратичките с парче плат в синьо и бяло, или пък поставете плата директно върху дървения панел. Тази декорация може да се сменя периодично, за да пасне на сезонния интериор в кухнята.


3. Плетка от летви


11 евтини декорации за кухненския шкаф

Една красива декорация с природен дизайн, направена от няколко тънки дървени летви. Летвите се вплитат вертикално върху няколко метални пръчки, монтирани върху вратичката хоризонтално. Двата края на всяка летва се захващат с лепило под рамката на панела, а посоката на вплитане се редува при съседните летви. Ако не можете да намерите подходящ материал от дървесина, можете да използвате парчета дървен фурнир, който е гъвкав и може да бъде намерен в разнообразие от дизайни.


4. Органичен дизайн


11 евтини декорации за кухненския шкаф

Превърнете кухнята си в галерия на изкуствата с този нестандартен проект. Във вътрешния панел на вратичката се очертава и изрязва желаната форма (с помощта на трион за ажурна резба). От долната страна се монтира парче оцветено стъкло, което да се вижда през изрязаната фигурка във вратичката. Цветното стъкло можете да замените с парче цветен плат или пък малко декоративна хартия, залепени върху твърд картон. Допълнете шкафа с подходяща по дизайн дръжка.


5. Декорация със снимка


11 евтини декорации за кухненския шкаф

Превърнете кухнята си в нестандартен фотоалбум – принтирайте няколко черно-бели снимки и ги залепете на желаното място върху вратичките на кухненските шкафове. Около всяка снимка монтирайте по четири летви със скосени ъгли, за да оформите своеобразна рамка.


6. Цветна красота


11 евтини декорации за кухненския шкаф

Добавете повече текстура и цвят в интериора на кухнята – поставете върху вътрешния панел на вратичката парче плат или декоративна хартия в интересни цветове и шарки. Декорацията захванете от вътрешната страна на външната рамка или я залепете внимателно по ръбовете.


7. Игра на думи

11 евтини декорации за кухненския шкаф

Превърнете практичните рецепти в красива декорация. Обработете любимата си рецепта на компютъра, като увеличите шрифта и създадете визуален акцент. Принтирайте я и я залепете върху вратичките с лепило за декупаж. Когато лепилото изсъхне, отгоре можете да нанесете гланцов лак за повече блясък.


8. Магнитни шарки


11 евтини декорации за кухненския шкаф

Превърнете шкафовете в кухнята в малки дъски за съобщения – нанесете върху вътрешните панели специална магнитна боя, а отгоре нанесете обикновен латекс. За да завършите декорацията, добавете във вътрешната част няколко цветни магнитчета. Така оформената украса е не само ефектна, но и гъвкава – тя може да се промени много бързо, само с разместването на магнитите или с поставянето на нови.


9. Плетена декорация


11 евтини декорации за кухненския шкаф

Една декорация, подобна на плетката от летви – тук обаче се използват повече елементи (например тънки ивици фурнир), които се вплитат един в друг хоризонтално и вертикално. Декорацията се прави подобно на техниката на плетените мебели –единият край на лентите се залепва от вътрешната страна на рамката, а вертикалните ивици се вплитат в хоризонталните, като посоката (отдолу и отгоре) се редува. За да се завърши декорацията, плетката се изравнява, а свободните краища на лентите се залепват към рамката. Можете да оставите декорацията в естествените й цветове или да нанесете отгоре няколко слоя цветен латекс.


10. Ефектна мозайка

11 евтини декорации за кухненския шкаф

Не изхвърляйте счупените или повредени порцеланови чинии – използвайте ги, за да създадете тази ефектна декорация за кухненските шкафове (вижте един подобен проект тук). За целта нарежете чиниите на парчета с инструмент за рязане на плочки и ги подредете по желания начин върху вратичката на шкафа (тя трябва предварително да е демонтирана и поставена хоризонтално). Когато сте доволни от аранжировката, нанесете отгоре предварително приготвения строителен разтвор и го разнесете добре, за да покриете фугите между парчетата. Избършете с влажна кърпа, за да почистите остатъците от разтвора от цветните парчета и оставете да изсъхне добре.


11. Коркова декорация


11 евтини декорации за кухненския шкаф

Корковата декорация е в състояние да скрие дори големите недостатъци върху вратичките. Тя е и много подходяща за кухни с органичен дизайн, особено ако подът в помещението също е с коркова настилка. Декорацията на шкафовете се прави лесно – залепете изрязания до необходимите размери корков панел на желаното място върху вратичката на шкафа, а около него залепете рамка от летви със скосени краища. Ако пък вратата се състои от два панела, можете да демонтирате вътрешния панел и да го замените с парче корк.

Източник: www.bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, кухня, кухненски шкаф, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg