фирми продукти
представяме
работа
 
Летни интериорни изкушения: Дом в залива

Собствениците на тази красива къща в Калифорния са от онези щастливци, които сутрин рано могат да се събудят с величествена гледка към океана през прозореца на дома си. Къщата се намира в залива Нюпорт, близо до Лос Анжелес, а верандата й води директно до брега на Тихия океан, където е завързана кокетна моторна лодка. Цялата архитектура на сградата е създадена така, че от вътрешността й да се разкриват страхотни гледки към водите на залива.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива

Архитект на къщата е Дан Стайн, дизайнер на интериора е Джули Ховнаниан, а ландшафтът е оформен от Брадли Алън. Сградата е с площ 445 кв.м. и има два основни входа – единият е към улицата, а другият е към залива. На първия етаж на къщата са разположени четирите основни помещения – огромна всекидневна, трапезария, кухня и стая за закуска. Задният двор пък е свързан с огромната веранда над водата с кокетно дървено мостче. Разчупеният дизайн на верандата дава възможност за оформяне на няколко отделни кътчета, сред които комфортен кът за сядане и стълба към водите на залива, водеща до лодката.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива


● Всекидневната се отличава с изобилието от слънчева светлина, изчистените линии на мебелите и семплия си дизайн. Големият килим от морска трева в бежово подчертава цвета на стените и обединява визуално мебелите за сядане до прозореца. Самите прозорци са оставени без декорация – щори или завеси – тази функция изпълнява тентата на верандата отвън.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива


● Антрето е обзаведено минималистично – само с основните неща. Дизайнът му залага на приятния за окото контраст между искрящо белия цвят на боядисаните повърхности и дървесината с цвят на еспресо. Акцентът пада върху изкусно оформените архитектурни детайли и изобилието от естествена светлина.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива


● Слънчевата трапезария е обзаведена семпло – само с голяма кръгла маса, няколко тапицирани в бяло стола за хранене и два еднакви остъклени шкафа. Големият прозорец е декориран със стилни завеси в бананово, а подът е оставен без килим, за да се разкрива красотата на естественото дърво.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива


● Кухнята е решена в бяло, с акценти в ярки цветове. Плотовете са от мрамор, а уредите са от неръждаема стомана. Осветлението е осигурено от две еднакви лампи, поставени над кухненския остров. Помещението се отличава с нестандартната си архитектура и разпределение – Шкафовете са поставени ъглово, следвайки извивките на стената. Освен компактен кухненски остров, в стаята има и вграден барплот с мивка, поставен ъглово – освен практичен, той има и съществена роля в дизайна, тъй като разделя визуално помещението. Искрящо белият цвят на шкафовете контрастира приятно с шоколадовия нюанс на дървената подова настилка.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива


● Слънчевото кътче за закуска се намира до прозореца в единия край на кухнята и е обзаведено семпло, но стилно. Столовете са тапицирани в свежи червени нюанси, които се съчетават чудесно с цвета на настилката и мебелите, и изпъкват на неутралния фон на бежовите стени.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива


● За спалнята на горния етаж дизайнерката подбира мебели със старинен дизайн и  тъмни цветове, които изпъкват на фона на белите стени. Заради специфичната архитектура на горното ниво от къщата, леглото е поставено точно под ъгъла на сводестия таван, между двете малки прозорчета в нишите отстрани. Интериорът е обзаведен симетрично – с две еднакви странични масички, две еднакви настолни лампи и две еднакви римски щори на прозорчетата.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива


● В голямата баня разпределението също е нестандартно – под ъгъл. Шкафчето за баня с мивката е вместено в малка ниша с арка в единия край на банята, а душ-кабината се намира зад стъклена вратичка от другата страна. Между двете стени има тясна ниша с рафтове и чекмеджета, които събират всички необходими вещи – хавлиени кърпи, козметика, принадлежности и прочее.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива


● Детската стая е с две еднакви легла, поставени под ъгъл. Помещението не е голямо, но е обзаведено семпло и с вкус, като основната палитра е в червено, кремаво и бежово. Стаята дели обща баня с намиращата се наблизо бебешка стая.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива


● Малката баня на долния етаж е обзаведена в морска тематика – огледалото е облицовано с мидени черупки, а аксесоарите са щамповани с морски дизайн. Цветовете са неутрални – искрящо бяло, бежово и светлозелено. Банята се намира на удобно за всички място – в антрето, до стълбите към втория етаж. Едновременно с това тя е близо до пералното помещение и входа към залива, така че да бъде на удобно разстояние на връщане от плажа или лодката.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива


● Задният двор на къщата е с изглед към океана. Верандата до сградата преминава плавно в мостче, водещо директно до водите на залива, където е завързана лодката на собствениците.

Летни интериорни изкушения: Дом в залива


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, обзавеждане, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg