фирми продукти
представяме
работа
 
Интериорни трансформации: Ретро кухня

За два дена собствениците на тази къща превръщат старомодната, мрачна и претрупана кухня в шикозна модерна стая за цялото семейство.

Интериорни трансформации: Ретро кухня


Преди трансформацията: Мрачна и разхвърляна кухня със старомоден дизайн


Интериорни трансформации: Ретро кухня

Вътрешната структура на кухнята е добра, но обзавеждането и дизайнът са старомодни и нефункционални. Износените кухненски плотове, старомодният цвят на стените и грозната алуминиева облицовка до мивката са първите приоритети при ремонта.


След трансформацията: Модерна кухня в червено


Интериорни трансформации: Ретро кухня

Няколко слоя бежова боя върху стените са чудесна основа за новия дизайн. Собствениците са избрали за фон този неутрален нюанс, тъй като допълнителните елементи в интериора са в яркочервен нюанс – по този начин те са запазили визуалния баланс в дизайна и са създали ненатрапчив контраст. Сменен е и фонът зад мивката, дизайнът на кухненските шкафове, както и цялата цветова схема на интериора. Акцентът пада и върху осветлението на двете части на кухнята – мрачното помещение е превърнато в гостоприемна семейна стая.


Нов дизайн на кухненските шкафове

Интериорни трансформации: Ретро кухня

Отворените кухненски шкафове предполагат добре изпипан дизайн, тъй като цялото им съдържание е на показ. Конструкцията на шкафовете е пребоядисана в тъмен цвят, а рафтовете са оставени в бяло, за да се създаде приятен контраст. Черно-бялата палитра се съчетава чудесно с другия основен нюанс в кухнята – червеното.


Свежа декорация на стената

Интериорни трансформации: Ретро кухня

Скучният на пръв поглед вид на черно-белите шкафове е освежен от фона зад тях. Той представлява весел тапет в бананово, с щампи в червено и кафяво. Отдалеч шарките се сливат и създават разноцветна декорация, която се превръща в интересен акцент в тази част на кухнята.


Двойна мивка


Интериорни трансформации: Ретро кухня

Старата мивка е заменена с нова – този път двойна, която е много по-функционална и практична. Тя е допълнена от кран с модерен дизайн, който да се съчетава с новия интериор. Фонът зад мивката е облицован с ефектна мозайка в черно и кафяво, който контрастира с бежовите стени.


Спретнат дизайн

Интериорни трансформации: Ретро кухня

Макар и малка, кухнята е обзаведена така, че в нея да има достатъчно място за движение. От двете страни на пътечката, стигаща до прозореца, са поставени печката, няколко малки кухненски шкафчета и големият шкаф с вградената в него мивка. Барплотът, разположен върху частичната стена, разделяща двата сектора на помещението, служи като рафт за готовите ястия. Що се отнася до дизайна – собствениците са избрали да допълнят бежовите стени с бяла ламперия, която контрастира на фона на черните шкафове. Прозорецът пък е декориран с ръчно направена римска щора с две лица – едноцветно, в червено, и щамповано.


Повече стил за по-малко пари


Интериорни трансформации: Ретро кухня

Старите и изхабени ламинирани плотове са заменени с нови – те са сравнително евтини, но на външен вид имитират естествен камък. Със светлия си кремав цвят, те контрастират ефектно върху черните шкафове.


Хитро решение за повече място


Интериорни трансформации: Ретро кухня

За да се използва максимално свободното пространство в кухнята, собствениците са оптимизирали нишата между двете врати. Тук те са вместили хладилника, а над него са монтирали няколко рафтчета, за да запълнят пространството между него и тавана. Там могат да се съхраняват по-рядко използвани продукти, поставени в пластмасови кутии.


Функционално кухненско килерче


Интериорни трансформации: Ретро кухня

Встрани от хладилника е оформено малко кухненско килерче – рафтовете му събират основната част от подправките и трайните кухненски продукти, а отпред, върху монтиран за стената корниз, е поставена завеска, която скрива безпорядъка.

Източник: kitchenbathideas.com







19 май 2013 19:19 | браво!
От: anfiska
Вкъщи от известно време сме постоянно в ремонти.....Този вариант не е недостижим,започва се с желание и мнооого работа,освен ако ръцете не излизат отзад:)тогава ще трябват повече средства.
27 юли 2010 09:21 | .....hubavo e.......
От: demia
...... kato gledam ....bez pari niama da stane taia krasota, RETRO NO S PARI.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
интериор, кухня, трансформация на кухня, ретро кухня, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg