фирми продукти
представяме
работа
 
9 декоративни венеца за всеки сезон

Красивите разноцветни венци са лесна за направа, но много ефектна декорация. Тяхното разнообразие в цветовете, стила и материалите ги прави подходящи за всеки сезон и всеки празник. Вижте няколко цветни идеи за всеки вкус, за лесна и красива декорация за интериора.


1. Розови пъпки


8 декоративни венеца за всеки сезон

Вместо цветни букети във вази на масата, вплетете стръкчетата ароматна роза в декоративен венец за стената. Направете основата на венеца от гъвкави върбови пръчки и вкарайте във вътрешността му малко влажен мъх (или пиафлора) – той ще осигурява влага на розите. Когато сте готови, вплетете скъсени стръкчета от избраните цветя – рози, божури и прочее. По желание можете да добавите зелени стръкчета и дори лъскави декоративни топки. Пръскайте редовно готовия венец със спрей с вода, за да поддържате цветята свежи и ароматни.


2. Феерия от панделки


8 декоративни венеца за всеки сезон

Използвайте кадифена или сатенена панделка в ярък цвят, за да оформите красив венец върху обикновена основа от стиропор. За целта нарежете панделката на парчета с дължина 20-30 см и ги нагънете под формата на акордеон (на зигзаг). С помощта на карфици забодете всяко парче върху стиропорената основа. Между панделките залепете (например с топъл силикон) лъскави декоративни топки или друга декорация, докато покриете основата изцяло. За да получите по-интересен резултат, варирайте размерите на нагънатите парчета лента, а в най-долната част на готовата декорация поставете вертикално дълго парче с плисета.


3. Вдъхновени от океана


8 декоративни венеца за всеки сезон

Използвайте събраните по време на ваканцията мидени черупки, за да оформите този красив декоративен венец с океански привкус. Почистете черупките добре в топла сапунена вода и ги подсушете. Използвайте за основа обикновен стиропорен венец, върху който да налепите мидичките – аранжирайте ги несиметрично, поставяйки ги от различни страни и под различен ъгъл. Завършете декорацията, като добавите в горната й част широка панделка, която да използвате за окачване на стената. Върху готовия проект можете да нанесете перлена спрей боя, за да подсилите ефекта на мидените черупки.


4. Есенни листа


8 декоративни венеца за всеки сезон

Един много семпъл, но ефектен вариант на класическия декоративен венец – бърза и лесна декорация с листа, залепени върху стената във формата на кръг. Използвайте свежи зелени листа от градината или разноцветни есенни листа от гората. Оформете двуизмерния венец, като залепите всяко листо към стената с двойнозалепваща лента. Ако пък искате декорацията да бъде по-трайна, отгоре нанесете лепило за декупаж и оставете да изсъхне.


5. "Снежни" топчета


8 декоративни венеца за всеки сезон

Лесен и красив декоративен венец, подходящ не само за зимния сезон, но и за семейните празници. За основа се използва стандартен венец от стиропор, върху който се аранжират различни по големина стиропорени топки. Топките се захващат за основата с обикновени двойно заострени клечки за зъби (или с няколко капки топъл силикон). Стиропорената основа трябва да бъде покрита с декорация само отпред и по ръбовете, като оставите празна гърбовата част. Старайте се да подреждате топките плътно една до друга, съчетавайки ги по размери, за да получите несиметричен ефект.


6. Богата реколта


8 декоративни венеца за всеки сезон

Закачете на градинската ограда този красив декоративен венец, символ на изобилието и богатата реколта. Използвайте стандартна основа, върху която да захванете спираловидно снопчетата житни класове – за целта използвайте тънка тел или корда, която да увиете около основата, захващайки декорацията за нея. Можете да добавите и разноцветни сухи листа, треви и цветчета.


7. Даровете на природата

8 декоративни венеца за всеки сезон

Един малко по-нестандартен вариант за декоративен венец, за който са Ви необходими обикновени шишарки и цветни плодове (ябълки, мандарини, киселици и прочее). Върху стандартна стиропорена основа залепете с топъл силикон няколко редици от шишарки, а между тях залепете редичките с плодове. Можете да редувате редиците или да заложите основно на шишарките. Добавете цветна панделка в горната част на венеца. Не покривайте задната част на основата, за да можете да окачите декорацията върху стената или да я облегнете върху шкафа.


8. Лятна фиеста


8 декоративни венеца за всеки сезон

Използвайте естествени или изкуствени цветя, за да направите този семпъл, но много красив декоративен венец. Забодете или залепете стръкчетата в основа от стиропор или пиафлора (цветарска пяна), а между тях добавете зелени листенца. Окачете декорацията на градинската ограда или върху входната врата. Ако използвате естествена зеленина (и пиафлора), напръсквайте редовно основата с вода, за да останат стръкчетата свежи. Друг вариант е да потопите декорацията в съд с вода и да го поставите в двора или градината.


9. Пурпурни цветя


8 декоративни венеца за всеки сезон

Още една идея, която можете да изпълните със свежи стръкчета зеленина, откъснати от изобилната лятна градина. За проекта използвайте цветчета от хортензия и стръкчета от лоза. За този проект не Ви е необходима основа – преплетете стеблата на хортензията и ги увийте с лозовите стръкчета – за повече стабилност можете да захванете допълнително декорацията с корда или тел. Дори когато изсъхне, венецът ще изглежда ефектно – ако обаче искате той да остане свеж по-дълго време, добавете откъм долната му част пръстен от пиафлора и го напоявайте редовно с вода.

Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
венец, венци, декоративен венец, декорация, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg