фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектна поставка за вино от картон

Използвайте тази хитра идея, за да си направите сами евтина и красива поставка за вино, която ще се превърне в цветен акцент за масата. За целта са Ви необходими подръчни средства и 1-2 часа свободно време.

Ефектна поставка за вино от картон

Проектът Ви дава огромна свобода по отношение на цветовете и материалите – можете да използвате облицовка от желаната материя, едноцветна или щампована, а лентата по ръбовете може да бъде в неутрален или ярък цвят. Тази поставка е ефектна алтернатива на стандартните дървени поставки за вино, които могат да се намерят в магазините.

Ефектна поставка за вино от картон

Ефектна поставка за вино от картон


Необходими материали:


- картонен тубус (за пренос на документи, чертежи, картини и прочее) – могат да се намерят в магазините за канцеларски материали; добре е да e с дебелина поне 3-4 мм и дължина поне 60 см.
- пистолет за топъл силикон
- цветно тиксо или изолирбанд
- ножици
- няколко парчета филц или мек плат (с размери поне 30-50 см.)
- макетно ножче
- линия и молив
- спрей-лепило

Ефектна поставка за вино от картон


Инструкции:


1. За да срежете картонената тръба наполовина, измерете обиколката й с парче канап и линийка, и отбележете двете срещуположни точки. Най-лесно ще направите това, като срежете канапа до измерената обиколка, прегънете го наполовина и поставите двата края по периферията на тръбата – отбележете местата в краищата на канапа. Измерете и средата на тубуса по дължина, като очертаете с молив по обиколката.

2. Използвайте макетното ножче, за да срежете картонения тубус наполовина, за да получите две по-къси тръби.

Ефектна поставка за вино от картон

3. Използвайте макетното ножче и линийката, за да направите равен срез по дължината на всяка от двете тръби. За да срежете картона, може да Ви се наложи да натиснете острието по-силно и да минете по линията няколко пъти. Ако ножчето не е достатъчно голямо, за да среже тръбата, използвайте по-голям нож или друг подходящ остър предмет. Сега вече разполагате с четири половинки от картонена тръба.

Ефектна поставка за вино от картон

Ефектна поставка за вино от картон

4. Подредете половинките в редичка една до друга (тук са използвани само три от четирите парчета). Използвайте пистолета за топъл силикон, за да поставите тънка ивица лепило по дължината на външния ръб на първото парче – това, което ще бъде в единия край на поставката. Долепете второто парче (което ще е по средата) до първото, изравнете ръбовете им и ги притиснете, за да залепнат едно за друго. Повторете процедурата и с третото парче, за да го долепите към средната половинка – целта е трите картонени парчета да образуват равна поставка.

Ефектна поставка за вино от картон

5. Срежете от цветното тиксо парче с дължина, която да покрие напълно дължината на горния ръб на всяко от парчетата – залепете го по ръба, така че да бъде симетрично от двете страни (същата процедура повторете и с останалите три ръба). За предните и задните ръбове на картона срежете парче с дължината на всяка извивка и облепете ръба (на няколко места ще е наложи да направите срезове, за да пасне тиксото по контура).

Ефектна поставка за вино от картон

6. Ако не искате да облицовате поставката за вино, проектът е готов. Ако обаче искате да поставите филцовата облицовка, срежете от филца парче, което да покрие цялата вътрешност на аксесоара (заедно с трите извивки и двата ръба между половинките). Нанесете върху гърбовата страна на филца спрей-лепило и внимателно поставете облицовката върху готовата поставка. Изгладете повърхността й и притиснете плътно, за да залепне. Ако се налага, използвайте макетното ножче, за да изрежете излишъка от филц. Ако желаете, можете да облицовате и долната страна на поставката за вино.

Забележка: Ако искате, можете да оставите цялата поставка без филцова облицовка, само за цветна лента по ръбовете.

Ефектна поставка за вино от картон

Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
поставка за вино, картон, вино, декорация, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg