фирми продукти
представяме
работа
 
6 забавни проекти с филц

Ако се чудите как да укротите малчуганите в горещите летни дни, ето няколко забавни идеи – тези лесни проекти можете да направите заедно с децата, като забавлението Ви е гарантирано.


1. Лесна декорация - цвете


6 забавни проекти с филц

Украсете декоративните възглавнички, дрехите и аксесоарите в дома си с тези ефектни декоративни брошки – цветя. За целта ще са Ви необходими само малко разноцветен филц, голямо цветно копче, лепило за тъкани (топъл силикон), игла и конец.

Как да ги направите:


6 забавни проекти с филц

1. Свалете от интернет желания шаблон – цвете или нарисувайте сами такъв. Необходими са Ви няколко размера от избрания шаблон – за различните пластове на декорацията. Изрежете формите по контурите.
2. Пришийте копчето към най-малкото цвете.
3. Поставете пластовете филц един върху друг, като най-голямата формичка трябва да е най-отдолу. Залепете всяко цвете към съседното с няколко капки лепило. Пришийте или залепете на желаното място.


2. Весели игленици


6 забавни проекти с филц

Бързи и лесни за направа, тези цветни игленици не само ще са забавни за оформяне, но и ще Ви бъдат полезни при други проекти, при които са необходими карфици или игли. Поиграйте си с цветовете и изберете желаната от Вас форма за декорацията. За проекта ще са Ви необходими малко филц в три цвята, пълнеж (памук или вълна), игла за бродерия и конец.

Как да го направите:


6 забавни проекти с филц

1. Изрежете елементите за игленика от филца – дълга лента (колкото обиколката на аксесоара) и две еднакви кръгчета. Целта е да оформите цилиндър.
2. Започнете да пришивате една от дългите страни на лентата към периферията на един от кръговете (шевът е от външната страна).
3. Когато пришиете двете части по цялата обиколка на кръга, направете същото и с второто кръгче, като оставите отвор от няколко сантиметра (не режете конеца).
4. Вкарайте пълнежа през отвора и го зашийте.
5. Изрежете желаната декорация – тук тя е цвете, и я залепете към едно от кръгчетата с малко лепило.


3. Декорация с кит

6 забавни проекти с филц

Украсете дрехите, завесите, тапицерията или аксесоарите в детската стая с тази забавна декорация. Ако искате можете да пришиете тези забавни китове на няколко места върху избраната тъкан, за да получите своеобразна щампа. За целта ще са Ви необходими два цвята филц (тъмносин и светлосин, както и няколко парчета в черно и бяло) и лепило.

Как да го направите:

6 забавни проекти с филц

1. Очертайте семплата форма на животинката и я изрежете от светлосиния филц.
2. Очертайте и изрежете останалите елементи от филц – капките вода в тъмносиньо, както и очичките в бяло и черно.
3. Залепете тялото на кита на желаното място, залепете върху него очичките, а над него залепете капките вода.


4. Меки букви


6 забавни проекти с филц

Създайте заедно меки букви от филц, с които да изпишете името на детето. Готовите букви можете да окачите на стената в детската стая или да ги поставите на рафтовете на библиотеката. За проекта ще са Ви необходими филц в желаните цветове, игла и конец за бродерия, малки копчета, парче цветна панделка и пълнеж (памук или вълна).

Как да ги направите:

6 забавни проекти с филц

1. Свалете от интернет или очертайте сами буквите от името на детето. Изрежете по две еднакви парчета филц за всяка буква.
2. Към предната част на някои от буквите можете предварително да пришиете или залепите декорация от копчета с различни размери.
3. Поставете двете парчета филц едно върху друго и ги пришийте към ръбовете едно към друго, като оставите малък отвор за пълнежа (не режете конеца).
4. Поставете пълнежа и зашийте отвора. Ако буквата е малко по-сложна като форма, поставяйте пълнежа постепенно, докато пришивате по ръбовете двата пласта филц.
5. В горната част на буквите пришийте или залепете с лепило за тъкани по едно парче панделка, за да можете да ги окачвате на стената.


5. Декоративна възглавничка с птиче


6 забавни проекти с филц

Малка и практична, тази декоративна възглавничка ще е чудесно допълнение към пейката под прозореца в детската стая или пък за детския фотьойл. За проекта ще Ви трябват няколко парчета филц в избраните цветове, пълнеж (памук или вълна), цветен конец за бродерия, лепило и малко копче за окото на птичето.

Как да го направите:


6 забавни проекти с филц

1. Свалете от интернет или начертайте формата на птичето – не е необходимо тя да е много сложна. Изрежете тялото от желания цвят филц. Очертайте и изрежете крилото на птичето от друг цвят.
2. Изрежете две парчета филц за възглавницата. Към предния панел пришийте или залепете тялото на птичето, а отгоре му залепете крилото (можете да минете по контурите му с конец в контрастен цвят). Добавете копчето за око.
3. Зашийте по ръбовете двете парчета филц за възглавницата, като поставите парчето с декорацията отгоре. Оставете малък отвор за пълнежа (без да режете конеца) – натъпчете желаното количество пълнеж и зашийте отвора.


6. Декорация с бухал


6 забавни проекти с филц

Лесна и ефектна, декорацията може да бъде поставена върху декоративни възглавнички, завеси, дори поздравителни картички. Можете да поставите филцовия бухал върху парче дърво или шперплат и да го използвате като декорация за стената или детското бюро. За целта са Ви необходими филц в няколко цвята, лепило, игла и конец за бродерия.

Как да го направите:


6 забавни проекти с филц

1. Свалете от интернет или очертайте двете форми за тялото на бухала (горна и долна). Изрежете ги от филц в желаните цветове.
2. Изрежете останалите елементи – основа, очи, човка и клончета.
3. Пришийте двете части на тялото на птичката една към друга, като шевът трябва да бъде видим.
4. Залепете на местата им очите и човката.
5. Върху по-голямо парче филц в контрастен цвят залепете готовия бухал, а под него добавете филцовите клончета. Залепете основата за твърда повърхност – картон, дърво или шперплат. Друг вариант е да залепите декорацията директно върху желаната тъкан – завеси, декоративни възглавнички или пък одеяло.


Източник: bhg.com







29 юли 2010 16:49 | Пак за бухала!
От: Тони
Откъде да си сваля бухала :-(
29 юли 2010 13:28 | .::byxala::.
От: Mixi
byxala e mnogo gotin! :D
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
филц, забавни проекти, декорация, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg