фирми продукти
представяме
работа
 
Хитри дизайни за домашния офис

Независимо от това дали имате нужда от домашен офис за работа вкъщи, за преглеждане на сметките или като ученически кът за децата, помещението или отделеният за целта кът може да се превърне в практично място с много функции. Ако не можете да отделите цяла стая за целта, можете да оформите офиса в единия край на някое от помещенията – стига да знаете как да го обзаведете правилно, ще постигнете оптимални резултати с малко средства и на малка площ. Вижте няколко идеи, които да Ви вдъхновят за Вашия собствен проект у дома.


Вижте още: 12 малки идеи за домашен офис


Стая за цялото семейство


Хитри дизайни за домашния офис

Слънчева, компактна и практична, тази стая е подходяща за всички членове на семейството – за възрастните и за децата. Бюрата са разположени така, че седящите да не си пречат един на друг, а едновременно с това до всяко работно място да достига достатъчно естествена светлина от прозореца. Светлите пастелни тонове, допълнени от пръски ярък цвят, създават свежо настроение, без да се натрапват и да разконцентрират. Мебелировката е подредена така, че да има достатъчно място за движение, без обаче да се заема излишно място в стаята. Гъвкавите модулни системи осигуряват предостатъчно място за вещите – аксесоари, приспособления и документи. Интериорът е допълнен от искрящо бяла ламперия, която придава още по-спретнат вид.

Хитри дизайни за домашния офис

За да се постигнат оптимални резултати, при обзавеждането е използван и потенциалът на стените до бюрата – върху тях са монтирани коркови дъски за бележки, както и пластмасова система за организация на дребните офис предмети. Достъпът до тях е бърз и лесен, а подредбата позволява всяко нещо да се намира за секунди.

Хитри дизайни за домашния офис

В единия край на стаята е поставен хитър център за зареждане на мобилните телефони. За целта е използвана стара кутия за хляб, в задната част на която са пробити отвори за кабелите на зарядните устройства. Вътрешността на кутията е облицована с филц, който предпазва апаратите от надраскване.


Компактен кът


Хитри дизайни за домашния офис

Вместо да поставите бюрото си срещу стената, можете да използвате максимално потенциала му, като го обърнете напречно. Тази стилна и функционална аранжировка позволява да създадете двустранен кът или да използвате работното си място като разделител на помещението. Семплото и компактно бюро може да бъде допълнено от не много висок шкаф за документите и книгите.


Офис в гардероба


Хитри дизайни за домашния офис

Дори да нямате място в дома си за отделен работен кът, можете да превърнете нишата в стената или вградения гардероб в компактен офис. За целта трябва да преподредите рафтовете така, че да вместите малко бюро, стол и неголям шкаф с чекмеджета. Може да използвате част от оригиналните рафтове, за да подредите на тях документи.


Домашен офис под ъгъл


Хитри дизайни за домашния офис

Почти всяка ниша, която е достатъчно голяма да събере малко бюро със стол, може да се превърне в работно място у дома. Тук например е използван потенциалът на нишата под скосения таван, в която би било трудно да се постави висок шкаф или библиотека.


Домашен офис в дневната


Хитри дизайни за домашния офис

Макар и малка, тази дневна разполага с достатъчно място, за да събере малък кът за работа, без да изглежда претрупана и разхвърляна. Работното място представлява малко бюро със стол, допълнени от странична масичка. Останалата част от интериора е разпределена така, че светлината да достига безпрепятствено до всички части на помещението. Секторите в стаята са обособени чрез ефектен параван, а мебелите са обединени визуално от големия килим в светлосиньо.


Функционален ъгъл


Хитри дизайни за домашния офис

Този работен кът заема единия ъгъл от помещението и включва модулна система (ъглово бюро с шкаф), удобен стол и стенни аксесоари. Върху двете ъглови стени над бюрото са поставени няколко коркови дъски, на които могат да се окачват бележки, схеми, снимки и прочее.


Мултифункционална стая


Хитри дизайни за домашния офис

Тази малка стая е превърната в помещение за цялото семейство – тя съчетава компактна всекидневна с няколко кътчета за работа. За да не изглежда стаята претрупана, дизайнерът е подбрал компактни мебели с изчистени линии и без излишни детайли по тях. Големият прозорец пък осигурява достатъчно светлина в интериора, за да не изглежда той твърде мрачен и малък. Меките цветове допълват приятната атмосфера в помещението.

Хитри дизайни за домашния офис Хитри дизайни за домашния офис

Освен работния кът в единия край на стаята, в другия й край е обособен втори, макар и по-малък. Тук двете малки ниши са използвани оптимално – в едната се намира медиа центърът, а в другата е организиран кът за работа с няколко рафтчета, едно от които играе ролята на плот. За да се постигне по-спретнат вид на стаята, двете ниши разполагат с красиви завески, които скриват безпорядъка.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
офис, домашен офис, дизайн, интериор, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg