фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектна апликация за масата

Вижте една лесна и семпла идея как да освежите масата за хранене само с няколко парчета цветен плат. С този проект можете да експериментирате по отношение на цветовете, на размерите на декорацията и на разположението на елементите. Крайният резултат напомня на цветна пчелна пита и ще се превърне в деликатен акцент в трапезарията или кухнята.

Ефектна апликация за масата

Евтин и ефектен, този проект изисква съвсем малко шиене, особено ако използвате самозалепваща материя за апликации, която осигурява контакт между две парчета плат само с помощта на нагорещена ютия. Тук проектът е осъществен върху обикновена едноцветна покривка за маса, но Вие можете да направите декорацията навсякъде – върху завесите, тапицерията, килимите, декоративните възглавнички или пък кувертюрите. Допълнителен бонус е фактът, че апликациите са в състояние да скрият петна, дупки или други малки недостатъци по материята, затова са чудесно решение за старите аксесоари.

Ефектна апликация за масата


Необходими материали:


* едноцветна покривка
* парчета цветна материя – едноцветна или с желания десен
* самозалепваща материя за апликации (т.нар. fusible webbing)
* остри ножици
* карфици
* шевна машина
* ютия

Ефектна апликация за масата


Инструкции:


1. Подгответе шаблона за декорацията – свалете от интернет, принтирайте или начертайте върху парче картон формата на шестоъгълник. Използвайте шаблона, за да изрежете желания брой шестоъгълници от материята за апликации – тя е много тънка и има от двете си страни лепило, което е защитено с хартия и се активира от горещата ютия. Ако не разполагате с такава материя, можете да използвате по няколко капки лепило за тъкани, за да залепите декорацията към покривката, завесите и прочее.

2. Махнете хартията от едната страна на едно от парчетата и я поставете върху опаковата страна на парче цветна материя за декорация. Минете отгоре с гореща ютия – така ще залепите материята за апликации към цветния плат.

Ефектна апликация за масата


3. Използвайте остри ножици, за да изрежете формата от цветната материя за декорацията. Отлепете и второто парче хартия – върху шестоъгълника ще остане тънък прозрачен слой лепило.

Ефектна апликация за масата


4. Определете къде ще стои изрязаният шестоъгълник и го поставете на съответното място върху покривката – и двете материи трябва да са с лицевата страна нагоре (лепилото на фигурката трябва да е откъм плата). Повторете стъпки 2 и 3 с останалите шестоъгълници, и ги подредете в желаната конфигурация върху покривката (предварително можете да начертаете местоположението на елементите с шивашка креда). Когато сте готови с всички елементи, минете отгоре с гореща ютия, за да слепите двете материи.

Ефектна апликация за масата


5. За да подсигурите ръбовете на декорацията срещу разнищване, минете с шевната машина по контурите на шестоъгълниците, включително по ръбовете между тях.

Ефектна апликация за масата

Ефектна апликация за масата


6. Когато сте готови, минете отново с ютия върху декорацията, като този път включите парата, за да изгладите контурите.

Ефектна апликация за масата

Ефектна апликация за масата

Ефектна апликация за масата

Източник: designspongeonline.com







27 януари 2011 22:46 | Naistina
От: Maq
naistina sa mnogo strahotni
18 януари 2011 16:39 | Strahotni idei za dekoraciq
От: Nikol
Mnogo hubavi idei za dekoraciq. Vseki urok e po-hubav ot predniq. Bravo i usoeh sys saita!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
декорация, апликация, идеи за дома, апликация за масата, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg