фирми продукти
представяме
работа
 
9 нови идеи за старите вещи

Не изхвърляйте старите вещи от дома си, преди да сте сигурни, че не можете да ги превърнете в нещо ново и практично, което да използвате. Вижте няколко идеи как да оползотворите някои от предметите, които иначе бихте хвърлили на боклука.


1. "Глобална" декорация


9 нови идеи за старите вещи

Не се отказвайте от стария ученически глобус, останал от детските Ви години – превърнете го в ефектен акцент за всекидневната или домашния кабинет. За целта изрежете горната му част с ножовка (през Екватора), изпилете ръбовете му и го напълнете със сухи цветя, потпури, шишарки и други избрани предмети. Ако пък се окаже, че само горната му част е здрава, изрежете нея и я залепете с подходящо лепило за пластмасова или стъклена поставка (например чаша).


2. Кътче с тапет


9 нови идеи за старите вещи

Малките ниши и ъглови кътчета са трудни за интегриране в общото помещение. За да създадете усещане за цялостност на интериора, използвайте няколко парчета тапет, останал от други проекти, за да облепите стените в нишата. Едрите мотиви върху тапета ще придадат на дизайна спретнат вид. Ако помещението е със скосен таван, облепете не само стените, но и ниската част на тавана – така ще създадете унифициран вид на интериора.


3. Креативни конзоли


9 нови идеи за старите вещи

Използвайте обикновени конзоли (от дърво, гипс или композитен материал), използвани за декорация на фасади и старинни мебели, като подпорки за книги върху холната масичка или върху рафтовете. Дори двата архитектурни детайла да не са еднакви, ще получите интересен акцент в интериора. Ако желаете, предварително можете да ги пребоядисате в желания цвят, а върху дъната им да залепите по едно парче филц, за да не повреждат повърхностите.


4. Панели от плат


9 нови идеи за старите вещи

Старият шкаф със счупени стъклени вратички ще е отново готов за употреба, ако замените стъклената част с обикновени панели от плат. Заковете панелите откъм задната страна на рамките, като ги опънете добре – по ръбовете можете да захванете с тапицерски телбод широка панделка, за да скриете плата. Освен практична, новата декорация е и възможност да добавите ярък цвят в интериора – когато Ви омръзнат, можете да замените панелите с нови, в други нюанси.


5. Свеж дизайн за шкафа


9 нови идеи за старите вещи

Една сходна идея за освежаване на шкафовете – тук обаче повърхността на мебела е пребоядисана, а олющените чекмеджета са облицовани с плътна декоративна хартия с желания десен. Хартиените панели са залепени с лепило за дърво, а отгоре е нанесен защитен слой лак.


6. Свежи закачалки


9 нови идеи за старите вещи

Металните или дървени орнаменти, поставяни в края на корнизите могат да се превърнат в ефектни закачалки за антрето или гардеробната. По същия начин можете да използвате и непотребните дръжки за шкафовете – необходимо е само да поставите в отворите им по едно винтче и да ги монтирате на желаното място върху стената или вратата на гардероба.


7. Чаено парти


9 нови идеи за старите вещи

Обикновените дървени кутийки, които се монтират върху стената за рафтчета, могат да се превърнат в сутрешен аксесоар за кътчето за закуска. За целта ги монтирайте върху стената до канапето или кухненския шкаф, а вътре в тях подредете бурканчетата с кафе, чай, канела и прочее. Върху кутийките има достатъчно място, за да поставите чайник, а в долната им част можете да монтирате няколко винта за дърво с кукичка, на които да окачвате чашите за чай. За да подсигурите рафтчетата, предварително поставете в предната им част по един дървен "перваз", който да крепи съдовете.


8. Лесен акцент за масата


9 нови идеи за старите вещи

Ако очаквате гости, а нямате време да подреждате официалната маса, създайте празнично настроение с няколко семпли акцента. За да ги направите, поставете в стъклена купа по една висока декоративна свещ, а около нея подредете дребни плодове (лимони, портокали, смокини, лимети, боровинки), малки шишарки, орехи в черупка и прочее.


9. Кухненско осветление


9 нови идеи за старите вещи

Ако кухнята Ви не разполага с модерно осветление, насочващо светлината към необходимите места, използвайте за целта стара настолна лампа. Поставете я върху кухненския плот или кухненския остров, и я насочете към мястото, където работите. Когато смените местонахождението си, лесно можете да преместите и лампата с Вас.

Източник: bhg.com







19 юли 2010 18:38 | За практични хора с вкус!
От: Стоянова
Винаги съм обичала идеи като тези. Благодаря!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
стари вещи, идеи за дома, декорация, шкаф, закачалка, осветление

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg