фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративна градинска масичка

Не скривайте естествената красота на дървената градинска маса – вместо да я покривате с мушама или да я боядисвате изцяло, направете върху плота й красив декоративен мотив. Ако сте по-сръчни с четката, можете да изрисувате елементите ръчно. В противен случай можете да използвате няколко отделни шаблона, с които да създадете поотделно всеки елемент, така че да образуват желаната декорация. Готовата масичка можете да използвате в двора или в градината, на верандата на вилата, или пък на терасата у дома.

Декоративна градинска масичка

Всеки елемент – големите цветя, малките цветя и листата, са създадени отделно, за да се оформи несиметричен мотив с органичен дизайн. Шаблоните, готови или направени от Вас, са един от най-бързите и лесни начини да декорирате дома си, и този проект не прави изключение. Цветовете, които ще използвате, зависят от Вашия вкус и от цветовата палитра на екстериора. В този конкретен проект масата е предварително оцветена в светлосиво (с латекс), като текстурата на дървото е запазена. За декорацията пък са избрани бяло, сиво-синьо, сиво и зелено. Можете да очертаете предварително върху парче картон как си представяте аранжировката на елементите или пък да импровизирате на момента.


Необходими материали:

* дървена маса (може и предварително оцветена)
* самозалепваща бояджийска лента
* малко парче пластмаса или стъкло – за поставяне на боята
* акрилна боя в желаните цветове
* шаблони за всички елементи от мотива – купени готови или направени от Вас
* четки за шаблони или няколко малки парчета гъба (най-добре сюнгер)


Инструкции:

1. За да имате обща представя за границите на декорацията, облепете ги с бояджийска лента. Подгответе необходимите материали и започнете с нанасянето на първия елемент – тук са нанесени първо големите флорални мотиви с божур. Поставете шаблона на желаното място и го залепете с няколко парчета тиксо. Използвайте четка или гъбичка, за да нанесете боята в отворите на шаблона. Изчакайте 2-3 минутки, за да засъхне боята и вдигнете използвания шаблон, за да го преместите на друго място. Повторете същата процедура, докато създадете желания брой големи цветя.

2. Оставете боята да позасъхне и преминете на следващия елемент – по-малките цветя. Направете ги по същия начин, като местите шаблона на желаните места върху плота на масата.

3. Когато флоралните мотиви са готови, оформете около тях листата, като редувате нюансите, за да получите по-разнообразен ефект. Взимайте боята с четката или гъбичката, като се стремите да я нанасяте на тънък слой, за да не се стича под шаблона.

Декоративна градинска масичка


4. Когато сте готови с основната декорация, можете да нанесете върху цялата повърхност на плота полупрозрачно цветно покритие и/ли лак. Ако искате да придадете на масата по-автентичен завършек, нанесете с помощта на четка смес от вода и латексова боя (сива или кафява). Нанасяйте сместа чрез вертикални движения, за да създадете равни ивици, без да ги припокривате.

Декоративна градинска масичка

5. Когато покриете с латексовата смес избрания сектор от плота, минете отгоре със суха четка, като отново извършвате същите вертикални движения. Периодично избърсвайте четката с кърпа, за да отстраните излишъка от сместа. По същия начин обработете и останалите сектори на масата, изчакайте покритието да изсъхне и нанесете върху целия плот полиуретанов лак на водна основа.

Декоративна градинска масичка

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, декоративна масичка, масичка, градина, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg