фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни подложки за масата от парчета плат

Красиви и практични, тези подложки за масата ще освежат дори и най-скучния интериор. Освен лесни за направа, те са и много гъвкави като дизайн – както по отношение на цветовете  така и по отношение на размерите. Готовите аксесоари можете да използвате за чашите с напитки и чиниите с храна, както и под горещите съдове, които сваляте от печката. За проекта са Ви необходими само малко плат и боя за тъкани.

Лесни подложки за масата от парчета плат


Какво Ви е необходимо:

* голямо парче от избрания памучен или ленен плат, може и остатъци от друг проект
* течна боя за тъкани
* сол
* голям метален или порцеланов съд
* гореща вода
* голяма игла и конец
* гумени ръкавици


Как да ги направите:


1. Изперете плата и го изсушете. Разтворете боята според указанията – обикновено това се прави в голям съд, заедно с няколко чаши гореща вода и малко сол. Поставете предпазните ръкавици.

Лесни подложки за масата от парчета плат


2. Разбъркайте сместа с боята добре и натопете парчетата плат в желания цвят. За да получите по-интересен резултат, добре е да съчетаете парчета в различен нюанс, затова се постарайте да оцветите тъканта в цветове, които си подхождат.

3. За да получите по-наситен нюанс, оставете платовете в разтвора около 30 минути, като на всеки 10 минути ги накисвате добре, за да оцветят всички части. Когато сте готови, изплакнете парчетата плат със студена вода, докато водата стане прозрачна. Изсушете всяко парче поотделно, за да не се оцветят взаимно.

Лесни подложки за масата от парчета плат


4. Когато парчетата са сухи, започнете изработката на подложките. Нарежете оцветените платове на ивици с ширина 7-8 см. и дължина около 1 метър (в зависимост от това с какъв диаметър искате да бъде готовият аксесоар). Хванете три ленти – най-добре две от един цвят и една от друг, изравнете ги в краищата и ги пришийте здраво в единия край. Захванете зашития край с щипка за пране и започнете да правите стегната плетка – тя се оформя от трите ивици по начина, по който се плете плитка. Докато вплитате парчетата плат, старайте се ръбовете да минават откъм долната страна на плетката. Когато сте готови с плитката, снадете втора тройка ивици от плат, пришийте ги към нея в краищата и продължете по същия начин.

Лесни подложки за масата от парчета плат


5. Готовата дълга плетка навийте спираловидно в кръг, като я пришиете с игла и конец в тази форма - в началото и в края. Докато навивате, пришивайте съседните редове в спиралата на зиг-заг, като поставяте конеца откъм вътрешната страна, без да преминава през плата. За да направите готовия аксесоар по-плосък, минете отгоре му с ютия, включена на пара. Ако желаете да направите по-голяма подложка, пришийте повече дължини от ивици една към друга или предварително нарежете плата на по-дълги ивици.

Лесни подложки за масата от парчета плат


Източник: marthastewart.com







26 август 2011 22:06 | подложки за чаши
От: Нора
Имам един въпрос:Колко дни съхне това дебело и сбито нещо ,когато го изперете?И боите ако пуснат и се размаже всичко,не мисля ,че идеята е добра.
6 юни 2011 14:17 | подложки за чаши може и килимче
От: елена
как не сам се сетиле , лесно и ефектно . може и цяло килимче за пред врата ,мивка или баня Имам цели кълбета рязана цветна басма. Стават много здрави . и по-лесни от плетените .
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
подложка, подложки, декорация, идеи за дома, подложки за маса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg