фирми продукти
представяме
работа
 
Летни екстериорни изкушения: Воден оазис

В разгара на лятото и сезона на ваканциите, вижте едно изкушаващо вдъхновение от вода, слънце и екзотични палми.


Оазис в градината

Летни екстериорни изкушения: Воден оазис

Когато собственикът на къщата купува имота, намиращ се в Сан Антонио, Тексас, задният двор изглежда твърде дълъг и тесен, за да бъде оформен по вкуса на новодомците. За да поправят това, те създават дизайн, който превръща двора в семеен оазис, където всички членове на семейството могат да открият своя кът за отмора и забавление. Градината е разделена на няколко сектора, всеки от които със свой собствен чар и атмосфера, без обаче да се нарушава цялостната визия на екстериора. Трудността на задачата се състои в размерите на двора – едва 15 х 25 метра, в които трябва да се вместят всички сектори.


Екзотична къщичка край басейна

Летни екстериорни изкушения: Воден оазис

Освен изобилието от вода, създаващо прохлада, в двора е вместена дори малка градинска къщичка с навес. Тя се използва като къща за гости от едната страна и като веранда с лятна кухня – от другата. Освен това къщичката осигурява прохладна сянка в горещите летни дни, а в дъждовен ден предлага укритие за почивка. Нейното местоположение не е случайно избрано – тя е построена откъм западната страна на басейна, за да създава сянка в горещите следобедни дни.


Лятна външна кухня

Летни екстериорни изкушения: Воден оазис

Външната кухня е изградена под навеса на градинската къщичка и е оборудвана с грил, мивка и хладилник. Тя е място за вечерни партита край басейна или за следобедна закуска до водата. Таванският вентилатор създава прохлада в горещините, а осветлението позволява на стопаните да се наслаждават на екстериора до късна вечер.


Домашен СПА рай

Летни екстериорни изкушения: Воден оазис

Целият екстериор е създаден на основата на водни съоръжения – от едната страна на терена, върху каменната стена, е създаден воден кът на два етажа. Тук водата се спуска в малкия басейн и прелива в големия чрез каменен праг. Заобиколено от изобилна зеленина и екзотични палмови дървета, водопадчето създава приятна за ухото мелодия на падаща вода.


Още водопади

Летни екстериорни изкушения: Воден оазис

Водопадите в двора са създадени в няколко края на имота. Освен малкото водно съоръжение върху ниската стена, в градината е създаден и друг, още по-голям водопад. Той се спуска от високата каменна стена до големия басейн и се влива директно в басейна. Встрани от него е оформен кът с шезлонги и място за волейболна мрежа. Целият сектор изобилства от зеленина, която създава усещане за свежест и сенчеста прохлада.

Летни екстериорни изкушения: Воден оазис

Още едно водопадче, макар и много по-семпло, е създадено откъм къщата. То е ниско и широко, и се влива в по-тясната част на басейна. Заобиколено от гъста растителност, водното съоръжение почти не създава плисък, а само успокояващ ромон на течаща вода.

Летни екстериорни изкушения: Воден оазис

В другия край на огромния басейн е инсталирана семпла система от камък, от която по тесни жлебове се спускат няколко малки струи вода. Това водно съоръжение създава усещане за естествен воден водоем, който се излива директно в басейна.


СПА кът за отмора


Летни екстериорни изкушения: Воден оазис

До единия край на басейна са поставени шезлонги и чадър за слънце. До него е оформен кръгъл водоскок, който създава прохлада и приятен ромон на течаща вода.


Фонтан

Летни екстериорни изкушения: Воден оазис

Собственикът е избрал ефектен фонтан в единия край на по-малкия басейн, който насища въздуха с влага, прохлада и свеж мирис на вода. Фонтанът създава красив воден ефект насред басейна, като може да разпръсква водата по няколко различни начина.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
басейн, интериор, идеи за дома, обзавеждане, фонтан, водопад

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg