фирми продукти
представяме
работа
 
3 лесни и свежи идеи за интериора

Освежете интериора у дома бързо и лесно, без да се налага да харчите купища пари. Почерпете вдъхновение от нашите идеи, за да пуснете на свобода въображението си и да импровизирате с форми, шарки и цветове.


1. Нестандартен панел за електрическия ключ

3 лесни и свежи идеи за интериора


Ако обичате всичко в интериора Ви да си пасва едно с друго – завесите, мебелите, аксесоарите, преминете границите на стандартното с тази свежа идея. Оползотворете парчетата от плат, който сте използвали при други интериорни проекти, за да декорирате пластмасовите панели на електрическите ключове в стаята. Това е една великолепна възможност да внесете в интериора цвят и настроение, без да се налага да харчите купища пари.


Какво Ви е необходимо:

3 лесни и свежи идеи за интериора

* пластмасов панел за електрически ключ
* парче здрав плат със стегната плетка
* хартиено тиксо или двустранно залепваща лента
* макетно ножче
* лепило за тъкани
* шило


Стъпка 1

3 лесни и свежи идеи за интериора

Измерете ширината и дължината на панела и изрежете парче от плата, което да е с получените размери, като добавите по 12 мм от всички страни. Облепете предната част на панела с няколко ленти от тиксото. Поставете го с лицевата страна надолу върху парчето плат.


Стъпка 2

3 лесни и свежи идеи за интериора

Поставете по капка от лепилото за тъкани във всеки ъгъл на панела, от вътрешната му страна. Прегънете ъглите на плата върху лепилото и оставете да изсъхне. Нанесете малко количество лепило по ръбовете на панела и прегънете по ръба парчето плат, като го прилепите добре по контурите. Оставете лепилото да изсъхне.


Стъпка 3

3 лесни и свежи идеи за интериора

За да направите отвора за копчето на електрическия ключ, направете откъм вътрешната страна на панела Х-образен срез. Прегънете ъглите на плата и ги залепете с малко лепило към панела.


Стъпка 4


3 лесни и свежи идеи за интериора

Внимателно пробийте с шилото отворите за винтовете, с които да монтирате панела към стената. Преди да включите към електрическата мрежа, уверете се, че платът няма директен контакт с кабелите и жиците на ключа.


2. Лесен стенен часовник

Добавете в интериора си деликатен чар с този очарователен часовник. За циферблата му можете да изберете желан от Вас мотив или цвят – ако подберете декорацията добре, тя може да се превърне в красив акцент за помещението, а едновременно с това да Ви даде възможност да добавите цвят и интерес дори в най-скучния интериор.

3 лесни и свежи идеи за интериора


Необходими материали:

* декоративна хартия или тапет
* плоскост с полиуретаново ядро (т.нар. foam-core board) – за основата
* спрей-лепило
* по избор: боя, метални/ дървени/ пластмасови цифри и лепило
* готов часовников механизъм със стрелки (закупен комплект или от стар часовник)


3 лесни и свежи идеи за интериора
Плоскост с полиуретаново ядро.


Инструкции:

1) Изберете форма за Вашия часовник – тя може да е кръгла, овална, квадратна, правоъгълна, дори капковидна. Залепете със спрей-лепило декоративната хартия към плоскостта (която е лека, но здрава) и очертайте с молив контурите на формата на часовника. Когато сте доволни от резултата, срежете формата с макетно ножче.

2) Ако искате часовникът Ви да е с цифри, боядисайте в желания цвят няколко такива от метал, пластмаса или дърво (може да използвате например само цифри за 12, 3, 6 и 9) и ги залепете върху циферблата с подходящо лепило.

3) Отбележете местоположението на часовниковия механизъм, така че всички стрелки да се движат в рамките на циферблата. С молив или шило пробийте отвор на отбелязаното място (с диаметър 8 мм) и внимателно почистете мястото около него от остатъци от хартия. Следвайте инструкциите на производителя, за да монтирате часовниковия механизъм. Поставете батерии и сверете часа.


3. Декоративни букви


Тази декорация е чудесно решение за антрето, всекидневната или детската стая. Тя е лесна за направа и дава много възможности за импровизация. Вместо стандартни семейни снимки, заложете на тази необичайна декорация с букви – можете например да използвате първата буква от името на всеки член от семейството, за да създадете интересна рамка за снимките.

3 лесни и свежи идеи за интериора

Използвайте за основа готови дървени или пластмасови декоративни букви (или направени по поръчка). Боядисайте ги в желания цвят боя и я оставете да изсъхне. Поставете отгоре принтирани черно-бели или цветни снимки, залепете ги на място с лепило и ги изрежете по контурите така, че да следват извивките на буквата. Отгоре можете да нанесете пласт полиуретанов лак. В добавка можете да залепите декоративна хартия или панделка, като отново ги залепите на желаните места и изрежете, следвайки контурите на основата.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, идеи за дома, декорация, часовник, стенен часовник

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg