фирми продукти
представяме
работа
 
10 супер лесни идеи за декорация на прозорците


Добавете допълнителна доза очарование в интериора с помощта на тези лесни и практични идеи за декорация на прозорците.


1. Драперии с набрани краища

10 супер лесни идеи за декорация на прозорците

Това може би е най-лесната за направа драперия за прозорците – за нея е необходима само широка лента от желаната материя и четири метални кукички. Кукичките се монтират на стената – две от тях върху горната рамка на прозореца и две малко по-надолу, върху страничните части на рамката. Добре е да използвате двустранна материя или пък цветен хастар, тъй като завеските ще се виждат както отвътре, така и отвън.


2. Ефектни римски щори

10 супер лесни идеи за декорация на прозорците

Лесни за ушиване, тези римски щори са и лесни за употреба – те представляват обикновен панел от избраната материя, която е монтирана върху дървена летва (закована за рамката на прозореца). За повдигане на желаната височина, щорите се нагъват и захващат на три места с копчета.


3. Лесни щори


10 супер лесни идеи за декорация на прозорците

Ето още един лесен вариант за щори – обикновеният панел от избрания двустранен плат (или с цветен хастар) е превърнат в красива щора за нестандартния по размер прозорец. Платът е окачен в единия край за дървена летва, закована за рамката на прозореца, а в другия му край е създадено "джобче" за дълъг дюбел. Дюбелът ще бъде основата, върху която щората ще се навива, а панелът се застопорява на желаната височина с двойка панделки в координиращ цвят.


4. Нестандартен акцент

10 супер лесни идеи за декорация на прозорците

Тази нестандартна драперия в горната част на прозореца е направена от два панела– горният панел е кариран, а долният е едноцветен. Върху едноцветната материя обаче е пришита декорация в контрастен нюанс, която се вижда при разтварянето на специално създадения процеп. Горният панел на драперията е двустранен, а при отваряне на процепа двата му ъгъла са захванати настрани с големи, облечени в синьо копчета. Този проект е особено подходящ за момчешка детска стая, за трапезарията или пък за всекидневната.


5. Ярък характер


10 супер лесни идеи за декорация на прозорците  10 супер лесни идеи за декорация на прозорците

Ръчно набраният плат на тези две щори се отличава с яркия си характер. Едната материя е с романтичен дизайн в синьо – т.нар. тоале, а другата е в яркочервено и жълто. Дизайнът на щорите създава ефектен акцент в интериора, като използва един или повече от цветовата му палитра. Според специалистите декорацията на прозорците е един от най-лесните и ефективни начини да внесете повече цвят в интериора, особено ако не желаете да правите смели експерименти.


6. Извивки от плат

10 супер лесни идеи за декорация на прозорците  10 супер лесни идеи за декорация на прозорците

Един много лесен начин да си направите ефектни драперии е като използвате широка ивица от избрания плат (двустранен или с цветен хастар) и я увиете красиво около корниза. За целта е необходимо да използвате декоративен корниз, който да допълва визуално дизайна на плата. Най-подходящите материи за този вид декорация са тези с ярки цветове и забележими шарки. Когато увивате плата около корниза, оставете драпериите да се спускат свободно надолу в красиви извивки, а двата им края можете да оставите на желаната дължина (симетрична от двете страни). Ако искате можете да захванете на няколко места плата, като го завържете за корниза с тънък канап или корда.


7.  Разкошна слънчева стая

10 супер лесни идеи за декорация на прозорците

Не закривайте слънчевите лъчи и красивата гледка навън с тежки завеси – вместо това поставете няколко ажурни римски щори, които са не само функционални, но и красиви. Направата им е лесна (вижте един подобен проект тук), а дизайнът им може да се превърне в ефектен акцент.


 8. Драперии с възел

10 супер лесни идеи за декорация на прозорците

Тук нестандартните дървени капаци в долната част на прозореца са допълнени от елегантна драперия в романтичен розов нюанс. Тя пък е направена много семпло – ивицата от избраната ажурна материя е захваната в двата края с красиви възелчета, така че по средата да се образува стилна извивка. Тази декорация е и много подходяща за частичните завески (т.нар. café curtains), които покриват прозореца само в долната му част – особено красива е комбинацията между двата вида завески, ако те са направени от еднаква материя. Това е един хитър начин да постигнете уединение у дома, без да блокирате изцяло достъпа на естествена светлина.


9. Шикозно решение


10 супер лесни идеи за декорация на прозорците

Ако разполагате с голям прозорец (или група от прилепени прозорци), вероятно Ви е трудно да избирате декорация за него. Ето едно семпло решение – в горната му част се поставя панел от двустранен плат или такъв с цветен хастар, като панелът се захваща на няколко места с панделки. Така огромното парче плат не се набръчква или деформира, а стои много стилно и красиво. Ако декорирате група от прозорци, в долната част на всеки от тях можете да монтирате тънък корниз и да поставите деликатни частични завески (т.нар. café curtains).


10. Щори с панделки

10 супер лесни идеи за декорация на прозорците

Превърнете декорацията на прозорците в романтичен акцент с помощта на тези деликатни навиващи се щори. Те са лесни за направа (вижте един проект тук) и могат да се ушият от полупрозрачен плат, за да не се блокира слънчевата светлина. Черешката на тортата обаче са лентите, с които щорите се захващат на желаната височина – те са направени от ефектна карирана материя в координиращ на интериора цвят и са завързани красиво на панделка.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
прозорци, щори, завеси, пердета драперии, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg