фирми продукти
представяме
работа
 
Красива и функционална кухня в червено

Вижте как тази скучна и стандартна кухня се превръща в ефектно помещение с ярък характер и акценти в огнено червено.


1. Преди трансформацията: Стандартна кухня с безличен дизайн


Красива и функционална кухня в червено

Интериорът включва красиви кухненски шкафове от лакирана дървесина, които притежават нескрит чар – като цяло обаче на дизайна му липсва характер и индивидуалност. Това може да се промени с малко боя, лепило, подходящ плат и бояджийска лента.


2. След трансформацията: Ярък и ефектен огнен дизайн

Красива и функционална кухня в червено

Няколко метра от избрания плат с красиви разноцветни щампи са достатъчни, за да се създадат ефектни акценти – завесите върху прозореца, овалният абажур и декоративната възглавничка за гърба върху стола. Щампите и цветовете на плата играят и друга роля – те поставят основата на цветовата палитра в помещението. На пръв поглед трансформацията в дизайна е огромна, но всъщност тя е претворена чрез няколко семпли проекта за повече индивидуалност.


3. Огненочервен кухненски остров


Красива и функционална кухня в червено

Този ефектен кухненски остров в огненочервено е фокусната точка в дизайна. Освен красив и практичен, той е и евтин за направа, тъй като е създаден от 2 кухненски бюфета или скрина (вижте целия проект тук). Двата мебела са долепени един до друг откъм гърбовете, а за плот е използвана обикновена врата със солидно ядро (или готова дървена плоскост). Тук използваната декорация с шаблон изобразява флорален мотив, но за целта може да се използва и всякакъв друг вид декорация. Готовият кухненски остров предлага работен плот за приготвяне на храната, както и няколко чекмеджета, в които могат да се съхраняват продукти и кухненски прибори. Ако пък плотът се оформи така, че да излиза напред с 20-ина сантиметра, мебелът може да се превърне в барплот за хранене.


4. Лесно плисе за мивката

Красива и функционална кухня в червено

Вместо вратичка, за шкафа под мивката е избрана друга декорация – красив и деликатен панел от раиран плат, оформен с ефектно плисе. Панелът е поставен върху шкафа с помощта на лента велкро, а като акцент са добавени няколко стъклени копчета в червено – основният цвят в интериора. Същата материя е използвана и за направата на калъфче за седалката на кухненските столчета.


5. Красива декорация около мивката


Красива и функционална кухня в червено

Бялата стена зад кухненския плот е трансформирана с ефектна декорация в яркочервено и маслинено. Ивиците са направени много лесно – с помощта на самозалепваща се бояджийска лента са обособени местата, които трябва да останат небоядисани, а останалите сектори са оцветени в съответния цвят. Ивиците в червено са по-широки в сравнение с тези в маслинен нюанс, като по този начин се създава визуален баланс между цветовете в палитрата на интериора.


6. Нов дизайн за осветлението

Красива и функционална кухня в червено

Стандартният абажур за полилея в кухнята е освежен с помощта на малко плат. Щампите и цветовете на плата са същите като тези на декоративната възглавничка и на щорите за прозореца, като нюансите са от вече зададената цветова палитра в интериора. За да се направи декорацията, абажурът е измерен по височина и по обиколка в горната и долната му част. Платът, срязан до съответните размери, е поставен върху повърхността му с помощта на спрей-лепило. Горният и долният край на плата са втъкнати по ръбовете на абажура и са залепени на място, като декорацията може да бъде допълнена с ширит в подходящ нюанс.


7. Бърза декорация за стената


Красива и функционална кухня в червено

Лъскавите метални формички за сладкиши могат да се превърнат в красиви рамки за любимите рецепти или за избрани от Вас снимки, картинки или рисунки. За целта изрежете избраното съдържание до необходимите размери и го залепете върху дъното на формичката (със силикон или с двойнозалепващо тиксо). За повече стабилност отгоре можете да нанесете слой полиуретанов лак. Закрепете така получените рамки за стената по желания от Вас начин – например с няколко ленти двойнозалепващо тиксо или велкро ивици.


8. Ефектни римски щори


Красива и функционална кухня в червено

Тези красиви и ефектни римски щори са направени от парче разноцветен плат с флорални мотиви. Те са лесни за употреба, тъй като се повдигат до желаната височина само с помощта на две широки панделки, които захващат панела в двата му края. Така набраната декорация за прозорците стои много ефектно, създавайки интересен акцент в интериора.


9. Комфорни столчета


Красива и функционална кухня в червено

Двата вида плат – с разноцветни флорални мотиви и раиран, използвани при направата на щорите, са основата и на декорацията за кухненските столчета. Тук от ефектната материя в няколко цвята е направена обшивката на седалката, както и удобната декоративна възглавничка за гърба. От другия плат – този с черно-бели райета, са направени седалката и плисетата на столчетата.

Източник: bhg.com







19 август 2010 11:01 | Чудесна идея, достъпна и полезна.
От: zdravka
Чудесна идея, достъпна и полезна.Бих прочела с удоволствие цялостно решение за апартамент в тези цветове - червено или брик, екрю и бяло - трудно се съчетават, още по трудно е да се намери баланса. Търся ненатрапчиви и лесни за изпълнение акценти за спалня, с бели стени, обзавеждане от масивно дърво в старинен стил, шалте и завеси в цвят брик.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
кухня, декорация, дизайн, идеи за дома, червено

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg