фирми продукти
представяме
работа
 
Направете си свой собствен оазис за почивка

В двора или на вилата, създайте място, на което ще се чувствате като на екзотична ваканция. За целта са Ви необходими само един уикенд, малко плат и няколко pvc тръби.

Направете си свой собствен оазис за почивка

Разположете готовия кът близо до зеленина или река, добавете няколко столчета или шезлонги, и се насладете на природата с книга в ръка или се отдайте на разговори с приятели.


Необходими материали:

* за рамката
- 8 броя pvc тръби с диаметър 3.8 см. – с дължина 3 м.
- ABS тръба с диаметър 5 см. – с дължина 3 м.
- 4 броя L-образни тръбни фитинга (3.8 см.)
- 4 броя T-образни тръбни фитинга (3.8 см.)
- самозалепваща лента
- сребриста спрей-боя
- 20 броя метални самонарезни винта (2 см.)

* за завесите
- 9- 10 метра плат за външна употреба (с ширина 137 см.)
- 10- 11 метра метална верига #2 (за да захващате стабилно завесите при силен вятър
- самозалепваща се лента за апликации (по избор)

* молив
* лопата
* ножовка
* мерителна рулетка
* нивелир
* шевна машина (освен ако не използвате самозалепваща се лента за апликации, която залепва тъканите при нагряване с ютия)
* ножици
* дрелка
* стълба

Забележка: Сглобяването на рамката изисква двама души, затова за този етап планирайте да извикате помощник.


Инструкции:

1. Изградете рамката


Направете си свой собствен оазис за почивка

Тук показаната рамка е с размери 2х3 м, но Вие можете да изберете други мащаби за своя проект – по-големи или по-малки. Използвайте ножовката, за да срежете 2 парчета pvc тръба на дължина 2 метра – те ще се използват за горната част на рамката. Оставете 2 от тръбите на дължина 3 метра, за да допълните рамката в горната й част. Сглобете правоъгълника от четирите парчета тръба, като поставите по един T-образен фитинг във всеки ъгъл.

Срежете 4 парчета от остатъците от тръбите – те ще служат за свръзка между L-образните и T-образните фитинги. Поставете всеки ъглов фитинг в посока надолу. За да паснат свръзките добре помежду си, използвайте шкурка, за да ги почистите добре и да ги обработите така, че да влизат свободно един в друг.


2. Създайте основите

Направете си свой собствен оазис за почивка

Измерете и срежете 4 парчета с дължина 40 см. от ABS тръбата. Измерете 30 см. от долния край на всяко парче и залепете на мястото малко самозалепваща се лента.

Изкопайте дупка за един от пилоните на основата – с дълбочина 30 см., и поставете в центъра й едно от парчетата ABS тръба. Проверете с нивелира дали тръбата е напълно изправена и запълнете дупката (ако желаете, можете да използвате и цимент).


3. Добавете крачетата на основата

Направете си свой собствен оазис за почивка

Вече сглобената горна част на конструкцията ще Ви помогне да определите местата на останалите 3 дупки за крачетата. Срежете от останалите парчета тръба четирите крачета, като всяко трябва да е с дължина 2.5 м. Поставете няколко къси парчета от остатъците във всеки L-образен фитинг, повдигнете рамката и приплъзнете предния десен крак върху монтираната в дупката ABS тръба. Внимателно отбележете местоположението на всяка от останалите три дупки и повторете процедурата от стъпки 2 и 3. Уверете се, че готовата конструкция е достатъчно стабилна и устойчива.

Напръскайте с желания цвят спрей-боя (тук е използвана сребриста такава) горната част на рамката и крачетата, и ги оставете да изсъхнат добре. Разглобете горната част на конструкцията, за да поставите завесите.


4. Поставете завесите

Направете си свой собствен оазис за почивка

Създайте в горната част на завесите ръкавче, в което да нанижете тръбите. За целта прегънете тъканта, за да създадете отвор, достатъчен да обхване диаметъра на тръбата (най-добре е да се презастраховате и да оставите малко повече). Така получения ръкав зашийте с шевна машина или захванете със самозалепваща лента за апликации (като минете отгоре с ютия). В долната част на завесите пък направете по същия начин ръкавите за металната верига.

С помощта на още един човек поставете завесите върху тръбите в горната част на рамката и сглобете отново конструкцията. Поставете стабилно четирите крачета в парчетата ABS тръба във всяка от четирите дупки на основата и прикрепете горната част на рамката към L-образните фитинги. С дрелката пробийте дупки за винтовете във всяка свръзка и ги монтирайте на място.

Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
двор, вила, идеи за дома, градина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg