фирми продукти
представяме
работа
 
Модерна градинска пейка с растения

Ако не разполагате с достатъчно място в двора, градината или терасата си, съчетайте няколко функции в едно. Ето например една идея – тук удобната дървена пейка е съчетана с две саксии с растения. По този начин се спестява място в дворчето, а освен това саксиите създават основата на пейката, поддържайки седалката върху себе си. Ако изберете любимите си растения, а защо не и две екзотични палмови дръвчета, ще се почувствате така, сякаш сте навън сред природата, дори да се намирате в центъра на забързан и пренаселен град.

Модерна градинска пейка с растения

Тук избраното растение е новозеландски лен – той обаче играе по-скоро декоративна роля, тъй като листата му са твърди и остри. Ленът е засаден в големи керамични саксии с височина 45 см. и широк ръб, които поддържат седалката от дървесина на секвоя. За повече сигурност седалката трябва периодично да се повдига, за да се проверяват саксиите за наличие на пукнатини и повреди – тъй като те са крачетата на пейката, от здравината им зависи нейната устойчивост.


Необходими материали:

* 4 летви от избраната дървесина (2х6 инча – 5х15 см.) – с дължина 3 м.
* 2 летви от избраната дървесина (2х6 инча – 5х15 см.) – с дължина 2.98 м.
* 8 летви от избраната дървесина (2х6 инча – 5х15 см.) – с дължина 50 см.
* дрелка
* мерителна рулетка
* шкурка (или електрически шлайф)
* молив
* ножица
* пробивен трион
* четка за боя
* пирони за дърво (7.5 см.)
* 2 броя здрави керамични саксии
* парче картон
* оцветител и лак за дърво


Инструкции:

1. Следвайте диаграмата по-долу, за да изградите рамката на пейката – крайният резултат трябва да е с формата на стълба, а всички винтове трябва да се зенкероват (да се оформят със скрита глава).

Модерна градинска пейка с растения

2. Обработете рамката с шкурка (шлайф) и почистете с влажна кърпа. Разположете дървените летви (3 м.) и ги захванете за рамката с винтове. Ръбовете им трябва да са с няколко милиметра извън основата.

Модерна градинска пейка с растения

3. Измерете диаметъра на една от керамичните саксии. Върху парче картон очертайте кръг с измерения диаметър, като предварително извадите от получената стойност 5-6 см. (за да пасне седалката върху ръба на съдовете). Изрежете кръгчето.

4. Разположете керамичните съдове в двата края на рамката, измерете разстоянието им от всички краища и внимателно поставете отгоре седалката. Отчетете измерените разстояния от ръбовете на рамката и поставете на съответното място (на една от саксиите) картоненото кръгче. Очертайте го по контурите с молив. Направете същото и в другия край на пейката, с другия керамичен съд.

Модерна градинска пейка с растения

5. С пробивния трион изрежете двете кръгчета върху седалката на пейката. Обработете ръбовете с шкурка, избършете с кърпа и нанесете с четката избрания оцветител за дървесина (и/ли лак).

Модерна градинска пейка с растения

6. Поставете саксиите на местата им и разположете отгоре седалката – това трябва да стане преди да ги напълните с почва и да засадите растенията. Когато сте готови, изсипете почвата и засадете растенията през отворите в седалката.


Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
градина, двор, пейка градинска пейка, растения

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg