фирми продукти
представяме
работа
 
10 идеи за работен кът в кухнята

Независимо дали искате да разположите в кухнята си малък кът за улеснение на работата или пък желаете да създадете място, на което децата Ви да си пишат домашните, докато Вие работите, вижте няколко идеи в тази насока.


1. Кухненски шкаф за работа


10 идеи за работен кът в кухнята

Ако имате възможност да отделите една секция от кухненските шкафове, превърнете я в компактно работно бюро. Достатъчно е да разполагате с място за компютъра си, с удобен стол и с достатъчно място за документите и необходимите за работа аксесоари. Можете да помислите как да оптимизирате мястото в шкафа – например да демонтирате някои от вратичките или да поставите повече рафтчета, за да съберете всички необходими вещи.


2. Малък и слънчев работен кът


10 идеи за работен кът в кухнята

Ако имате необходимост от място, където да приседнете за малко по време на работа, да прегледате сметките или да организирате записките си за покупки, достатъчно е да отделите едно малко кътче в единия край на кухнята. Тук можете да монтирате коркова дъска за съобщения и бележки, а необходимите аксесоари да поставите в малко чекмедже в масичката или в шкафче над работното място. Освен всичко това, този проект може да Ви помогне да оптимизирате обзавеждането – особено ако използвате пространство, което иначе би останало неизползваемо (например някой от ъглите в стаята).


3. Ниша в кухнята


10 идеи за работен кът в кухнята

Използвайте образуваната ниша, за да създадете своето работно място – тук например е използвано пространството между стената и хладилника. Така се създава приятно чувство за уединение, много подходящо за малките ученици, тъй като детето може да работи спокойно, без да си пречите един на друг, а същевременно то е близо до Вас през цялото време. За да създадете унифициран вид, можете да използвате някои от кухненските шкафове или да направите бюрото от същите материали. Ъгловото бюро е удобно за сядане и разполага с достатъчно място за вещите.


4. Кухненски организационен център

10 идеи за работен кът в кухнята

Истински организационен център може да се оформи в единия ъгъл на кухнята, в един от кухненските шкафове. Тук могат да се поместят календар, дъска за съобщения, снимки, рецепти и прочее, а върху рафтовете до вградените уреди могат да се подредят подправки или декоративни аксесоари.


5. Малка ниша в кухненските шкафове

10 идеи за работен кът в кухнята

Ако не разполагате с никакво свободно пространство, можете да използвате мястото в кухненските шкафове, стига те да са високи. За целта демонтирайте вратичката на един от шкафовете и поставете няколко рафтчета, едно от които ще използвате за работен плот. Те ще бъдат достатъчни, за да поставите компютър, стол и няколко книги.


6. Кът за цялото семейство

10 идеи за работен кът в кухнята

Този компактен кухненски кабинет е вместен в единия ъгъл на стаята, като за целта са използвани стандартни кухненски шкафове. Върху вратичките на част от шкафчетата е монтирана черна ученическа дъска, на която децата могат да рисуват и пишат, а Вие можете да оставяте бележки. Останалата част от шкафа се използва за поставяне на лаптопа, на папки с документи и книги с рецепти.


7. Функционални вградени рафтчета


10 идеи за работен кът в кухнята

Този малък и компактен кът е поместен в единия край на стаята, до прозореца, във вградено в малка ниша бюро с шкаф. Неговите размери обаче не му пречат да събере всичко необходимо – рафтовете са разделени на малки сектори, за да се използва максимално пространството.


8. Кухня и семейна стая

10 идеи за работен кът в кухнята

Вграденият банкет – пейка, поставен под ъгъл, играе ролята на трапезария и може да се използва от децата при следобедните им приготовления за училище. Едната страна на банкета  представлява малко бюро, което може да се използва както като барплот, така и като работно място. То играе и декоративна роля, разделяйки визуално кухнята от трапезарията. Високото и тясно шкафче, монтирано на стената до плота пък събира всички необходими аксесоари за работа.


9. Съвременен дизайн


10 идеи за работен кът в кухнята

Това работно място е създадено върху една от стените на кухнята, под няколко функционални стенни рафтчета. Бюрото представлява обикновена дървена дъска, монтирана на стената с подпори и допълнена от две столчета за хранене.


10. Слънчев кът в кухнята

10 идеи за работен кът в кухнята

Тук традиционният кухненски шкаф в бяло е съчетан с компактно дървено бюро и столче за хранене. За целта може да се наложи да демонтирате два от долните кухненски шкафове, за да поставите в нишата бюрото. По този начин работният кът е близо до всички части на кухнята, но същевременно е достатъчно удобен за работа.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, обзавеждане, работен кът, идеи за дома, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg