фирми продукти
представяме
работа
 
Интериорни съвети за уединение в банята

В повечето домове у нас банята и тоалетната се намират в едно помещение, което затруднява използването както на едното, така и на другото. Цялостното отделяне на двата сектора е твърде трудоемко, но пък има начини да постигнете уединение и без да се налага да изграждате стени, или да обособявате ново помещение. Вижте няколко идеи в тази насока.


1. Гардероб с тоалетна

Интериорни съвети за уединение в банята

Ако в банята има ниша за шкафче или гардероб, можете да я използвате за тоалетната – зад вратите на шкафа тя ще бъде на уединено място, като същевременно ще е вътре в същото помещение. Друг вариант е да обособите вече монтираната в нишата тоалетна, като поставите между нея и банята подходяща вратичка – най-добре сгъваема или плъзгаща се.


2. Частична стена

Интериорни съвети за уединение в банята

Ако помещението е ограничено като размери, цяла стена по средата ще го направи твърде мрачно и още по-малко. Затова можете да изградите частична стена между двата сектора в банята, за да обособите функционално двете части, без да спирате движението на светлината.


3. Частична стена с остъкление

Интериорни съвети за уединение в банята

Друг вариант за частична стена е от дървена рамка с остъкление – през стъклените части на стената светлината може да преминава спокойно. За повече уединение те могат да се матират в долната част.


4. Уединение с параван

Интериорни съвети за уединение в банята

Най-лесният, евтин и гъвкав вариант за разделяне на банята на две части е посредством мобилен параван. Той може лесно да бъде преместен, сгънат или прибран, когато нямате нужда от него.


5. Баня, разделена надве

Интериорни съвети за уединение в банята

Частичната стена, дори тя да е много тънка, осигурява достатъчно уединение, без да разкъсва визуално помещението.


6. Тоалетна в нишата

Интериорни съвети за уединение в банята

Малката ниша в стената е идеално място за поставяне на тоалетната чиния – макар да не е напълно отделена от банята, тя осигурява достатъчно възможности за усамотение. За да се слее визуално с целия интериор, стените на нишата са облицовани по същия начин като останалите стени в помещението.


7. Интериорна хитринка

Интериорни съвети за уединение в банята

Понякога не необходимо да правите каквото и да било, за да постигнете желаното разпределение – достатъчно е да съобразите местоположението на обзавеждането за баня така, че да получите многофункционално решение. Тук например уединението на тоалетната е постигнато чрез монтираната от едната й страна душ-кабина, която играе ролята на параван. Ефектът е още по-голям, ако кабината е непрозрачна, макар че прозрачният материал кара помещението да изглежда по-просторно, тъй като не спира достъпа на светлина навътре в банята.


8. Стъклен параван

Интериорни съвети за уединение в банята

Тук частичната непрозрачна стена е съчетана с прозрачен стъклен панел – заедно те образуват уединен кът, подобен на душ-кабина, който може да се обособи около вече монтираната тоалетна.


Източник: kitchenbathideas.com







Няма коментари


ключови думи
баня, интериор, уединение, идеи за дома, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg