фирми продукти
представяме
работа
 
10 нестандартни идеи за дома и градината

Използвайте старите аксесоари по нестандартен начин и превърнете обзавеждането в игра на въображението. Вижте няколко интересни идеи за дома, които ще Ви грабнат със семплите си и ефектни хрумвания.


1. Рустикална закачалка от парче дърво

10 нестандартни идеи за дома и градината

Ако при разходка в гората намерите подходящо по форма парче дърво, използвайте го, за да си направите семпла закачалка в рустикален стил за вилата, градинската барака или за антрето у дома.  За целта трябва само да почистите дървото, да го изравните от едната му страна с шкурка (и трион) и да го монтирате върху стената.


2. Дъска за съобщения от рамка за картини

10 нестандартни идеи за дома и градината

Старата и непотребна рамка за картини може лесно да се превърне в практична кухненска дъска за съобщения. За целта монтирайте във вътрешността й обикновена дървена плоскост и я боядисайте с боя за училищни дъски, за да можете да пишеше върху повърхността й с тебешир. Можете да добавите и коркова плоскост, на която да забождате бележки с кабарчета.


3. Саксия за растения от метален абажур


10 нестандартни идеи за дома и градината

Старият метален абажур (например индустриален такъв) ще се превърне в страхотна градинска саксия за растения, стига формата му да е подходяща. За целта е необходимо горната му част да бъде плоска, за да може саксията да стои изправена. Що се отнася до дренажа, отворът за фасонката ще играе чудесно ролята на дренажен отвор.


4. Нестандартен градински полилей

10 нестандартни идеи за дома и градината

Превърнете вечерите на открито в ефектно вечерно парти, осветено от пламъка на декоративни свещи. За целта Ви трябва подходяща метална кошничка, която да окачите на подходящо място (например на тавана на верандата или терасата), а в нея подредете няколко стъклени бурканчета, в които сте поставили по една декоративна свещ. Можете да декорирате допълнително аксесоара със стари стъклени висулки или ефектни пластмасови мъниста. Единственото условие е така полученият полилей да бъде поставен на място, на което не можете да го бутнете инцидентно (от мерки за безопасност заради открития огън на свещите).


5. Огледална дъска зад леглото

10 нестандартни идеи за дома и градината

Заменете скучноватата и стандартна горна дъска на леглото в спалнята с ефектна стена от парчета огледало. Размерите на стената зависят от Вашето желание и възможности – за нея можете да използвате парчета от стари или счупени огледала, срязани на квадратчета с еднакви размери. Парчетата залепете върху подходяща дървена плоскост, която да монтирате на стената зад леглото. Тази идея е особено подходяща за малки спални, тъй като огледалата пречупват светлината и я разпръскват настрани, създавайки усещането за повече пространство.


6. Евтини вази от стари съдове

10 нестандартни идеи за дома и градината

Старите метални, пластмасови и стъклени съдове могат лесно да се превърнат в ефектни вази за цветя – достатъчно е да нанесете върху тях няколко пласта боя под формата на спрей.


7. Стенна градинка

10 нестандартни идеи за дома и градината

Парчетата дървесина, останали от различни проекти, могат да се превърнат в ефектна стенна градинка за Вашите любими растения. За целта сковете от тях няколко дълбоки дървени рамки, които да заковете върху оградата или стената на дома, вилата или градинската барака. В така получените кутийки поставете саксиите с растения, които ще изглеждат така, сякаш се намират вътре в стената.


8. Домашен кабинет в гардероба


10 нестандартни идеи за дома и градината

Ако нямате възможност да отделите за работно място цяло помещение, използвайте за това вградения гардероб или килерче. Ако трансформирате рафтовете му по свой вкус, той ще се превърне в компактно и удобно място за работа, с достатъчно пространство за компютъра, папките с документи и какво ли още не. А когато не използвате кабинета си, достатъчно е да преместите столчето (ако то е сгъваемо дори можете да го вместите върху пода на гардероба) и да затворите вратите – неразборията остава скрита от погледите.


9. Декорация от старите кутии за дискове


10 нестандартни идеи за дома и градината

Старите пластмасови кутии за CD могат да се използват отново, като се превърнат в рамки за красиви снимки. За целта поставете в тях изрязани спрямо конкретните размери снимки, постери или картинки от списания (на мястото, където стои обложката), поставете зад снимките по едно парче картон и монтирайте кутиите на равни разстояния една от друга върху стената. За монтажа можете да използвате силно залепваща двустранна лента или пък ленти велкро.


10. Изкуство от старите чинии

10 нестандартни идеи за дома и градината

Съберете на едно място всички онези непотребни чинии, които са останали от различните комплекти, вече изпочупени и изгубени. Аранжирайте ги върху стената в асиметрична шарка и ги монтирайте на желаните места.

Източник: sunset.com







29 юли 2010 18:50 | Оригинално!
От: DeMoN
Това с кутиите от дискове е много оригинално.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
градина, двор, идеи за дома, декорация, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg