фирми продукти
представяме
работа
 
10 съвета за по-комфортен дом

Няколко водещи специалисти в сферата на интериорния дизайн споделят своите тайни за комфортен дом. Вижте някои от тях – те могат да Ви вдъхновят и да Ви дадат насока за това как да направите дома си още по-уютен и удобен.


1. Силата на светлината


10 съвета за по-комфортен дом

Едно от най-важните неща в интериора е как той ще бъде осветен – това се отнася както за естествената светлина, така и за изкуственото осветление. Мрачните помещения никога не изглеждат гостоприемни, колкото и добре да са обзаведени те. Светлината създава настроение, а изборът на правилно осветление е цяло изкуство. Така например специалистите съветват да изберете няколко настолни лампи, вместо тавански полилей, а ако все пак предпочитате традиционното осветление, инсталирайте реостат за регулиране на интензивността на светлината. Що се отнася до естествената светлина, тя никога не е излишна.


2. Странични холни масички


10 съвета за по-комфортен дом

Макар да са само допълнение към интериора, страничните масички могат да допринесат за комфорта у дома – те са винаги на разположение, ако се чудите къде да поставите чашата с напитка или книгата, която четете. Колкото и странно да звучи, поставянето на подложки за чашите върху масата също създава комфорт – те приканват гостите да постоят повече време и да изпият освежителна напитка, без да се притесняват за това къде да оставят чашите си.


3. Приканващ кът за сядане

10 съвета за по-комфортен дом

Когато избирате канапе и фотьойли, не забравяйте, че невинаги красивата мебел е и също толкова удобна. Пробвайте различни видове и изберете онези мебели, които създават усещане за релаксация на тялото – в тях можете да се отпуснете удобно, дори дизайнът им да не е по последна мода.


4. Купища възглавнички


10 съвета за по-комфортен дом

Повечето интериорни дизайнери имат силен афинитет към декоративните възглавнички – те са лесен и достъпен начин да се добави цвят в помещението, да се създаде акцент и да се подчертае комфорта на интериора. Те могат да бъдат поставени върху леглото, на канапето, на фотьойлите, дори върху пода, а когато Ви омръзнат, лесно могат да се заменят с нови или да се смени калъфката им.


5. Меки завивки


10 съвета за по-комфортен дом

Не пестете средства за спалното бельо, завивките и кувертюрата – леглото е мястото, където прекарвате съществена част от денонощието, затова тези часове трябва да бъдат превърнати във време на релаксация и комфорт. Най-добрият избор за чаршафите е египетският памук, но тъй като той е твърде скъп, можете да заложите на меки и нежни материи, каквито са сатенът, кадифето и качествените памучни материи.


6. Гъвкави решения

10 съвета за по-комфортен дом

За онези от Вас, за които комфортът се крие основно в практичността, експертите съветват да наблегнете на малките детайли, които съчетават функция и удобство – например меките възглавнички върху пода, които могат да се превърнат бързо и лесно в допълнително място за сядане.


7. Практични завеси

10 съвета за по-комфортен дом

Добре подбраните завеси са за интериора онова, което са аксесоарите за цялостния вид на една дреха – можете да живеете и без тях, но един път свикнали с комфорта, който предоставят, не можете да се откажете от това удоволствие. Тук не става въпрос само за ролята на завесите в дизайна, а и за психическия комфорт, уют и спокойствие, което създават те.


8. Красиви букети с цветя


10 съвета за по-комфортен дом

Красивите букети не само създават настроение в дома, но и подчертават гостоприемната и уютна атмосфера. Не е необходимо те да са големи или професионално аранжирани – дори напротив, колкото са по-семпли и естествени букетите, толкова по-добре.


9. Ценни акценти

10 съвета за по-комфортен дом

Комфортът означава и това да се обградите от предмети, които значат нещо за Вас и Ви носят приятни усещания. Дори тези предмети да не се вписват перфектно в интериора, те играят важна роля за цялостната атмосфера в дома.


10. Мека опора


10 съвета за по-комфортен дом

Отново се връщаме към комфорта на меките възглавнички – този път обаче става въпрос за ролята им за удобството на фотьойлите в дома. Една или повече меки възглавници зад гърба никога не са излишни, тъй като те могат да превърнат всяка мебел за сядане в оазис за релаксация.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, интериор, комфортен дом, идеи за дома, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg