фирми продукти
представяме
работа
 
Летни интериорни изкушения: Островен интериор с морски полъх

Лятото изкушава с горещите емоции край морските вълни, със соления въздух и свежата зеленина. Всичко това, събрано на едно място, може да се види в дизайна на тази спретната къщичка на остров Нантакет, близо до бреговете на Северна Америка, в прегръдките на Атлантическия океан. Освен със страхотната природа наоколо, къщата разполага и с много собствени качества – пръски ярък цвят, меки пастелни тонове, естествени акценти и практични материали.


Архитектура със стил

Летни интериорни изкушения

Интериорната дизайнерка Кари Милър използва архитектурните предимства на къщата, за да създаде основата на своя интериор – тук външната среда се слива с вътрешния дизайн, за да създадат една цялостна атмосфера със солен морски привкус. Ландшафтът е оформен стилно, но семпло, за да бъде поддръжката му по-лесна. Избраната цветова палитра пък е отражение на океана, който заобикаля острова.


Отворен жилищен план

Летни интериорни изкушения

Отвореното пространство на първия етаж помещава всекидневната, кухнята и трапезарията. Целият интериор е решен в меки пастелни нюанси, като дизайнерката е успяла да вплете поне по един от тях в дизайна на всяко помещение, за да се създаде усещане за цялост. Светлосините тонове, чиито оттенъци напомнят кристалните води на океана, са съчетани със свежи зелени нюанси, искрящо бели детайли и неутрално бежово.


Слънчев кът за закуска

Летни интериорни изкушения

Кътчето за закуска също се намира в общото помещение – то е разположено до един от прозорците, така че да получава достатъчно слънчева светлина още от сутринта. Удобната пейка под прозореца е съчетана с малка масичка и няколко семпли столчета – достатъчни, за да съберат цялото семейство за закуска. Меките сини и зелени пастелни нюанси, съчетани с искрящо бяло и шоколадово, допринасят за спокойната атмосфера в кътчето.


Очарователна малка баня

Летни интериорни изкушения

Разположената на втория етаж баня е обзаведена така, че да се използва оптимално цялото пространство в нея. Заради малките си размери и скосения таван, тя разполага само с най-необходимите неща – две компактни шкафчета с мивки, между които е разположен прозорецът. Дървеният под придава на помещението уют, а монтираните върху шкафчетата закачалки за хавлии спестяват място.


Кухня с летен дизайн

Летни интериорни изкушения

Кухнята се намира в единия край на общото помещение и е решена почти изцяло в искрящо бяло. Дървената настилка в средно тъмен нюанс на кафявото приятно контрастира на бялото и създава интерес в дизайна. Детайлите в розово, зелено и жълто изпъкват ефектно на белия фон на кухненските шкафове, а аксесоарите от неръждаема стомана допълват модерния дизайн на кухнята.


Трапезария с морски дизайн

Летни интериорни изкушения

В съгласие с морската история на острова, интериорът на трапезарията отдава чест със своя тематичен дизайн. Тук дизайнерката е заложила на съчетанието между синьо и бяло, а допълнителните детайли са в неутрално бежово.


Коралови акценти


Летни интериорни изкушения  Летни интериорни изкушения

Семейната стая на втория етаж се отличава със своя слънчев дизайн и ярки детайли в коралово червено, допълнени от меки бежови нюанси. Помещението е обзаведено семпло, но стилно, а удобното канапе с тапицирана масичка за кафе отпред създава уютна и гостоприемна атмосфера. Тук синьото е втъкано много деликатно – в съчетание с бяло върху завесите на прозорците.


Жизнерадостна баня

Летни интериорни изкушения

Основната баня е по-голяма от тази на втория етаж и се отличава с изобилната светлина от огромния си прозорец. За да отдаде дължимото на морския дизайн, Кари Милър избира нестандартни тапети в коралово, с тематични океански щампи. Те са ефектни, но едновременно с това разчупват монотонността на синята палитра.


Спалня с корабен дизайн


Летни интериорни изкушения

Спалнята, която също е решена в светли пастелни нюанси, се отличава с ефектния си тематичен дизайн. Леглото е тапицирано с материя, богата на цветове и щампи, изобразяващи плуващ в океана кораб. Освен синьото, в интериора са използвани още искрящо бяло, кремаво и светлобежово.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, идеи за дома, летен интериор, декорация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg