фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за дома – част 10

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте още хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.

1. Лесна поставка за саксии

Окачете саксиите си за тавана или стената, като ги поставите в тази ефектна поставка.

Бързи идеи за дома

За направата на поставката са Ви необходими здрав канап, метална халка и няколко големи копчета. Започнете с халката и десет парчета канап, всяко с дължина 90-120 см., сгънати надве.


Как да ги направите:

1. Направете клуп с канапа върху металната халка и прокарайте дългата му част, за да направите възел.

Бързи идеи за дома

2. Хванете лявата нишка на единия клуп с дясната на съседния. Прокарайте двете нишки през дупките на голямо копче. По същия начин оформете и останалите клупове, като поставяте копчетата на разстояние 5-6 см. от халката.

Бързи идеи за дома

3. Сменете посоката и започнете да хващате левите нишки на клуповете с десните. Захванете и втори ред копчета, на разстояние 7-8 см. от първия. Отново сменете посоката и оформете трети ред копчета, като ги захванете на 7-8 см. от втория ред. Ако се налага, вплетете и четвърти ред копчета, завържете краищата и окачете на желаното място.

Бързи идеи за дома


2. Декорация от щипки за пране

Лесна и ефекта декорация за домашните саксии с растения, направена само с дървени щипки за пране.

Бързи идеи за дома

Измерете диаметъра на саксията, на 7 см. от горния ръб. Прегънете парче стоманена тел във формата на кръг с диаметър 2-3 см. по-голям от този на саксията. Увийте лента плат (или платнено въженце) около телта и я залепете с лепило. Захванете готовата тел за горната част на щипките, като ги разположите равномерно по диаметъра. Долната част на дървените щипки захванете с друга лента плат (платнено въженце), за да оформите диаметър, пасващ на този на долната част на саксията. Завържете въженцето на възел и вкарайте декорацията върху саксията. Ако желаете, можете да замените телта и въженцето с ластик, за да паснат щипките на всякакви диаметри.

Бързи идеи за дома


3. Мидени чаршафи

Подгответе чаршафите си за лятото, като ги декорирате с миден мотив.

Бързи идеи за дома

За декорацията можете да използвате различни по големина  мидички, закупени от магазина или събрани от Вас по време на лятната почивка.

Изберете някоя по-едра мида и нанесете върху нея с четка боя за тъкани, като внимавате да не запълните жлебчетата. Поставете внимателно желаното място от чаршафа/калъфката върху мидата и леко го разтъркайте, за да пренесете щампата върху материята. Направете по същия начин и останалите щампи, като ги подреждате в редичка или ги разпръсквате по желания начин. Оставете боята да изсъхне.

Бързи идеи за дома


Източник: marthastewart.com







1 юли 2010 23:28 | красиво
От: fifi_80
Страхотна идея
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, декорация, миди, саксии, поставка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg