фирми продукти
представяме
работа
 
9 малки трапезарии с голямо очарование

Чарът на добре оформения интериор не се крие в размерите му, а във внимателно подбраните елементи. Пример за това са следващите няколко очарователни трапезарии, които са малки като размер, но притежават изключително уютна, стилна и гостоприемна атмосфера.


1. Потопени в комфорт

9 малки трапезарии с голямо очарование

Трапезарията е вместена в уютна ниша в стената, където е поставено канапе, оформящо своеобразен банкет. Кътът за хранене е допълнен от малка правоъгълна масичка и четири еднакви стола с изчистени линии и без странични облегалки.


2. Меки извивки за повече стил

9 малки трапезарии с голямо очарование

Тази неголяма кръгла масичка с декоративна основа е чудесно решение за малката трапезария. Освен красива, тя е и функционална, тъй като около нея винаги ще се намери място за един-два допълнителни стола. Масичката е допълнена от четири елегантни плетени стола в естествен  кафяв нюанс, които допълват палитрата на цялостния дизайн.


3. Сутрешна закуска

9 малки трапезарии с голямо очарование

Тази слънчева ниша за закуска е идеална за ранните часове на деня – с нейните свежи цветове и уют тя приканва да изпиеш чаша пресен портокалов сок върху меките възглавнички. Вградената пейка под прозореца е допълнена от малка маса в бяло и два стола за хранене със сходна на пейката тапицерия.


4. Отвъд границите

9 малки трапезарии с голямо очарование

Малкият кът, в който е вместена трапезарията, се намира до прозореца – така мястото е достатъчно осветено и изглежда по-просторно. В допълнение върху стената е облегнато високо пано с природен пейзаж, който създава илюзията за простор в дълбочина. Вертикалният дизайн на паното също подчертава тази илюзия.


5. Слънчев дизайн


9 малки трапезарии с голямо очарование

В тази свежа трапезария са смесени няколко различни по дизайн елемента – пейка с тапицерия, два фотьойла и няколко дървени стола, което създава настроение и интерес. Обединени около дългата правоъгълна маса за хранене, те не изглеждат нито кичозно, нито твърде претрупано, още повече, че върху тях се съдържат основните цветове на интериора – шоколадово, бяло и топли нюанси на жълтото.


6. Уютен ъгъл за хранене


9 малки трапезарии с голямо очарование

Когато няма достатъчно място за отделна трапезария, достатъчно е да се отдели и един ъгъл от помещението (кухня или всекидневна), където да се оформи кът за хранене. Тук например минималистичният дизайн включва половинка от не много голяма кръгла масичка, монтирана на стената под прозореца. Тя е напълно достатъчна за двама души и затова до нея са поставени два еднакви удобни стола със странични облегалки. Така оформеният дизайн притежава функционалността и чара на старомодните бистра.


7. Перфектната ниша

9 малки трапезарии с голямо очарование

Макар да изглежда на пръв поглед твърде обемно, мекото и удобно канапе до прозореца пасва чудесно в нишата между стенните рафтчета. Тази своеобразна пейка за хранене е допълнена от неголяма кръгла масичка и две луксозни тапицирани столчета. Уютният и компактен кът е решен в светли тонове на кремавото, а обилната светлина от големия прозорец зад канапето създава усещането за повече простор.


8. Централна точка

9 малки трапезарии с голямо очарование

Заради специфичния дизайн на помещението, кътчето за хранене е обособено между два от прозорците в стаята. Поставеният в центъра абажур създава впечатлението, че нишата представлява всъщност трапезария, макар че в същото помещение се намира и кухнята. Дизайнът е решен в наситени шоколадови нюанси, допълнени с маслинено зелено и искрящо бяло.


9. Свеж дизайн и меки извивки

9 малки трапезарии с голямо очарование

Изборът отново пада върху функционалната кръгла масичка – тук тя обединява целия кът за хранене около себе си, а кръглото килимче го обособява визуално. Просторната пейка до прозореца позволява кътчето за хранене да се разшири, като се премести масата близо до прозореца и се добавят допълнителни столове. Меките пастелни нюанси и изобилната светлина подчертават меките извивки на мебелите и създават усещане за повече пространство.

Източник: bhg.com







21 юли 2010 11:41 | Очарователна е и трапезарията №9!
От: Вивиана
Непременно ще направя нещо в този дух в моята кухня!
21 юли 2010 11:34 | Чудесни идеи!
От: Вивиана
Особено ми допадна слънчевата ниша за закуска!!! А защо не и в този дух и цялата кухня?!
28 юни 2010 16:58 | красота
От: mene m
Чудесни идеи, при първа възможност (кой знае кога) ще се заема с промяната.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
трапезария, дизайн, интериор, идеи за дома, трапезарии

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg