фирми продукти
представяме
работа
 
11 идеи за декорация с морски раковини

Независимо дали вече имате колекция от събирани или купени сувенири от морето или планирате да съберете такава през предстоящата ваканция, можете да използвате разнообразието от раковини, миди и морски охлюви, за да създадете невероятни аксесоари за дома си. Вижте няколко идеи, които ще Ви вдъхновят и настроят на вълна ваканция.


1. Декоративна холна масичка

Декорация с морски раковини

Обикновената дървена масичка и дори подходяща табуретка може да се превърне в екзотична холна мебел – за целта част от вътрешността на масата се изрязва, като се оставя "прагче" за закрепване на стъкления плот. Във вътрешната част на мебела могат да се подредят всякакви сувенири от морската ваканция, като особено подходящ фон за тях е светлосиният цвят (добавен с боя или пласт декоративна хартия).


2. Декоративно огледало

Декорация с морски раковини

Всяка раковина има своята красота, но представете си цяла колекция от тях на едно място. Един такъв проект е този за овално огледало, декорирано по периферията с няколко вида раковини, мидени черупки и морски охлювчета. Те са поставени върху рамката на огледалото на пластове – първо са залепени най-големите парчета, а след тях са добавени по-малките, като накрая празнините между елементите са запълнени от най-малките раковини.


3. Стъклени съдове за морски спомени

Декорация с морски раковини

Запечатайте спомените за ваканцията в стъклени бурканчета – те могат да бъдат с разнообразна форма, с или без капачета. Напълнете избраните съдове с фин пясък и подредете вътре всякакъв вид предмети, които асоциирате с тази ваканция – раковини, парчета дърво, полирани от водата парчета стъкло и прочее. Можете да добавите дори снимка от плажа, залепена по стените във вътрешността на буркана, а отвън да добавите самозалепващи се надписи.


4. Мидена поставка за масата

Декорация с морски раковини

Този ефектен и лесен за направа аксесоар ще създаде лятна атмосфера и в най-скучния интериор. За целта са Ви необходими само малко фелц или картон, декоративен канап (например от юта), здраво лепило и няколко еднакви мидени черупки за периферията. Очертайте върху филца контурите на голяма чиния, изрежете формата и залепете върху нея канапа. Периферната декорация се прави от черупките, залепени на равни разстояния към повърхността на канапа.


5. Декорация за вазата

Декорация с морски раковини

Освежете вида на стандартната стъклена или керамична ваза с парче декоративен канап, увит около гърлото на съда, а в двата края на канапа залепете по една неголяма раковина.


6. Декоративни мидени свещи

Декорация с морски раковини

Направете си романтична вечер с гореща вана под светлината на тези красиви и ефектни декоративни свещи върху раковини. За целта почистете раковините и ги подсушете, а във вътрешността им налейте малко количество предварително разтопен парафин, заедно с по едно готово фитилче с метална пластинка. Оставете парафина да стегне, подредете раковините в стъклена чиния с малко фин пясък и използвайте, като не оставяте пламъка без наблюдение.


7. Декоративна морска чиния

Декорация с морски раковини

Използвайте обикновена чиния, за да я превърнете в интересен морски аксесоар – за целта залепете върху повърхността й избраните елементи (раковини, охлювчета, морски звезди, дори пясък). Готовата чиния окачете на стената или облегнете като декорация върху шкафа.


8. Морски бряг у дома

Декорация с морски раковини

Ето още един вариант да се радвате на красотата на чаените свещи и едновременно с това да създадете екзотична морска атмосфера. Подредете в стъклена чиния различни раковини, върху основа от фин пясък, а по желание върху някои от тях можете да поставите по една чаена свещ (стига тя да може да застане стабилно). Тази аранжировка може да бъде заменяна, променяна и освежавана по всяко време.


9. Красиви дръжки за шкафа от раковини

Декорация с морски раковини

Ето една малко по-практична, но също толкова ефектна идея с раковини – поставете няколко от върху стандартните дръжки на шкафчетата и чекмеджетата, като ги залепите със силно лепило (например епоксидно). За да получите по-добър ефект, изберете по-плоски раковини, които ще залепнат по-стабилно за дръжките.


10. Мидена декорация

Декорация с морски раковини

Придайте на стандартната декорация у дома по-ефектен вид, като я облепите с малки раковини – така, както е направено тук с декоративното рафтче на стената. Същото можете да направите със закачалките, рафта над камината и прочее.


11. Мидена кофичка за банята

Декорация с морски раковини

Обикновената керамична саксия може да се превърне в красива и екзотична поставка за хавлиените кърпи в банята – за целта е достатъчно да я боядисате в желания цвят, а по ръба на съда да залепите с епоксидно лепило избраните раковини. Върху декорацията можете да нанесете допълнително пласт перлена акрилна боя, за да й придадете още по-бляскав ефект.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, раковини, миди, идеи за дома, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg