фирми продукти
представяме
работа
 
Красива декоративна масичка от рогозка

Вижте един лесен проект, с който можете да превърнете обикновената и скучновата дървена масичка във всекидневната в ефектен акцент на интериора.

Красива декоративна масичка от рогозка

Този проект е една чудесна възможност да използвате на практика всички онези цветни рогозки и бамбукови поставки за масата, които събирате от години. За него са Ви необходими само подходяща за облицоване дървена мебел, избраните рогозки (най-добре те да са еднакви), лепило и прозрачен лак за защита на декорацията.


Необходими материали:

* квадратна или правоъгълна дървена масичка
* мерителна рулетка
* плетени рогозки
* ножици
* лепило за дърво
* мека четка
* пистолет за топъл силикон
* плетена лента за обшивка
* полиакрилен лак


Инструкции:

1. Измерете плота на масичката и срежете една от рогозките до тези размери. Ако имате по-малки рогозки, можете да използвате няколко от тях, за да покриете плота, като ги напаснете плътно една до друга по ръбовете и спрямо шарките.

2. Нанесете с меката четка лепилото за дърво върху плота на масата, а отгоре поставете парчето (или парчетата) рогозка.

Красива декоративна масичка от рогозка

Не пестете лепилото, тъй като облицовката трябва да залепне добре за повърхността на масата. Оставете го да изсъхне напълно.

Красива декоративна масичка от рогозка

3. Измерете краката на масичката и срежете четири парчета рогозка, достатъчно големи, за да облицовате четирите крачета.

4. Нанесете щедро лепило върху повърхността на единия крак на масата и залепете отгоре парчето облицовка. Направете същото и с останалите три крака. Оставете лепилото да изсъхне напълно.

5. Когато цялата маса – горната страна на плота и четирите крачета, са облицовани с рогозките, а лепилото е изсъхнало напълно, време е да поставите обшивката по ръбовете. За целта използвайте пистолета за топъл силикон и залепете плетената лента за обшивка по всички ръбове на масата. Работете внимателно и не бързайте, тъй като тази част от проекта изисква по-голяма прецизност при изработката. Целта е да покриете грубите ръбове на рогозките и местата, на които сте срязали парчетата.

Красива декоративна масичка от рогозка

6. Нанесете върху цялата повърхност на масата, включително върху лентата за обшивка, полиакрилния лак и оставете покритието да изсъхне добре.

Красива декоративна масичка от рогозка


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, обзавеждане, масичка, идеи за дома, декоративна масичка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg