фирми продукти
представяме
работа
 
Летни интериорни изкушения: Синя къщичка на брега на океана

Горещото лято е още в началото си, но много хора вече мечтаят за морския плаж и соления въздух на брега на океана. В духа на лятната тематика са и следващите снимки – те са от вътрешността на тази страхотна лятна вила, разположена във Флорида, на брега на Атлантика. Интериорът на къщата е решен в бяло и синьо, а градинката пред нея тъне в изобилна зеленина, декорирана с огромните цветове на бугенвилеята и ароматния хибискус. Дизайнер и собственик на очарователната вила е Джоан Баруик, чиято запазена марка е именно синьо-бялата палитра.

Синя къщичка на брега на океана


* Слънчевата всекидневна на първия етаж, с прекрасна гледка към зелената градина, е обзаведена в светла палитра, а за обзавеждането й са подбрани семпли и леки мебели с изчистени линии. Тапицерията също е използвана оскъдно – тя е от естествени материи (лен, ратан, морска трева), в бяло и синьо.

Синя къщичка на брега на океана


* В една от нишите на всекидневната е разположен втори кът за сядане, обзаведен отново в същата палитра. Мекото ъглово канапе и табуретката-масичка създават една уютна и гостоприемна атмосфера, допълнена от няколко картини и комфортни декоративни възглавнички. Според самата дизайнерка, избраната цветова палитра кореспондира с цвета на океана, който се намира само на метри от входа на дома – затова интериорът е решен в нюансите на водата и финия пясък по брега.

Синя къщичка на брега на океана


* Връщаме се отново в слънчевата всекидневна, където вградените стъклени рафтове на шкафа са отрупани с екзотични декорации – раковини, морски звезди, корали и прочее красиви морски акценти.

Синя къщичка на брега на океана


* В същото помещение се намира и този красив скрин в синьо, допълнен от очарователна картина, изобразяваща жени, къпещи се във водите на океана.

Синя къщичка на брега на океана


* Дизайнерката е известна с афинитета си към шведския интериорен стил и скандинавското влияние в дизайна. Затова тя е подбрала за обзавеждането на трапезарията мебели в бяло и синьо, с изчистени линии и меки извивки, допълнени от полилей в шведски стил. Помещението е разположено на първия етаж и разполага с огромни прозорци, осигуряващи изобилие от естествена светлина.

Синя къщичка на брега на океана


* За собственичката на вилата екстериорът и интериорът тематично преливат един в друг, тъй като природата е съществена част от избрания дизайн. Мекият климат на слънчева Флорида сякаш приканва да излезеш на открито, сред палмите и свежата зеленина. Затова част от верандата е превърната в истинско екстериорно помещение с малка масичка за хранене и няколко плетени столчета. И тук дизайнерката не е изневерила на стила си – палитрата съчетава щедро бялото с акценти в синьо.

Синя къщичка на брега на океана


* Малката градинска къщичка сред градината, заобиколена от екзотична зеленина, е обзаведена семпло, но уютно. Покривът й, на който е монтират тавански вентилатор, е боядисан в мек пастелен нюанс на синьото, който кореспондира с традиционната синьо-бяла палитра на цялата беседка. Самата беседка е полуотворена, като по всичките й стени са разположени прозорци без стъкла. Плетените мебели – канапе и два фотьойла, както и семпла дървена масичка за кафе, допълват екзотичния дизайн на това уединено кътче.

Синя къщичка на брега на океана


* Спалнята не се различава като стил от останалите помещения във вилата – тя е обзаведена в същата палитра, а мебелите са семпли, с изчистени линии и меки извивки. Избраните материи съчетават синьото и бялото в ефектни шарки – тоале, карета и райета, които играят ролята и на акценти в интериора.

Синя къщичка на брега на океана


* Освен удобното легло, в спалнята е вместен и кът за почивка, включващ комфортно канапе, малка масичка за кафе и бамбуково шкафче. Това са и единствените мебели в дома, оставени небоядисани заради естествената красота на бамбука.

Синя къщичка на брега на океана


* Допълнителните акценти в интериора също са в бяло и синьо – невероятно красивите стръкчета бяла орхидея присъстват почти във всяко помещение, а предпочитан материал за аксесоарите е китайският порцелан, създаван в традиционната синьо-бяла палитра.

Синя къщичка на брега на океана

Източник: traditionalhome.com







9 юли 2010 10:00 | Синя къщичка
От: elena
Всички чисто и невинно е в бяло и синьо. Хареса ми тази къща, а и в момента съм в ремонт и сериозно ще се замисля над цветовата гама на моята къщичка. Вероятно ще се наложи да убеждавам съпруга си, но ще му покажа снимките и се надявам да се увери, че това е нашия цвят - синьо и бяло!
7 юли 2010 12:41 | Синя къщичка
От: Николина
Всичко хубаво на този свят е синьо...
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, обзавеждане, декорация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg