фирми продукти
представяме
работа
 
7 страхотни кухненски иновации

Макар тенденциите в интериорния дизайн все повече да залагат на красотата в кухненското обзавеждане, не трябва да забравяме, че основната цел на кухненския дизайн е той да бъде функционален и да улеснява работата. Вижте няколко страхотни иновации за кухнята, които спестяват място и правят работата в помещението много по-лесна.


1. Място за всичко

7 страхотни кухненски иновации

Вграденото в кухненския плот чекмедже позволява да се създаде организация по желание на потребителя – така се осигурява всичко необходимо за конкретния купувач, спрямо неговите нужди и стил на работа. В иновативното чекмедже може да се включи сектор с разделител за приборите, сектор за подправките (в метални, дървени или пластмасови вградени бурканчета) и дори място за вграждане на метални контейнерчета за съхраняване на продуктите по време на готвене.


2. Скрити мебели за сядане

7 страхотни кухненски иновации

За малката кухня също има подходящо решение – система от ниски кухненски шкафове със скрити в тях "мебели" за сядане. "Мебелите" представляват специални подсилени чекмеджета, които при издърпване могат да се използват като столчета и маса за хранене от деца и хора с двигателни проблеми. Останалите чекмеджета в кухненските шкафове са стандартни и в тях могат да се съхраняват прибори, подправки и съдове.


3. Подходяща височина

7 страхотни кухненски иновации

За да се спести място в кухнята, много често в помещението се монтират високи кухненски шкафове, достигащи до тавана. Те не са особено удобни за използване, тъй като обикновено се оказват твърде нависоко за обикновения потребител. Затова пък тази хитра система, вградена в горния кухненски шкаф, решава тези проблеми за секунди – тя притежава метален механизъм, който се издърпва напред и така слиза малко по-ниско от самия шкаф. Конструкцията на системата е предназначена за съхранение на високи шишета с подправки, както и различни по вид контейнерчета за кухненските продукти.


4. Чинии на показ

7 страхотни кухненски иновации

Вертикалната поставка за чинии се монтира вътре в дълбоките само 20-ина сантиметра кухненски шкафове – така съдовете заемат по-малко място, а могат да играят и декоративна роля, стига вратичките на шкафа да са поне частично остъклени.


5. Практична вратичка

7 страхотни кухненски иновации

Още една иновативна система за кухненските шкафове – вратичка, която се отваря нагоре чрез метална система с два остъклени панела. Системата спестява място, тъй като не е необходимо да оставяте свободно мястото встрани на шкафа, накъдето се отварят обикновените врати.


6. Организационен център

7 страхотни кухненски иновации

Вместо да се чудите за какво да използвате тесните странични части на горните кухненски шкафове, монтирайте там малък център за организация на работата. В него могат да се включат дъска за съобщения и записки, място за химикалки, ножици и други подобни приспособления, място за листчета с кухненски рецепти и прочее.


7. Хитър ъглов шкаф

7 страхотни кухненски иновации

В кухнята рядко има място за всичко, затова всеки сантиметър свободно място трябва да се използва оптимално. Това важи в голяма степен за кухненските ъгли, които обикновено остават празни заради трудния достъп до вещите в тях. Решението е в хитро създадената система от рафтчета, които дават достъп до всички вещи, разпределяйки ги в сектори.

Източник: bhg.com







8 юли 2010 22:07 | кухненски иновации
От: виолета тимнева
Нямам думи! пестеливо и с вкус! Страхотно! Особено с чекмеджетата за сядане
8 юли 2010 10:07 | Кухненски иновации
От: Мария Димитрова
Много ми хареса всяка една от тях.Ако имам възможност бих осъществила всичките.Страхотни идеи. Поздрави на целия екип.
6 юли 2010 15:59 | re: РУМЯНА ПАШОВА
От: comfort.bg
Здравейте, статията е преводна и е с информационна, а не с рекламна цел. Вероятно и у нас могат да се намерят фирми, които биха поели подобни поръчки. Български фирми, предлагащи обзавеждане за кухня и техни проекти можете да разгледате тук https://www.comfort.bg/bg/фирми/кухненски-мебели.html, а също и тук https://www.comfort.bg/bg/фирми/интериор-дизайн.html
6 юли 2010 15:01 | ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПОРЪЧКА
От: РУМЯНА ПАШОВА
КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ПОРЪЧКА ЗА ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.ПРЕДСТОИ МИ НОВО ОБЗАВЕЖДАНЕ НА КУХНЯ И НЕ ЗНАЯ КЪДЕ ДА СИ НАПРАВЯ ПОРЪЧКА.НАВСЯКЪДЕ В МАГАЗИНИТЕ ИМА ТИПОВО ОБЗАВУЖДАНЕ КОЕТО НЕ МЕ УСТРОЙВА.
5 юли 2010 21:44 | В кухнята
От: Елена
Страхотни идеи!Можеш и сам да го направиш!Много хитро!!!
24 юни 2010 08:50 | кухненски иновации
От: Жения
Направо фантастично,особено чекмеджето с подправките!
22 юни 2010 13:16 | Благодаря !
От: Владимир Йосифов
Страхотни идеи !
1 ]
7 резултата в 1 страница


ключови думи
кухня, идеи за дома, кухненски иновации, обзавеждане, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg