фирми продукти
представяме
работа
 
Съветите на експертите: Класически цветни палитри

Бежовото е сигурен нюанс, но то може да се превърне в скучен вариант за всяка стая. Ако нямате смелостта да експериментирате с по-смели и наситени нюанси, експертите в интериорния дизайн имат решение за това – заложете на някои от класическите цветни палитри, които ще Ви осигурят безупречен резултат, без риск за дизайна.


1. Златистожълто

Класически цветни палитри

Цветова палитра с няколко нюанса: Златистожълтото е едновременно деликатно, но и пълно с характер, стига да се подберат подходящите нюанси. Тук възможностите са много – от наситена охра, през нежен крем, до мек ванилов оттенък. Тези нюанси се съчетават страхотно помежду си, допълнени от акценти в бяло и черно, създавайки усещане за топлина и енергия.


Класически цветни палитри

Класическа комбинация: Поставени в антрето, меките нюанси на златистожълтото, съчетани помежду си, могат да подчертаят гостоприемната и слънчева атмосфера в интериора. Тук например са използвани меки и деликатни оттенъци, които не са твърде натрапчиви, но са достатъчно ефектни, за да създадат усещане за стил и уют. Експертите обаче предупреждават, че твърде наситено жълтото трябва да се използва внимателно, тъй като то може да стане прекалено силен елемент, особено ако помещението бъде огряно от слънцето.


Класически цветни палитри

Шикозен микс: В интериор с бели стени и мебели в светли нюанси, жълтите тонове подчертават техните детайли и акцентират извивките им. Специалистите обаче напомнят, че жълтото може да изглежда по-коренно различни начини, в зависимост от това какво количество светлина пада върху него и какви са съседните му цветове.


2. Наситено синьо

Класически цветни палитри

Смело решение: Ако обичате смелите експерименти, ето една идея, която ще Ви застрахова в голяма степен от интериорен провал – стени, облени в наситено синьо. Този цвят създава настроение, оживява интериора и създава асоциация с дълбоките води на океана. Според специалистите, най-доброто допълнение в тази цветова палитра са модерните нюанси – прасковено, розово, червено и ванилово жълто. Ако пък предпочитате малко по-ненаситените съчетания, допълнете синьото със сиви и кафяви тонове.


Класически цветни палитри

Перфектната шарка: Освен силата на цвета, тук дизайнерът е използвал и силата на флоралните шарки, които същевременно омекотяват смелия характер на синьото. Ефектният тапет е допълнен от естествени дървесни нюанси и искрящо бяло.


Класически цветни палитри

Акцент в синьо: Ако искате да експериментирате умерено, използвайте синьото като акцент върху някой от мебелите. Тук например ефектният шкаф за трапезария изпъква още по-силно на фона на стените в мек оранжев нюанс.


3. Шоколадово кафяво

Класически цветни палитри

Традиционен шик: Шоколадовото е класически нюанс, който създава изтънчена атмосфера и подчертава красотата на светлите мебели в интериора. В тази стилна всекидневна например мекият, почти кремообразен кафяв нюанс създава чудесен фон за канапето в бяло, синьо и пастелно оранжево.


Класически цветни палитри

Акцентна стена: Тази минималистично обзаведена трапезария е пример за това как може да се възползвате максимално от силата на акцентната стена в интериора. Тук стената е обляна в шоколадово, за да допълни меките дървесни нюанси на мебелите и настилката, както и да подчертае белотата на прозоречните рамки, създавайки приятен за окото контраст.


Класически цветни палитри

Свежо съчетание: Шоколадовото може да създаде и свежи интериори, особено ако се съчетае с няколко нюанса на розовото. То добавя жизнерадост и очарование в дизайна, а кафявото балансира визуално неговия ярък характер. Тук шоколадовото се явява една по-деликатна алтернатива на черното, чиято сила може да дойде в повече на интериора.


4. Сиво-синьо

Класически цветни палитри

Класически нюанси: Ако харесвате синьото, но то Ви се струва твърде смело решение за интериора, използвайте негов по-деликатен нюанс, например сиво-синьо. Класическото съчетание е с неутрални тонове – светлокафяво, кремаво и бяло, като ефектът е стилен и безупречен. Тайната в избора на правилния нюанс е да сравните внимателно оттенъците – някои от тях са по-скоро сини, а други – по-скоро сиви.


Класически цветни палитри

Традиционен дизайн: Меките сиво-сини нюанси се съчетават страхотно с наситените шоколадови оттенъци – това съчетание създава деликатен контраст и визуално балансира двата цвята. Сиво-синьото притежава спокойствието на всички сини нюанси, без обаче да изглежда твърде детински, както някои по-ярки тонове на цвета.


Класически цветни палитри

Плажен дизайн: Тази модерна плажна вила съчетава ефектните яркосини нюанси с балансиращи синьо-сиви оттенъци, за да създаде свежа лятна атмосфера със солен морски привкус. Цветовата схема е допълнена от бяло и бежово, които омекотяват ярките нюанси.


5. Наситено червено

Класически цветни палитри

Наситен фон
: Още една идея за акцентна стена, този път в наситено червено. Нюансът на червеното е внимателно подбран – той трябва да е достатъчно наситен, за да не изглежда на стената като розов или цикламен, както много от червените нюанси. Според специалистите, наред с шоколадовото, чувственото червено създава уютна атмосфера в интериора.


Класически цветни палитри

Акцентни мебели: Когато става въпрос за акценти, червеното остава ненадминат избор за целта. На фона на останалите цветове в интериора – наситени шоколадови нюанси или меки неутрални тонове, яркочервените акценти изпъкват красиво и създават интерес.


Класически цветни палитри

Детайли: Както при акцентите, така и при детайлите, червеното добавя ярък характер в интериора. Тук, в тази елегантна трапезария, червените нюанси са добавени деликатно и с много стил – те подчертават изтънчената красота на махагоновите мебели, а белите акценти позволяват на интериора да "диша".

Източник: bhg.com







8 юли 2010 15:53 | класическа идея
От: зора чернева
Прекрасна!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, цветове, интериор, дизайн, цвят

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg