фирми продукти
представяме
работа
 
Практичен сенник за горещите летни дни

Независимо дали ще прекарате почивните летни дни на вилата, в градината или на терасата у дома, този красив и функционален сенник ще Ви бъде винаги под ръка. Той е лек и преносим, а освен това можете да си го направите сами. Вижте повече подробности.

Практичен сенник

Проектът дава свобода на действие по отношение на издръжливост, цена и размери, за да изберете най-удачния за Вас вариант. Можете да изберете например плат с морски мотиви, полупрозрачен или плътен, с или без декорации по периферията.

Практичен сенник


Необходими материали:

1) избран плат – от желания вид материя, в желаните размери и с желаните цветове/ шарки
2) комплект метални втулки
3) ножици
4) по желание: декорация с помпони
5) шевна машина
6) карфици
7) 2 броя дървени лостове – 1.8-2 м. (ако има къде да захванете единия край на сенника – ако искате изцяло самостоятелен сенник, ще са Ви необходими 4 дървени лоста)
8) 2 броя (или 4 броя, ако ще използвате 4 дървени лоста) пластмасови кофи с капак, стари кутии от кафе или саксии
9) 4 броя метални кукички за чаши или винтчета с кукичка
10) бързостягащ бетон (смес) или пясък (по-евтина, но по-малко стабилна алтернатива)
11) спрей-боя


Инструкции:

1. Измерете 15 см. от дължината на лостовете и отбележете мястото по целия диаметър.

2. Поставете един лост в центъра на обърната пластмасова кофа и очертайте около него, за да отбележите мястото за отвора. Направете същото и с останалите кофи.

3. Направете бетоновата смес – количество, достатъчно да напълни почти догоре кофата. Смесете съдържанието директно в кофата, поставете пластмасовия капак и обърнете съда наобратно.

4. Използвайте макетно ножче, за да изрежете отвора в средата на дъното, така че в него да пасне безпроблемно един от дървените лостове. Вкарайте лоста до отбелязаната височина (15 см.) и поставете така получената основа настрани, за да стегне бетонът. Ако използвате само пясък, следвайте стъпки 1 и 2, след което напълнете кофата с пясъка, поставете капака, обърнете, изрежете отвора и вкарайте в него дървения лост до отбелязаната височина.

Практичен сенник

5. Докато двете (четирите) поставки за сенника се стягат, срежете от избрания плат правоъгълник с желаните размери, като оставите по 6 мм толеранс от всички страни. Започнете да правите подгъва, като го захващате с карфици, а ако искате да поставяте декорация (например помпони), захванете и нея с карфици върху вече направения подгъв.

6. Когато всичко е готово, използвайте шевна машина, за да зашиете подгъвите и декорацията (ако има такава). Подрежете излишните конци.

7. Срежете по един малък процеп в левия и десния ъгъл на плата – там, където ще бъде задната част на сенника. Процепът трябва да бъде на 10-12 мм от ръба. Поставете парчето плат с лицевата страна надолу и поставете металните втулки в процепите.

Практичен сенник

8. Измерете по 15 см. от предната част на плата и направете по още един малък процеп в двата ъгъла, отново на 12 мм от ръбовете. Поставете и в тях по една метална втулка. Остатъкът от 15 сантиметра създава свободно падаща периферия в предната част на сенника.

9. Когато бетоновите основи са готови, увийте долната част на дървените лостове с малко хартия и след това напръскайте кофите с желания цвят боя. Оставете боята да изсъхне.

Практичен сенник

10. Завинтете кукичките в горната част на дървените лостове. Закачете ги за поставените в ъглите на сенника метални втулки.

Практичен сенник

Ако ще закачате задната част на сенника към стена, монтирайте към нея два винта с кукичка, на височина малко по-голяма от тази на дървените лостчета. Закачете задните две метални втулки за кукичките и подредете двата предни лоста на желаното разстояние от стената и един от друг.

Практичен сенник

Практичен сенник


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, сенник, сенници

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg