фирми продукти
представяме
работа
 
10 хитринки при опаковане на вещите

Независимо дали става въпрос за опаковане на ненужните съдове или за цялостно преместване на имуществото в нов дом, тези лесни идеи ще Ви бъдат полезни при подготовката.


1. Трик за дребните аксесоари

Хитринки при опаковане на  вещите

Когато премествате гардероба или скрина, не е задължително да извадите цялото им съдържание, за да го пакетирате – можете да направите това и вътре в самите чекмеджета. Можете да оставите някои от по-леките дрехи и чаршафи вътре, а малките аксесоари можете да подредите чрез този лесен разделител от картон – няколко картонени ленти, захванати помежду си на едно- две места с телбод.


2. Опаковане на книгите

Хитринки при опаковане на   вещите

Когато се опаковат вещите, от съществено значение е как ще опаковате по-тежките предмети – те трябва да са разпределени в по-малки кутии, за да могат да се носят по-лесно. Що се отнася до самото опаковане, най-добре е да разделите книгите на групи по размер и форма, за да паснат плътно в кашоните.


3. Подобни при подобни


Хитринки при опаковане на   вещите

Предметите със сходна форма, маса и размери е добре да пътуват опаковани заедно. Например абажурите обикновено пасват един в друг и могат да се опаковат на едно място. Електрическите крушки пък е добре да се опаковат с хартия и да се поставят в кутия с надпис "Много чупливо".


4. Защита на дребните предмети


Хитринки при опаковане на   вещите

Когато Ви е възможно, залепете с малко тиксо някой по-малък предмет към сходна по-голяма вещ (примерно дистанционното, закрепено към телевизора), за да не го загубите при транспортирането. Ако пък няма такава възможност, съберете малките предмети в отделна кутия или ги увийте с цветна хартия, за да се забелязват отдалеч – така ще намалите риска да ги изхвърлите инцидентно.


5. Хитринка с чаршафи


Хитринки при опаковане на   вещите

Сега е време да извадите старите и изтъркани чаршафи, които мислехте да изхвърлите, но предвидливо прибрахте. С тях можете да увиете матраците или част от мебелите, за да ги предпазите по време на преместването. На новото място можете да ги изперете, изхвърлите или използвате като парцали.


6. Двойна защита

Хитринки при опаковане на   вещите

Ако сте били достатъчно далновидни и сте запазили оригиналните опаковки на електроуредите, при опаковането ще Ви бъде значително по-лесно, стига да успеете да подредите всички части плътно. За двойна защита на по-чупливите вещи можете да поставите кутията в още един кашон. Накрая е добре да напишете на кутията какво съдържа тя и за кое помещение е предназначена.


7. Избор на уплътнение


Хитринки при опаковане на   вещите

При опаковането винаги има нужда от мек материал за уплътнение – било то найлон с балончета или не толкова разпространените у нас стиропорени пелети, напомнящи пуканки. Ако не разполагате с подходящо уплътнение, в някои случаи можете да използвате и част от дрехите, одеялата, възглавничките и дори малки плюшени играчки.


8. Етикети за улеснение


Хитринки при опаковане на   вещите

За да се справите с разопаковането по-лесно, нужно е при опаковане на вещите да описвате подробно съдържанието на всеки пакет, както и мястото, за което е предназначен (например детската стая, гардероба и прочее). Можете да направите и подробен списък на кашоните, като ги номерирате и разпределите по място – така ще проверите инвентара бързо и лесно.


9. Перфектната форма


Хитринки при опаковане на   вещите

Колкото повече предмети успеете да опаковате в правоъгълни кутии, толкова по-добре. Това е така, тъй като кашоните с подобна форма се вместват много по-плътно един до друг в превозното средство, с което ще транспортирате багажа си. При опаковането се уверете, че сте запълнили и уплътнили добре кутиите – вещите в тях не бива да се местят при движението.


10. Кутия с най-необходимото


Хитринки при опаковане на   вещите

Запазете поне една кутия за онези вещи, които ще са Ви необходими още при пристигането на новото място – например фенерче, зарядно за телефон, отвертка и прочее. Обозначете го с големи букви и го поставете на удобно място – върху останалите кашони или при Вас в лекия автомобил.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, преместване, опаковане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg