фирми продукти
представяме
работа
 
Красива горска къщичка от дърво

Тази невероятна горска къщичка се намира в подножието на Апалачите, в щата Северна Каролина. Тя носи едновременно рустикалния чар на природата и щрихи от съвременния дизайн. Вътрешността й пък е обзаведена в модерен стил, в съчетание с ефектни природни елементи.

Горска къщичка

Къщичката е построена през 1928 година от Джо Уеб – дърводелец от апалачите, който построява още 30-ина подобни колиби от дървени трупи, без да използва архитектурни чертежи или електрически инструменти. В тази сграда например, боровите и кестенови дънери, както и камината, са запазени в оригиналния си вид.


* Отвън дървената къщичка изглежда семпла и обикновена, но именно в това се крие голяма част от нейния чар. Макар да е реновирана и преобзаведена, нейният основен дизайн е запазен, тъй като неговата автентичност е по-ценна дори от модерните удобства.

Горска къщичка


* Докато екстериорът на къщата е в отлично състояние и не изисква особена намеса в дизайна, в началото стаите са твърде малки и мрачни. За да се промени това, дизайнерката, наета от новите собственици, започва реновацията с малко цвят, който да освежи наситените нюанси на тъмната дървесина на пода и стените. Количеството цвят обаче е добре премерено, за да се избегне урбанизирането на този красив рустикален дизайн.

Горска къщичка


* Стълбите към горния етаж са направени от дървени дъски, а парапетите – от ефектно сплетени клончета от рододендрон.

Горска къщичка


* Всекидневната е светла и гостоприемна – тук наситените дървесни тонове са съчетани с меки нюанси на оранжевото и кремаво-бялото. Старинните антикварни мебели, какъвто е например дървеният шкаф, допълват рустикалния интериор.

Горска къщичка


* Трапезарията е обзаведена в модерен стил, но дървените трупи върху тавана, както и рустикалната дървена облицовка омекотяват съвременните елементи. Избраната цветова палитра отново е на основата на оранжевите и кремави нюанси, в съчетание с пръски в синьо.

Горска къщичка


* Спалнята е решена в старинен стил, но на обитателите е осигурено необходимото удобство. Стените в интериора са облицовани с нестандартна материя, изплетена от гъвкава трева в пясъчни нюанси. Модерната картина на стената е в стил, който се съчетава плавно с антиките в помещението, а единичната врата е заменена от двойка по-тесни вратички, отварящи се настрани.

Горска къщичка


* Таванското помещение е превърнато в спалня с две единични легла със старинен дизайн. Интериорът е решен в бяло и червено, а избраните шарки се повтарят върху завесите, върху воланите над тях и върху спалното бельо.

Горска къщичка


* Гостната също се намира на втория етаж, затова таванът й е леко скосен под формата на арка. Облицовката от дърво е съчетана със сходни на нейните нюанси на кремавото и оранжевото, и е допълнена от няколко ярки пръски в червено и пурпурно.

Горска къщичка


Източник: traditionalhome.com







22 юни 2010 16:25 | Защо не се продават и в България !
От: Georgi Tachev
Прекрасна е, но защо некажете цената ? От къде може да се купи ? Дайте повече информация.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериор, дизайн, идеи за дома, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg